του Δημήτρη Αετουδάκη

 

   Καθιέρωσα, αφ’ ότου παραιτήθηκα από την προεδρία του Συλλόγου Ρεθυμνίων το ΑΡΚΑΔΙ εδώ στην Αθήνα να καλώ τους πολυπληθείς φίλους μου σε ξενοδοχείο της Αθήνας και να τους προσφέρω μια κούπα αγάπης και φιλίας, ώστε να υπάρχει ζωντανή αυτή η σχέση μέσα στο χρόνο.

   Έτσι και φέτος την 1η Δεκεμβρίου του 2013 στην ωραία, πολυτελή αίθουσα στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ στο κέντρο της Αθήνας, όπου απολαμβάνει κανείς τη φωταγωγημένη Ακρόπολη και την απεραντοσύνη της Αθήνας, κάλεσα 145 φίλους και φίλες σε ένα απογευματινό τσάϊ με τα σχετικά συνοδευτικά και με ατομικό πιάτο. Και τούτο το φετινό κάλεσμα είχε και μια ιδιαιτερότητα. Γιορτάζαμε την επέτειο των 100 ετών από την ένωση της Ελλάδας με την Κρήτη μας. Έτσι την αρχή της εκδήλωσης ο γράφων με την ευκαιρία αυτή έκανε ένα σύντομο και συνοπτικό οδοιπορικό μέσα στα μονοπάτια του χρόνου.

   Άρχισε από το 6.000 χρόνια π.χ. για να καταλήξει στην Ένωση. Στη σκέψη όλων των φιλοξενουμένων πέρασε σαν κινηματογραφική ταινία η ιστορία του ηρωϊκού και συνάμα τραγικού νησιού με τις ιστορικές αναφορές που κυριολεκτικά συγκίνησαν.

   Στη συνέχεια η ηθοποιός και τέως Σταρ Ελλάς, η ωραιοτάτη και λεβέντικη χανιωτοπούλα και φίλη εκλεκτή κ. Σπαντιδάκη απήγγειλε με έναν εκπληκτικό τρόπο το πολύστιχο ποίημα του γράφοντος, για την ένωση της Ελλάδας με την Κρήτη.

   Ακολούθησε η Αμαριώτικη παρέα με επικεφαλής τον Στρατηγό ε.α. κ. Σταύρο Φωτάκη που μας τραγούδησαν δύο ωραιότατα ριζίτικα, έχοντας σχέση με την ένωση και την εντύπωση συμπλήρωσαν οι χορευτές του κ. Γεωργίου Πετράκη. Αυτοί οι λεβεντόκορμοι ριζίτες τραγουδιστές και χορευτές με τα μαύρα πουκάμισα και τα μαύρα παντελόνια κατέπληξαν, με τα ριζίτικα και τους λεβέντικους κρητικούς χορούς, που αποτέλεσαν ιστορικό μνημόσυνο για εκείνους που έδωσαν την ψυχή, το πνεύμα και τη ζωή τους, για τη λευτεριά της Κρήτης και την ένωσή της με την μητέρα πατρίδα.

   Στη φιλική αυτή συντροφιά μας, καλεσμένη ήλθε και η όμορφη και δυναμική υπουργός μας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Το ίδιο με τη συμμετοχή του τίμησε την παρέα μας και ο βουλευτής μας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης. Επίσης η κ. Λίλα Μεϊμαράκη, ο κ. Δημήτρης Λαχνιδάκης, ο κ. Μάρκος Κουτσουράκης, ο κ. Περπιράκης, ο κ. Γαλανόπουλος, ο κ. Γεώργιος Μαριδάκης, ο κ. Νικόλαος Σαμψών και πολλοί άλλοι εκλεκτοί φίλοι στρατηγοί, λογοτέχνες, συγγραφείς.

   Και η εκδήλωση αυτή έκλεισε με επιτυχία όπως πάντα και με τη σημασία που είχε λόγω της επετείου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μου για μια κούπα αγάπης, φιλίας και συνέχειας.

                                                                                                                                                     

                                                                                                                                   

 

Αριθμός Προβολών: 2