Αναδημοσίευση από : madeincreta.gr
Παραδοσιακή συνταγή της Μαρίας Παντινάκη-Αλεξάκη στον Πατσό Αμαρίου για έξι άτομα
Υλικά
Ένα κουνέλι, βάρους περίπου δυο κιλών, τρία κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τρείς μεγάλες ντομάτες ή δυο κουταλιές πελτέ, ένα ποτήρι κρασί, λάδι 200 γραμμάρια, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και δυο φύλλα δάφνης.
Εκτέλεση
Κόβουμε το κουνέλι σε μικρά κομμάτια, το πλύνουμε, το βάζουμε με το λάδι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε στη φωτιά για λίγη ώρα, μέχρι να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε το κρασί, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τα κρεμμύδια και λίγο αργότερα τις ντομάτες ή τον πελτέ. Το μείγμα ψήνεται περίπου μια ώρα και αφού ψηθεί βάζουμε τις τηγανητές πατάτες και σερβίρουμε.
Είναι μια παλαιά συνταγή που την παρέδωσε στην εγγονή της Μαρία η γιαγιά της Αργυρώ Ψυχαράκη στον Πατσό