Γράφει ο συνεργάτης μας
Βασίλειος Κων/ντή  Σχίζας

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας του Δήμου Ιλίου, τελέστηκαν  την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, τα μυστήρια της Βαπτίσεως και του Χρίσματος, της  κόρης  του Γεωργίου Αντωνόπουλου και της Βενετίας Σχίζα.  Ο Γ. Αντωνόπουλος  είναι κάτοικος Καλλιθέας (Αθηνών), καταγόμενος  από την Καρδίτσα με μακρινή στο παρελθόν καταγωγή το χωριό Ίσαρη Μεγαλοπόλεως Αρκαδίας.
Η Βενετία  είναι θυγατέρα του γράφοντος, συνεργάτη μας και γαμπρού της Κρήτης (Επισκοπής Ηρακλείου), Βασιλείου και της Ελευθερίας (Παναγιωτάκη) Σχίζα (και εγγονή του αειμνήστου  Κων/ντή).
Στη νεοφώτιστη δόθηκε το όνομα Παναγιώτα από τους αναδόχους Θάνο και Άννα Μαρία Αντωνίου, κατά το παραδοσιακό χριστιανικό έθος και τις ευλογίες της  Εκκλησίας μας, ενώ ιερούργησαν οι πατέρες, Αρχιμανδρίτης  Πρόδρομος  Αργυρόπουλος και  ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Πετρόπουλος.  
Ακολούθησε δεξίωση σε κοσμική ταβέρνα της περιοχής. Οι συμμετέχοντες ευχήθηκαν  «να ζήσει η νεοφώτιστη», στην οποία  οι νεώτεροι της προσέδωσαν  αμέσως, «επί τω ευφωνικότερον» όπως νομίζουν, το όνομα Νάγια  ως περιεχόμενο στο όνομα της (Πα)Ναγίας  και  αφού συναίνεσαν με το «έχειν καλώς»… οι γεροντότεροι!  

 

 

 

 

Η νεοφώτιστη Παναγιώτα (Νάγια) με τους γονείς της
Γιώργο Αντωνόπουλο και Βενετία Σχίζα

Αριθμός Προβολών: 113