(Του Αντωνίου Νουκάκη)

ΚΩΣΤΗΣ  ΑΝΤ. ΚΛΗΜΑΘΙΑΝΟΣ

25 ΜΆΡΤΗ 2020,  χρονιάρα μέρα κηδεύεται στις Κουρούτες  υπό τις καταναγκαστικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι,  ο Κωστής  Αντώνη Κλημαθιανός,  πιο γνωστός ευρύτερα ως «Πλανητάρχης».  Γεννήθηκε το 1934  Το δεύτερο από τα τρία παιδιά του Αντώνη Ιωαν. Κλημαθιανού (Γιαννακαντώνη) και της Μαρίας Ταξάκη από τον Φουρφουρά.

 

Παντρεύτηκε την Φωτεινή Κων. Πλατύρραχου και απέκτησε ένα γιό τον Αντώνη. Έζησε αρκετά χρόνια στο Ηράκλειο όπου φοίτησε σε νυκτερινό γυμνάσιο και διορίστηκε ως υπάλληλος στον αερολιμένα Ηρακλείου. Επέστρεψε μόνιμα στις Κουρούτες ως συνταξιούχος με ευχέρεια αλλά και πολλή όρεξη για ενασχόληση με τα κοινά. Διετέλεσε κατ΄ επανάληψη  πρόεδρος του Δημοτικού διαμερίσματος και εκπλήρωσε με συνέπεια τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του. Από την ιδιότητα του αυτή απέκτησε και το προσωνύμιο   «Πλανητάρχης». Του το προσέδωσε ο Μιχάλης Κων. Καπελώνης γνωστός και αυτός ως «Μίχαλος».  Τον διέκρινε η προθυμία προσφοράς στην κοινότητα αλλά και  εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσώπων. Όταν ασχολείται κάποιος με τα κοινά  είναι υποχρεωμένος να δράσει κατά τις δυνάμεις του αντιμετωπίζοντας και δύσκολες καταστάσεις με τρόπο που δεν θα  ικανοποιούνται όλοι. Ο έπαινος προκύπτει από τη βούληση του να βρίσκεται σε αυτή τη θέση ευθύνης.

Ένα από τα πεπραγμένα του  για το οποίο ήταν υπερήφανος, είναι η δεντροστοιχία με μουρνιές στη στρατηγική για τις Κουρούτες θέση Σταυρός Τις φύτεψε τις μεγάλωσε τις σχηματοποίησε. Ας προσφέρουν τη σκιά τους  αιώνια στην θύμηση του .

 

 

Ο Σύλλογος Κουρουθιανών Αθήνας τιμά την μνήμη του και απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια στον  γιό του  Αντώνη και όλους τους οικείους του.

Α.Ν.

Αριθμός Προβολών: 404