Φουρφουράς: Γραφικό, Ιστορικό, Αρχοντικό κεφαλοχώρι, στη ρίζα του Ψηλορείτη, με γνήσιους και κρυστάλλινους ανθρώπους, φιλοπάτριδες, φιλόξενους, γεμάτους με αισθήματα ανθρωπιάς και καλοσύνης και με μεγάλο μερτικό στους Εθνικούς και Κοινωνικούς αγώνες.

Σ’ αυτό το όμορφο και υπερήφανο χωριό λειτουργεί 4θέσιο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο έχει καταστεί πρότυπο, με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται και τούτο οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες των τεσσάρων δασκάλων που υπηρετούν στο παραπάνω σχολείο.

Διευθυντής του Σχολείου, ο κ. Άγγελος  Πατσιάς από την ακριτική Μακεδονία μας (Σέρρες και Δράμα).

Οι τέσσερις δάσκαλοι τηρούν τον όρκο τους με θρησκευτική ευλάβεια και με πολύ σεβασμό στο ιερό λειτούργημα που επιτελούν, και σμιλεύουν τις ψυχές των μαθητών, έχοντας πάντα κατά νου, το ποίημα του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά, αφιερωμένο στο δάσκαλο.

 

«….Σμίλεψε πάλι δάσκαλε ψυχές….»

Αφορμή για το λιτό αυτό κείμενό μας, η παρουσίαση από τη ΝΕΤ, την Κυριακή 17 – 2- 2013, εκπομπής με θέμα το Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά,  όπου καταδείχτηκε ότι οι μικρές μαθητές, πέρα από τα σχολικά τους μαθήματα αποκτούν και άλλες γνώσεις, πολύ χρήσιμες αύριο στην κοινωνία, ως ακαδημαϊκοί πολίτες. Είναι πολύ συγκινητικό, αυτό που τόνισε ο διευθυντής του Σχολείου ( κ. Άγγελος Πατσιάς) ότι έχει την αμέριστη βοήθεια του Δήμου και όλων των κατοίκων του χωριού.

Επίσης, πολύ συγκινητικές οι τοποθετήσεις του δραστήριου Δημάρχου Αμαρίου κ. Στεφάνου Σημαντήρα,  του Προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σεβάσμιου π. Αλεξίου Πιπεράκη, της μητέρας μιας μαθήτριας της κας Σημαντήρα και ενός ανώνυμου πατέρα μαθητή.

Με την ταπεινή μας πένα συγχαίρουμε τους άξιους λειτουργούς της Παιδείας και τους ευχόμαστε να έχουν υγεία και δύναμη, για να συνεχίσουν το ιερό έργο που έχουν αναλάβει.

 

Βασίλειος Κωνσταντίνου Αποστολάκης

 

Αριθμός Προβολών: 7