Κηδείες

31/10/2019 στην Πατσό έγινε η κηδεία της Μαρίας Κουμεντάκη (94 ετών) του Ιωάννου το γένος Παλιεράκη (Μπόρενα).

Ο Σύλλογος Πατσωτών Αθήνας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

 

Επιτυχόντες ΑΕΙ-ΤΕΙ 2019

 

Ο Μιχάλης Παντινάκης του Ευαγγέλου και της Ειρήνης πέρασε στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο Κρήτης στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Η Σαββάκη Ιωάννα του Γεωργίου πέρασε στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Ηρακλείου στο τμήμα Γεωπονίας ΕΛΜΕΠΑ.

Ο Ψυχαράκης Ευστράτιος του Ευγένιου πέρασε στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΤΕΦΑΑΑ.

Η Ψυχαράκη Χαρίκλεια του Ευγένιου πέρασε στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στο τμήμα πολιτισμικής επιστήμης και επικοινωνίας .

Η Ψυχαράκη Αγγελική του Μάρκου πέρασε στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας ΣΜΥΑ.

Ο Μπερνιδάκης Αντώνης του Στέλιου πέρασε στο Εθνικό Μετσόβιο πολυτεχνείο στο τμήμα τοπογράφων μηχανικών.Η Μπερνιδάκη Αντωνία του Στέλιου πέρασε στο Λιμενικό Σώμα.

Η Μπερνιδάκη Αντωνία του Στέλιου πέρασε στο Λιμενικό Σώμα.

Η Καλογεράκη Μαρία του Μιχαήλ και της Ακουμιανάκης Ουρανίας του Ζαχαρία πέρασε στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Ηρακλείου, στη σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας.

Η Αγγελική -Νάντια Οντούς το γένος Χαροκόπου πέρασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας.

Ο Σιάτρας Βασίλειος του Νικολάου & της Μαρίας εγγονός της Αμαλίας Χαροκόπου του Φραγκιά πέρασε στο τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Αθηνών στο παράρτημα Ψαχνών Ευβοίας.

Ο Σύλλογος Πατσωτών Αθήνας τους εύχεται να έχουν πάντα επιτυχίες .

 

Ετήσιος Χορός Πατσωτών Αθήνας

 

Ο Σύλλογος Πατσωτών Αθήνας θα πραγματοποιήσει το βράδυ του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου 2019, στο Κέντρο ΑΟΡΗ δίπλα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού, τον ετήσιο χορό του. Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Πέτρου Μαρούλη.

Στην εκδήλωση θα βραβευτούν τα παιδιά του χωριού μας που εισήλθαν και αποφοίτησαν εφέτος στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας.

 

Εργασίες που έγιναν στο χωριό μας

Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια προόδου του τόπου που ζούμε. Το περασμένο καλοκαίρι διαμορφώθηκε ακόμα περισσότερο το οικόπεδο το οποίο έχει παραχωρήσει σε δημόσια χρήση πάρκινγκ, αρχικά για 8 χρόνια, ο Ιωάννης Κ. Κουμεντάκης .

 

Κατασκευάστηκε επίσης η πετρόχτιστη σκάλα πρόσβασης από το πάρκινγκ προς την αυλή του πολιτιστικού συλλόγου Πατσού. Σ΄αυτή την προσπάθεια συνέβαλαν οικονομικά: ο Δήμος Αμαρίου πληρώνοντας τα υλικά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατσωτών Αθήνας,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατσού, η Ενορία Αγίου Γεωργίου Πατσού καθώς και οι συγχωριανοί μας ( Ευστράτιος Ν. Αλεξάκης, Αργύρης Μανιάτης και Χαράλαμπος Ν. Παντινάκης) που αυθόρμητα πρόσφεραν τα προϊόντα τους κάνοντας κλήρωση την ημέρα της γιορτής της Παναγίας , 8 Σεπτεμβρίου, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας. Ευχαριστούμε επίσης τον Ιωάννη Στ. Γαβαλάκη για την βοήθεια και εθελοντική προσφορά του στην όλη διαμόρφωση του Πάρκινγκ. Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η εθελοντική εργασία και επίβλεψη, αφιλοκερδώς , του Ματθαίου Γ. Παντινάκη ο οποίος εργάστηκε φιλότιμα στη διαμόρφωση του πάρκινγκ, στη σκάλα, στην ανακαίνιση του τάφου του Γεωργίου Ι. Κουμεντάκη καθώς και στον καθαρισμό των οικοπέδων που θα γίνει η επέκταση του κοιμητηρίου Πατσού. Τα οικόπεδα αυτά, αφού αγοράστηκαν από την  Ενορία Αγίου Γεωργίου Πατσού,  τον πολιτιστικό Σύλλογο Πατσωτών Αθήνας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατσού, έχουν προσφερθεί στο Δήμο Αμαρίου, προκειμένου ως αρμόδιος φορέας να υλοποιήσει την αναγκαία επέκταση του  κοιμητηρίου. Οφείλουμε επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ  στον κ. Ζαχαρία Γ. Ακουμιανάκη ,  στην κ. Αικατερίνη Γ. Ακουμιανάκη ,  και στον κ. Αθανάσιο Κυριακούλη οι οποίοι πρόσφεραν μέρος των οικοπέδων τους , προκειμένου να ευρυχωρήσει η πρόσβαση και η πλατεία του κοιμητηρίου. Η  ανακαίνιση του τάφου του Γεωργίου Ι. Κουμεντάκη ,που βρίσκεται στην αυλή της Παναγίας,  έγινε από την ευρύτερη οικογένεια με την ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια της κ. Ευανθίας Ε. Σαββάκη.

Ο Εφημέριος Πατσού Αμαρίου Παντινάκης Ν. Ευάγγελος

Αριθμός Προβολών: 143