Αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ με δυο λόγια για τους συγχωριανούς μας που έφυγαν την περίοδο αυτή την δύσκολη που περάσαμε όλοι μας λόγω του κορονοιου και της καραντίνας και δυστυχώς δεν μπορέσαμε με την παρουσία μας να τους αποχαιρετίσουμε.
Με χρονική σειρά έφυγαν για το τελευταίο ταξίδι τους, ο Νίκος Ζηκάκης του Σύμωνα, ένας εξαιρετικός χαμογελαστός άνθρωπος που πάντα πρόθυμος βοηθούσε σε ότι του ζητούσαμε. Η κηδεία του έγινε στο 3ο Κοιμητήριο Νίκαιας.
Στις 14/4/20 πέθανε ο Αντώνης Βαρούχας και κηδεύτηκε στον Αγ. Στέφανο Αττικής όπου και κατοικούσε. Ο Αντώνης ήταν εκ των προτεργατών της ίδρυσης του Συλλόγου μας και ενεργό μέλος τα πρώτα δύσκολα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια η ασθένειά του τον είχε καθηλώσει στο κρεβάτι αλλά πάντα με έπαιρνε τηλέφωνο και ρωτούσε για τα νέα του χωριού μας.
Στις 21/5/20 έφυγε από κοντά μας ο Σταμάτης Γεωργίου Κορωνάκης και η κηδεία του έγινε στο κοιμητήριο Νέας Σμύρνης.
Με τον Σταμάτη είχαμε σχεδόν παράλληλη πορεία, φεύγοντας από το χωριό για την Αθήνα. Πάντα είχαμε επαφή και μέχρι τέλους μιλούσαμε πολύ τακτικά. Μοναχοπαίδι εκτελεσθέντα από τους Γερμανούς τον Αύγουστο του ’44 κατά το ολοκαύτωμα των χωριών του Κέντρους, έμεινε από μικρό με την μητέρα του Καδιανή που ανέλαβε και τις υποχρεώσεις του πατέρα. Τα κατάφεραν και ο Σταμάτης δημιούργησε μια όμορφη οικογένεια με δύο κόρες και ευτύχησε να δει και εγγόνια.
Ο Σύλλογος Βρυσανών Αθήνας εύχεται στις οικογένειές τους τα θερμά μας συλλυπητήρια και καταθέτει αντί στεφάνων για την Αμαριώτικη Φωνή το ποσό των 20€ δι έκαστον.
Νίκος Κραουνάκης
Αριθμός Προβολών: 36