Μετά από τρία χρόνια απραξίας, λόγω της πανδημίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αϊγιαννιωτών της Αθήνας επανήλθε σε δράση και με γραπτή ανακοίνωσή του μας προσκάλεσε όλους του απόδημους Αϊγιαννιώτες να ανταμώσομε την Κυριακή 29 του Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο Αμαριώτικο Σπίτι να κόψομε τη βασιλόπιτά μας, να πιούμε τις τσικουδιές μας και να ανταλλάξομε ευχές. ΄Ετσι και έγινε και παρά τα άσχημα γεγονότα, που την περυσινή χρονιά συμβήκανε στο χωριό μας ανταμώσαμε, λιγοστοί βέβαια, αλλά εγίνανε τα πρέποντα και καθιερωμένα. Το Δ. Σ του Συλλόγου μερίμνησε άψογα και με τη συνδρομή των εκλεχτών νοικοκεράδων, που κάθε μια έφτιαξε και έφερε τα καλούδια της, μας επιτρέψανε να περάσομε όμορφα.

Τη συντροφιά μας ελάμπρυνε με την παρουσία του ο εκλεχτός εφημέριος του χωριού μας π. Παύλος με την Πρεσβυτέρα Ειρήνη, που ήρθανε αποκλειστικά από την Κρήτη. Γνωρίζομε τις ευαισθησίες του, το ενδιαφέρον του και την ειλικρινή αγάπη του για όλους μας, την οποία του ανταποδίδομε και τον ευχαριστούμε για όλα που μέχρι σήμερα έχει κάνει στο χωριό μας.

Το ξεκίνημα-καλωσόρισμα έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Χανιωτάκης πλαισιωμένος από μέλη του Δ. Σ, ο οποίος αναφέρθηκε στις άσχημες συγκυρίες των γεγονότων και απηύθυνε ευχαριστίες και ευχές για καλή χρονιά.

Στη συνέχεια προσκλήθηκε ο π. Παύλος που αφού ευλόγησε την βασιλόπιτα, προσφορά του χωριανού μας επιχειρηματία Γιώργη Γαζοράκη, είπε μεταξύ των άλλων : « Ξένος ήμουν και με περιμαζέψετε, άρρωστος ήμουν και με επισκεφτήκατε, πείνασα και δίψασα και μου δώσατε να φάω και να πιω. Σας βεβαιώνω ότι αφού το κάνατε αυτό για ένα άσημο αδελφό σας είναι σα να το κάνατε για το Χριστό (αναφέρει το Ευαγγέλιο). Η επικοινωνία μεταξύ σας και μεταξύ μας, όταν κάποιος είναι άρρωστος, όταν εορτάζει, πότε θα έρθει στο χωριό ο καθένας, πότε θα φύγει με συγκινούν. Άκακοι, ευθείς, παραδοσιακοί, φιλότιμοι και μπράβο σας.

Μη χάσετε αυτές τις βάσεις. Εκτός από την περιουσία που θα αφήσετε, σπίτια, χωράφια στα παιδιά σας και τα εγγόνια, αφήσετε

και αξίες και τα ιδανικά παρακαταθήκη. Νιώθω ευλογία που ιερουργώ στον Άγιο Ιωάννη. Τούτη η ευλογία της αγάπης σας με έφερε με την πρεσβυτέρα μου κοντά σας. Σας ευχαριστώ γι αυτό που είστε και για εκείνα που έμαθα και μαθαίνω από εσάς. Εύχομαι ο καλός Θεός μας να σας ευλογεί και να μην τον ξεχνάτε. Να κοινωνάτε και να πηγαίνετε στη εκκλησία, όπου βρεθείτε, γιατί είναι η αντιβίωσή μας, είναι ο Χριστός μας, η Παναγία μας και πλήθος Αγίων. Να εύχεστε, να προσεύχεστε γιατί ο πειρασμός είναι κακός τεχνίτης και φωλιάζει πάντα να χαλάσει κάθε τι καλό.» Ιδιαίτερα ευχαρίστησε το Μιχάλη Καλογεράκη για την πρόσκληση και τον Πρόεδρο Γιώργη Χανιωτάκη για όλα.

Ευγενική και πολύ σημαντική η προσφορά σε όλους μας από τον π. Παύλο τεμαχίου εμποτισμένου με Άγιο Μύρο από την Ιερή εικόνα της Παναγίας Άνδρου

Ακολούθησε χαιρετισμός και ευχές από τον παριστάμενο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αμαριωτών Νίκο Κραουνάκη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία του.

Η ευλογημένη βασιλόπιτα μοιράστηκε και ακολουθήσανε τα εκλεχτά καλούδια των νοικοκεράδων με τη συνοδεία Αϊγιαννιώτικων τσικουδόκρασων.

Ευχαριστίες και ευχές σε όλους. Υγεία, με καλό να ξανασμίξομε. Συγχαρητήρια στο Δ. Σ του Συλλόγου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον εφημέριό μας, Αϊγιαννιώτη πλέον, π. Παύλο που μας τίμησε με την παρουσία του και του ευχόμαστε υγεία να συνεχίσει το Θεάρεστο έργο του.

Οι φωτογραφίες μου σταλθήκανε από παρισταμένους.

 

Ιανουάριος 30 του 2023 Σταύρος Φωτάκης

Αριθμός Προβολών: 35