(Γράφει η : Βούλα Κουμάντου Γενεράλη)

Πόσο μαγευτικό γίνεται αλήθεια το παραμύθι, όταν φιλοξενεί, με την απλότητά του, τη γοητευτική αλλά συνάμα κοφτερή και πολύπλευρη ελληνική μυθολογία.

Τότε η Ελλάδα και ειδικότερα η Κρήτη, για την οποία πρόκειται στη συγκεκριμένη περίπτωση, έρχεται και κάθεται γλυκά γλυκά στις καρδιές και ταυτόχρονα συναρπάζει και δονεί τις χορδές της ψυχής.

Αυτό συνέβη στις 24 του Μάρτη στο Forest Row, East Sussex,  μια μικρή πόλη έξω από το Λονδίνο, που έχει αναγάγει σε τέχνη σπουδαία το παραμύθι, με την αντίστοιχη σχολή που λειτουργεί εκεί, International School of Storytelling.

Η ψυχή του συλλόγου «Φίλοι του Αμαρίου» Στέλλα Κασιμάτη, ήταν διοργανώτρια και οικοδέσποινα μιας εκδήλωσης, στην οποία ο Ξένιας Δίας ήταν παρών, η «αμβροσία» ήταν κρητική και το παραμύθι αγκάλιασε όχι μόνο το Θησέα και την Αριάδνη μα και το Μίνωα, την Πασιφάη, το λαβύρινθο, το Μινώταυρο!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μια «μυημένη» Αγγλίδα αφηγήτρια, η Sue Hollingsworth, αφηγήθηκε συγκλονιστικά το σχετικό μύθο και για σαράντα πέντε λεπτά της ώρας άφησε άφωνους και γοητευμένους τους εβδομήντα «φίλους» αλλοδαπούς, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οικοδέσποινας και συμμετείχαν στην εκδήλωση, που έγινε με σκοπό την γνωριμία με το Αμάρι και την ενίσχυση του συλλόγου.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι πως οι πιο πολλοί έχουν επισκεφθεί το Αμάρι και την ευρύτερη περιοχή, στα πλαίσια των προγραμμάτων που διοργανώνει ο σύλλογος “Φίλοι του Αμαρίου” ή “Friends of Amari”, με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο σύλλογο, αλλά και στη Στέλλα, που με την αγάπη της για την Κρήτη και την Ελληνική παράδοση, προσέφερε στους πρόσχαρους και πρόθυμους «αμύητους» μια συναρπαστική βραδιά και μας έκανε να δακρύσουμε από υπερηφάνεια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σκοπό και τη δράση του συλλόγου επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.friends-of-amari.org

 

Αριθμός Προβολών: 12