του Σταύρο Φωτάκη

   Μόλις πριν δυο μέρες είδα αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Αμαριωτών, ένα Βίντεο με τίτλο : ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (Περιβάλλον-Ιστορία-Αρχαιολογία-Πολιτισμός) και ομολογώ πως, χάρηκα ιδιαίτερα που κάποιοι είχανε την ιδέα, να προβάλουνε το φτωχό και εγκαταλειμμένο Αμάρι. Όπως διαπίστωσα το βίντεο είναι αναρτημένο  στο YouTubeως : Ντοκιμαντέρ  Δήμος Αμαρίου Γενέτειρα Θεών Τόπος ανθρώπων.

   Ανυπομονούσα να το απολαύσω, να συμπληρώσω τις γνώσεις μου και μάλιστα, όπως ο καθένας θα περίμενε κάποια  αναφορά και στο χωριό του. Και ώ ! του θαύματος, το χωριό μου ο Άγιος Ιωάννης, όπως και κάποια άλλα χωριά υπήρχαν μεν στο χάρτη, αλλά καμιά αναφορά δεν υπήρχε στο περιεχόμενο του βίντεο. Έμεινα σύξυλος, όπως λέμε, γιατί και ιδιαίτερο περιβάλλον και πολύπλευρη ιστορία και αρχαιολογικούς χώρους και αξιόλογο πολιτισμό έχει. Δεν είναι δυνατόν, εκείνοι που επεξεργαστήκανε αυτή την προβολή για το ΑΜΑΡΙ, να μην γνωρίζουνε τον Άη Γιάννη, με την πλούσια ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά του, καταγραμμένη και δημοσιευμένη, όπως και τα άλλα χωριά που παραλείψανε. Και αν δεν ξέρανε, ας ρωτούσανε. Λυπούμαι βαθύτατα, γι αυτή την επιλεκτική καταγραφή και προβολή. Μου είναι αδιανόητη αυτή η παράλειψη, την οποία θεωρώ προσβλητική και επιεικώς απαράδεκτη.

   Ενδεχομένως να έχουνε λόγους και αν ναι, οφείλουνε οι υπεύθυνοι συντελεστές να τους αποκαλύψουνε, αλλά και να δώσουνε λόγο στο Δήμο Αμαρίου και στους δημότες, που πιστεύω με το υστέρημά τους έγινε το βίντεο αυτό, αλλά και στους κατοίκους των παραληφθέντων οικισμών.

   Τέλος προτείνω στην ΑΜΑΡΙ Α.Ε, που είναι παραγωγός του βίντεο, να το αποσύρει, να το συμπληρώσει και να το θέσει εκ νέου σε κυκλοφορία.

 

                                                                                         Ηλιούπολη 15 Σεπτεμβρίου 2014

Αριθμός Προβολών: 1