Γάμοι:

– Στη 1/5/2022 παντρεύτηκε η Πόπη Καναβά, του Άγγελου και της Γεωργίας, στον Ι.Ν. της Παναγίας στο Μέρωνα και ακολούθησε τραπέζι στην ταβέρνα «Η Αλώνα».

– 18/6/2022 Η Ελένη Μοσχονά του Γαλάτιου και της Διαμαντούλας παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Μανώλη Βενιεράκη στο Ι.Ν Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο. Ακολούθησε γλέντι στο κέντρο “ΜΕΓΑΡΟ”.

– Τον Ιούνιο παντρεύτηκε η Μαρία Λιουδάκη, κόρη του Βασίλη (Τζιμάκι), τον αγαπημένο της στο Κορωπί.

– Παντρεύτηκε η Μαρία Αδράμη, του Γιώργου και της Ελευθερίας, τον αγαπημένο της Νεκτάριο Βαμιεδάκη.

-Την 17/7/2022 έγινε στη αρχή ο γάμος  του Γιάννη, γιου του Μανώλη Σφακιανάκη και της Μαρίας Σημαντήρη (κόρης της Έλενας) και της αγαπημένης του Μαρίας Κουλιζάκου και μετά  η βάφτιση του γιού τους, που πήρε το όνομα Μανώλης. Τα μυστήρια πραγματοποιήθηκαν στο Κτήμα Παυλάκη στο Ρέθυμνο όπου και ακολούθησε δεξίωση και τρικούβερτο γλέντι.

-Την 26/8/2022 η Ιωάννα Λυριτζή, κόρη του Τάκη και της Αθηνάς (το γένος Σημαντήρη) παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Γιώργο Λόη στο εκκλησάκι του Αγ. Τρύφωνα στο Μουσείο Οίνου στην Παλήνη. Ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του Μουσείου Οίνου .

– Στις 27/8/2022 έγινε ο γάμος και η βάπτιση της κόρης του Στέλιου Αδράμη, του Μιχάλη και της Ευαγγελίας, και της αγαπημένης του Βασιλικής Μπουντρή, στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου στη Βούλα. Ακολούθησε τραπέζι στο κέντρο «Η Φωλιά» στην Παιανία.

Ευχόμαστε στους νεόνυμφους να ζήσουν , και στους νεοφώτιστους να τους καμαρώσουν οι γονέοι τους όπως επιθυμούν.

 

Βαπτίσεις:

– Στις 25/4/2022 έγινε η βάπτιση των δίδυμων αγοριών του Αντώνη Σταυρουλάκη στο Δεσπότη Χριστό στον Μέρωνα. Ακολούθησε γλέντι στην Πατσό, Άγιο Αντώνη. Τα ονόματα των νεοφώτιστων είναι Μανώλης-Αργύρης και Ηλίας-Άγγελος.

– Στη 1/5/2022 έγινε η βάπτιση του γιου του Θοδωρή Δρόσου και της Αρετής Καλοειδά, του Φανούριου και της Άννας, στην Αίγινα. Το όνομα του παιδιού Φανούριος.

– Στις 25/7/2022 έγινε η βάπτιση του εγγονού του Σταύρου Σημαντήρη, παιδί του Χρήστου, στον Δεσπότη Χριστό στον Μέρωνα. Ακολούθησε γλέντι στο «Πάνακρον» στη Σχολή Ασωμάτων. Το όνομα του παιδιού Σταύρος.

Θάνατοι:

– Στις 31/3/2022 απεβίωσε ο Νίκος Λιουδάκης του Στυλιανού σε ηλικία 90 ετών. Η κηδεία του έγινε στο 3ο Κοιμητήριο

– Στις 27/4/2022 απεβίωσε ο Σπύρος Καπετανάκης σε ηλικία 65 ετών. Η κηδεία του έγινε στο Μέρωνα.

– Στις 15/6/2022 απεβίωσε ο Λευτέρης Μαυραλεξάκης, σύζυγος της Μαρίας Σημαντήρη, σε ηλικία 81 ετών. Η κηδεία του έγινε στον Άγιο Κωνσταντίνο Ρεθύμνου και η ταφή στο Μέρωνα.

– Στις 19/6/2022 απεβίωσε η Ελένη Θεοδωράκη του Εμμανουήλ σε ηλικία 85 ετών. Η κηδεία της έγινε στο Μέρωνα.

– Επίσης απεβίωσε η Ευαγγελία Γαληνάκη του Ευθυμίου.

– Τέλος απεβίωσε η Κατίνα Σιδεράκη του Στεφανή σε ηλικία 82 ετών. Υπήρξε μέλος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Συλλόγου Μέρωνα.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς τους.

 

Εκδηλώσεις:

– Στις 27/7/2022 έγινε το ετήσιο Πανηγύρι του πολιούχου και προστάτη του Μέρωνα Αγίου Παντελεήμονος. Το γλέντι έλαβε χώρα στην πλατεία του χωριού με οργανοπαίχτες τον Κώστας Κακουδάκη στη Λύρα και τον Μιχάλη Πετσάκη στο λαούτο και τη φωνή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα με τη συμμετοχή όπως κάθε χρόνο πολλών χωριανών, η συμβολή των οποίων ήταν πολύτιμη. Το πανηγύρι είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή καθώς τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί αμαριώτες από σχεδόν όλα τα χωριά της Επαρχίας Αμαρίου.

– Στις 7/8/2022 πραγματοποιήθηκε στο παλιό σχολειό του χωριού άλεσμα με χειρόμυλο και μαγειρέματα χόντρου με τις νοικοκυρές του χωριού, το οποίο σηματοδότησε και την έναρξη του Μουσικού Διδασκαλείου Μέρωνας.

– Από τις 7 έως τις 12 Αυγούστου 2022 έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία το 12ο Μουσικό Διδασκαλείο Μέρωνας. Στην κρητική λύρα δίδαξε ο Δημήτρης Σγουρός, στο κρητικό λαούτο ο Δημήτρης Σιδερής, στα κρητικά πνευστά ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης, στο κρητικό μαντολίνο ο Μιχάλης Κονταξάκης, στο βιολί Δυτικής Κρήτης

ο Στρατής Σκαράκης, στο σαντούρι ο Φάνης Καρούσος, τραγούδια και σκοποί της Κρήτης η Μαρία Κώτη και στο χοροδιδασκαλείο ο Γιακουμάκης Νίκος με την Βαγγέλα Κατερίνα. Το σύνολο των μαθημάτων έκλεισε με ένα μεγάλο γλέντι στις 12 Αυγούστου στο παλιό σχολειό όπου, εκτός από τους συμμετέχοντες του διδασκαλείου και τους χωριανούς μας, πλήθος κόσμου παρευρέθηκε για μία ακόμα χρονιά από διάφορα μέρη της Κρήτης.

– Στις 17/8/2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο πανηγύρι νεολαίας Μέρωνα με τον Κώστα Σαριδάκη και το συγκρότημά του, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα.

Αριθμός Προβολών: 69