Γράφει η Ελένη Κυριακοπούλου (Κόρινθος)

Μέσα σε ατμόσφαιρα ήθους, διάχυτης περισυλλογής και έντονης συναισθηματικής φόρτισης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-αφιέρωμα, στο μεγαλύτερο Έλληνα πολιτικό της νεότερης Ελληνικής ιστορίας, Ελευθέριο Βενιζέλο.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου στις 21 Μαρτίου 2012 , υπήρξε αποτέλεσμα αρίστης συνεργασίας των φορέων : Δήμου Κορινθίων, Ένωσης Κρητών Κορινθίας <<Ο Ψηλορείτης >> και του Κέντρου Ιστορικών Σπουδών Κορινθίας , ξεπέρασε κάθε προσδοκία , με την ομόθυμη παρουσία και συμμετοχή ατόμων ιδιαίτερης αισθητικής και ποιότητας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν με θερμά λόγια , εκτός των συνδιοργανωτών , Αντιδημάρχου κ. Γ. Φαρμάκη και Προέδρων των Σωματείων κ. Κων/νου Αργυρόπουλου και κας Ελένης Κυριακοπούλου , άνθρωποι του δημόσιου βίου , που εξήραν την ισχυρή παρουσία του Ελευθέριου Βενιζέλου στην πορεία της χώρας.

 

Οι κεντρικοί ομιλητές κ. Γ. Σγουράκης , Πρόεδρος του Αρχείου Κρήτης με θέμα <<Ο Εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος>> και η Πρόεδρος του << Κέντρου Ιστορικών Σπουδών  Κορινθίας>> κα Ελ. Κυριακοπούλου , με θέμα  <<Η αναθεώρηση του Συντάγματος του 1911>> , είχαν μια πληθωρική παρουσία , με την έξοχη αναφορά τους στην πορεία του μεγαλύτερου πολιτικού , που για πολλά χρόνια δέσποσε στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας , με το ήθος του και την συνέπειά του. Ιδιαίτερη φόρτιση προκάλεσε επίσης κατά την έναρξη της εκδήλωσης το ηχογραφημένο ριζίτικο <<Ο Διγενής>> με τη φωνή του Ελ. Βενιζέλου. Στιγμή που πράγματι μας καθήλωσε.

Και δεν θα μπορούσαμε , παρά να σχολιάσουμε θετικά την συμμετοχή στην εκδήλωση του κ. Σταύρου Φωτάκη και των δώδεκα τραγουδιστών φίλων του  , που τόσο όμορφα απέδωσαν δύο ριζίτικα τραγούδια : «Σε ψηλό βουνό σε ριζιμιό χαράκι» και «Τον αντρειωμένο μην τον κλαις» , καθώς επίσης και ωραιότατες μαντινάδες που απήγγειλε, για τον Ελ. Βενιζέλο.

Αξίζει λοιπόν ο έπαινος , για τη λιτή και απέριττη αυτή γιορτή.

Ο Σταύρος Φωτάκης με τη Ριζίτικη παρέα του

Από αριστερά : Σταύρος Φωτάκης Πρόεδρος Συλλόγου Ριζιτών , Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Κορινθίας ,Ελένη Κυριακοπούλου         Πρόεδρος του Κέντρου Ιστορικών Σπουδών Κορινθίας , Χρήστος Σεργεντάνης  Ιατρός ,Νίκος Τσιουδάκης Γραμματέας Ομοσπονδίας  Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου.

 

 

Αριθμός Προβολών: 57