Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ κ. ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΝΤ. ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ

Τον Σταυρό των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων Παύλου, του Πρωτοκορυφαίου και Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης, Ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης, απένειμε δια χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης – Συβρίτου και Σφακίων κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης στον σεβάσμιο γέροντα (98 ετών) κ. ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΠΑΝΤ. ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ, για την εξηνταεπτάχρονη προσφορά του στην Ενορία του χωριού.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την 6η Αυγούστου στον Καθεδρικό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος « Δεσπότη Χριστού », στο Μοναστηράκι Αμαρίου.

Συγκινητικά ήταν τα λόγια που αναφέρθηκαν για τον τιμώμενο, από τον Σεβασμιώτατο και από τον Ιερέα του χωριού π. Γεώργιο Λαντζουράκη.

Την ίδια μέρα ο Σεβασμιώτατος τίμησε και τον Ιερέα με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου, με επιστήθιο Εγκόλπιο Σταυρό και Επιγονάτιο, μέγιστη τιμή που απονέμεται σε έγγαμο ιερέα.

Ακολούθησε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού «ΦΑΜΠΡΙΚΑ», που μίλησαν για τον τιμώμενο κ. Στέλιο Αρχοντάκη οι:

Ο κ. Δημήτρης Εμμ. Καβρουλάκης ( Πρόεδρος Πολιστικού Συλλόγου Μοναστηρακιανών Αθήνας ), που αναφέρθηκε σε « βιογραφικά και κοινωνικά στοχεία του τιμώμενου και για τις δέκα οκτώ αναβάσεις του στον Ψηλορείτη ».

Ο κ. Δημήτρης Ζαχ. Αρχοντάκης ( πρώην Δήμαρχος Ρεθύμνου ), που αναφέρθηκε « Ο Κύριος Στέλιος, ο δικός μας καθημερινός άνθρωπος – ιστορίες με επίκεντρο τον τιμώμενο και την Αρχοντική καταγωγή του ».

Τρίτος ομιλητής ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Εμμανουήλ Καβρουλάκης που αναφέρθηκε στην « Εκκλησιαστική διακονία του τιμώμενου και στις ποικίλες Εκκλησιαστικές του αρετές στα χρόνια της συνεργασίας τους ».

Μετά το πέρας των ομιλητών οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του χωριού απένειμαν τιμητική πλακέτα στον τιμώμενο για την Εκκλησιαστική και Κοινωνική προσφορά του.

Οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων, ευχαρίστησαν όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και ιδιαίτερα για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου, μετά των Ιερατικών συνεργατών του.

Η εκδήλωση έκλεισε με το απολυτίκιο της ημέρας και τη φήμη του Σεβασμιωτάτου.

Την εκδήλωση συντόνισε η Κα Διαμάντα Βροντάκη – Φορτσάκη, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου. Ακολούθησε κέρασμα των Πολιτιστικών Συλλόγων και της οικογένειας του τιμώμενου.

Του Δημήτρη Εμμ. Καβρουλάκη

Προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου

Μοναστηρακιανών Αθήνας

« ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΟΝ »

Αριθμός Προβολών: 52