Γράφει ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου.

Κραουνάκης Νικόλαος.

 

 

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 η 83η Μάχη της Κρήτης που κατά πολλούς άλλαξε το ρουν του Β` Παγκοσμίου Πολέμου και ανέδειξε την γενναιότητα και τον πατριωτισμό του Κρητικού λαού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Κρητικών Σωματείων και της Παγκρητίου Ενώσεως και με την συμμετοχή των πολιτιστικών Σωματείων της Αττικής.

Η Oμοσπονδία μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Δ.Σ. κ. Γεώργιο Χανιωτάκη ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης παρουσία Πολιτιστικών και Στρατιωτικών αρχών και των Κρητών της Αττικής στον Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Αθηνών.

Εν συνεχεία πεζοί με την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, Στρατιωτικό Άγημα και τα λάβαρα των Σωματείων δια μέσου της οδού Μητροπόλεως πομπή στον Άγνωστο Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος όπου κατέθεσαν στεφάνια πολιτικές και στρατιωτικές αρχές καθώς και εκπρόσωποι των Σωματείων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος.

Με την δική μας ευχή σε εκδηλώσεις σαν κι’ αυτήν αξίζει και πρέπει να την παρακολουθούν και να συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι από τους Κρήτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στο λεκανοπέδιο.

Ας είναι αιώνια η μνήμη των ΗΡΩΩΝ της Μάχης της Κρήτης.

Αριθμός Προβολών: 4