(Του Στέφανου Αντωνακάκη Προέδρου Ομοσπονδίας Αμαριωτών)

   Με   μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα  και επισημότητα γιορτάστηκε  η 73η επέτειος της ηρωικής Μάχης της Κρήτης  στην Αθήνα την   Κυριακή 11 Μαΐου 2014  και όχι την Τρίτη Κυριακή του Μαΐου όπως είναι καθιερωμένο, αλλά λόγω εκλογών άλλαξε  και τιμήθηκαν όπως τους αξίζει οι   Ήρωες της Μάχης αυτής.

   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων και η Παγκρήτια Ένωση   με τις άλλες Ομοσπονδίες   των Κρητικών Σωματείων και όλοι   με τα λάβαρα τους κατέφθασαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση στις 10:30 το πρωί  όπου  τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση  και Δοξολογία  χοροστατώντας του Επισκόπου Βελεστίνου και τιτουλαρίου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. κ. Δαμασκηνού

  Ακολούθως πεζή με τη Φιλαρμονική, το Στρατιωτικό άγημα και τα λάβαρα των Σωματείων πήγαν στον  Άγνωστο Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος και κατέθεσαν στεφάνια οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές καθώς και τα κορυφαία Κρητικά Σωματεία της Αττικής.

 Εν συνεχεία η πομπή έφτασε  στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών μέσω της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και έγινε τρισάγιο στο Μνημείο του Αστράτευτου Μαχητή της Μάχης της Κρήτης και κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των υπολοίπων Κρητικών Σωματείων της Αττικής, φορέων και  επιζώντων αγωνιστών.

Η Ομοσπονδία Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου συμμετείχε με τα λάβαρα των Σωματείων- Μελών και ο Πρόεδρος της Στέφανος Αντωνακάκης  κατέθεσε ,όπως κάθε χρόνο στεφάνι στη μνήμη των ηρώων μαχητών.

 Στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου  έγιναν οι χαιρετισμοί από τους οργανωτές  παρακολουθήσαμε ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη Μάχη και τη Γερμανική κατοχή ,καθώς και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το κρητικό συγκρότημα του Γιώργου Δαγαλάκη και το χορευτικό του Γιώργου Πετράκη.

 Έκλεισε η  εκδήλωση τιμής με κέρασμα από  κρητικά εδέσματα με την ευχή του χρόνου να οργανωθεί καλύτερα και τη μέρα αυτή να είναι η μοναδική εκδήλωση τιμής με τη συμμετοχή όλων των Κρητικών Σωματείων και των 500.000 χιλιάδων Κρητών που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Λεκανοπέδιο.

Όλοι μαζί τα καταφέρνουμε καλύτερααρκεί να υπάρξει συνεργασία και συντονισμός.

Αριθμός Προβολών: 31