Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στην Ιερή  Μονή Παναγιάς Δαμάστας , Θερμοπύλες και στην γέφυρα Γοργοποτάμου, δωρεάν στα μέλη & φίλους του.

Πέρασαν αρκετά χρόνια από την τελευταία εκδρομή του Συλλόγου μας .

Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί από τις Αχαρνές και με πρώτη στάση στον κόμβο της Μεταμόρφωσης, πήραμε μαζί μας συγχωριανούς και φίλους.

Η επόμενη στάση έγινε στα καμένα βούρλα για καφέ, μετά κατευθυνθήκαμε στις Θερμοπύλες όπου απονείμαμε φόρο τιμής στους 300 του Λεωνίδα.

Επόμενη μας στάση έγινε  στην Ιερή  Μονή Παναγιάς Δαμάστας που γιορτάζει και αυτή , όπως και το χωριό μας, 8 Σεπτεμβρίου στα Γενέθλια της Θεοτόκου. Η μονή είναι γυναικείο μοναστήρι, 23 χιλ. από την Λαμία, σε υψόμετρο 740 μ.

Ο Σύλλογος προσέφερε κέρασμα προσφοράς του φίλου και προέδρου του Συλλόγου της Αγ. Παρασκευής Αχαρνών  κ. Γεωργίου Αρβανίτη και τον ευχαριστούμε για την προσφορά του.

Αναχωρήσαμε για Γοργοπόταμο όπου είδαμε την ιστορική  Γέφυρα  που καταστράφηκε στις 25 Νοεμβρίου 1942 στη μάχη του Γοργοποτάμου.

Μείναμε για μεσημεριανό φαγητό στην ταβέρνα «ΤΕΜΠΕΛΗΣ » όπου είχαμε κάνει κράτηση .

Μετά το μεσημεριανό γεύμα μας πήγαμε για καφέ και ποτό στα καμένα Βούρλα.

Αργά το απόγευμα επιστρέψαμε στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

Ευχαριστήσαμε τα μέλη και τους φίλους μας που συμμετείχαν στην εκδρομή και δώσαμε ραντεβού σε μελλοντικές εκδρομές και εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστήσαμε τον οδηγό μας κ Περράκη για την ασφαλή εκδρομή που μας πραγματοποίησε.

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γραμματέας

Παττακός Γεώργιος                                              Σαββάκης Ιωάννης

 

Αριθμός Προβολών: 104