Πένθη

Πρόσφατα έφυγαν από κοντά μας οι συγχωριανοί μας,

·         Πόπη Βεργίτση

·         Γιάννης Καναβάς τ.Γιώργη

·         Στέλιος Κουτάκης

·          Ευδοξία  Δάτσικα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς των εκλιπόντων.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΙΟ ΣΤΕΛΙΟ

Η καθημερινή ζωή του Θείου Στέλιου, εξαρτιόταν από τις χριστιανικές αξίες της αληθινής αγάπης και ευσπλαχνίας, που προερχόταν από τους συνανθρώπους του. ΄Ηταν ευλογία Θεού «να λαμβάνει»  από τη γιαγιά Μαρία , τη μητέρα μου Ιφιγένεια και τους φίλους μας. Τα τελευταία  τριάντα ένα χρόνια  από τους συνανθρώπους του Θεραπευτηρίου Χανίων. Ευχαριστώ για την παρουσία σας στην κηδεία του , για να πείτε αντίο σ’ έναν αθώο άνθρωπο. Ευχαριστώ τον πατέρα Αλέξιο και όλους εσάς.

  Δημήτρης  Κουτάκης. JOHANNESBURG.

 

Γεννήσεις

·         Ο Οδυσσέας Κουτάκης από τον Οψιγιά  και η σύζυγός του  Ελένη  απέκτησαν αγόρι.

·         Διονύσης Μοσχονάς από το Αμάρι και η σύζυγός του Aθανασία απέκτησαν κορίτσι.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται στους γονείς να τους ζήσουν.

Εισαγωγή σε Α.Ε.Ι.

·         Ο Πέτρος Κούτρας γιος της Νάνσυ  Πετρούλια πέρασε στο Πολυτεχνείο στο τμήμα Μεταλλειολόγων.

·         Ο Παναγιώτης Καλομενόπουλος γιος του Μανώλη και της Στέλλας Κασιμάτη πέρασε στο Χημικό στο Εδιμβούργο.

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου  εύχεται πάντα επιτυχίες και καλή σταδιοδρομία. 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

    Ε κ δ ρ ο μ ή    σ τ ο   Mυ σ τ ρ ά – Μ ο ν ε μ β α σ ι ά

Ο Σύλλογός μας διοργάνωσε διήμερη εκδρομή στο Μυστρά -Μονεμβασιά το Σαββατοκύριακο 14-15 Νοεμβρίου 2015. Ένα λεωφορείο με 50 εκλεκτά μέλη και φίλους του συλλόγου ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου  και μετά από μια στάση για καφέ πήραμε το δρόμο για το Μυστρά .Φτάνοντας  αντικρίσαμε τον καταπράσινο επιβλητικό λόφο με το φρούριο στην κορυφή του και σε όλη την πλαγιά του σπαρμένα τα σημαντικότερα μνημεία της «νεκρής βυζαντινής πολιτείας», την Αγία Σοφία , την Παντάνασσα , τα Παλάτια , τον Άγιο Δημήτριο , τα οποία και θαυμάσαμε ένα προς ένα κατηφορίζοντας την απότομη πλαγιά. Τελειώνοντας την περιήγηση – ξενάγηση πήγαμε στην ωραία ταβέρνα «Ελληνας» μιας και ήταν ήδη περασμένη η ώρα, όπου και απολαύσαμε τα ωραία και νοστιμότατα φαγητά της .Μετά το φαγητό αναχωρήσαμε για μια άλλη πολιτεία , όχι όμως «νεκρή», την  καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς. Φτάνοντας είχε ήδη νυχτώσει και πήγαμε κατευθείαν στο ξενοδοχείο  «Λαζαρέτο» που βρίσκεται έξω από το κάστρο και συνδυάζει την παράδοση με τις σύγχρονες ανέσεις. Σέβεται απόλυτα την τοπική αρχιτεκτονική. Άνετα δωμάτια με κυρίαρχο το ξύλο , φινετσάτη επίπλωση και θέα στη θάλασσα. Αφού τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια ανηφορίσαμε για το κάστρο όπου απολαύσαμε περπάτημα , φαγητό, βόλτα στα ωραία καλντερίμια  του. Την επόμενη μέρα μετά το πρωινό ανηφορίσαμε και πάλι για το κάστρο αφού πρώτα περάσαμε από τον τάφο του Ρίτσου που βρίσκεται στο νεκροταφείο της περιοχής. Στο κάστρο μείναμε για αρκετή ώρα , κάνοντας βόλτες στα στενά και στα τείχη της μεσαιωνικής  πόλης, ανηφορίζοντας προς το κάστρο και τις εκκλησιές του , απολαμβάνοντας καφεδάκι ή γλυκό ή  τσιπουράκι με θέα το Μυρτώο πέλαγος που παρά την επικρατούσα  συννεφιά ήταν θαυμάσια.Eπισκεφτήκαμε όσες εκκλησιές ήταν ανοιχτές και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η εικόνα της Σταύρωσης στο ναό του Ελκόμενου Χριστού,  το σπίτι του Γ.ΡΙΤΣΟΥ κοντά στην  κεντρική πύλη του κάστρου έξω από το οποίο βρίσκεται και η προτομή του.                         

Η  βυζαντινή  και ενετική καστροπολιτεία Μονεμβασία είναι γνωστή σαν το Γιβραλτάρ της Ελλάδας. Μονεμβασία η επίσημη  ονομασία, Μονεμβασιά στην ποιητική  εκδοχή της, Μονεμβάσια ή Μονοβάσια για τους ντόπιους, Μαλβουαζί για τους Φράγκους και Μαλμζύ κατά τους Άγγλους· η ονομασία προέρχεται από τα συνθετικά «μόνη» και «έμβαση» και  εννοεί ότι η καστροπολιτεία διέθετε μια και μόνο είσοδο. Ο βράχος αποκολλήθηκε από  τη  στεριά  εξαιτίας ενός δυνατού σεισμού το 375 μ.Χ.

Τελειώνοντας την περιήγησή μας στο κάστρο κατηφορίσαμε στο ξενοδοχείο παίρνοντας τις αποσκευές μας και πηγαίνοντας για βόλτα στην παραλία και μετά για φαγητό στην ψαροταβέρνα «ΤΡΑΤΑ». Μετά το φαγητό πήραμε το δρόμο της επιστροφής κάνοντας στάση για το απογευματινό  καφεδάκι στη Βλαχοκερασιά. Η εκδρομή αυτή, όπως όλες οι εκδρομές, που  πραγματοποιεί ο Σύλλογός μας, στέφθηκε από επιτυχία και όλοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στα κεράσματα με διάφορα καλούδια από πολλούς εντός του πούλμαν  και τη « ντοντινιασμένη» ρακή  πού πολλές φορές έκανε την εμφάνισή της  συνέβαλε  στο ανέβασμα των εκδρομέων με ανεπανάληπτες και μοναδικές στιγμές που μόνο εμείς ξέρουμε να δημιουργούμε. Με το καλό και σε άλλες.

Αριθμός Προβολών: 34