Με ξεχωριστή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 η 82η.Μαχη της Κρήτης που κατά πολλούς άλλαξε το ρουν του Β παγκοσμίου πολέμου και ανέδειξε την γενναιότητα και τον πατριωτισμό του Κρητικού λαού.

Με ευθύνη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων και της Παγκρητίου Ενώσεως σε συνδιοργάνωση με τις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης και με την συμμετοχή των πολιτιστικών Σωματείων της Αττικής.

Η Ομοσπονδία μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και συμμετείχε στην εκδήλωση με αντιπροσωπία και επικεφαλής τον Πρόεδρο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης παρουσία Πολιτιστικών και Στρατιωτικών αρχών και των Κρητών της Αττικής στον Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση.

Εν συνεχεία πεζοί με την φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, Στρατιωτικό Άγημα και τα λάβαρα των Σωματείων δια μέσου της οδού Σταδίου πομπή στον Άγνωστο Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος όπου κατέθεσαν στεφάνια πολιτικές και στρατιωτικές αρχές καθώς και εκπρόσωποι των Σωματείων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος.

Με την δική μας ευχή σε εκδηλώσεις σαν κι’αυτήν αξίζει και πρέπει να την παρακολουθούν και να συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι από τους Κρήτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στο λεκανοπέδιο.

Ας είναι αιώνια η μνήμη των ΗΡΩΩΝ της Μάχης της Κρήτης.

Γράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου.

Κραουνάκης Νικόλαος.

 

Αριθμός Προβολών: 36