Αναδημοσίευση από : madeincreta.gr

Τα δρώμενα φέρουν τη σφραγίδα του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου «Ο Κυμηνάρης»

Η πλατεία του Άη Γιάννη στην Αμπαδιά Αμαρίου

Με σειρά εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν έως 29 Αυγούστου, ημέρα εορτής του πολιούχου του Άη Γιάννη του Ριγολόγου, υποδέχεται στο Άη Γιάννη της Αμπαδιάς Αμαρίου τους εκατοντάδες απόδημους συγχωριανούς τους, ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος «Ο Κυμηνάρης».
Στο όμορφο και μονιασμένο χωριό που κάθε χρόνο το καλοκαίρι δίδεται μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα που θα κάνει ευχάριστη την παραμονή τους εκεί, προγραμματίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο σύλλογος:

Στις 6 Αυγούστου από 9.30΄το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι στη Νίθαυρη εθελοντική αιμοδοσία και στις 8 ανάβαση στον Ψηλορείτη με αρχηγό τον δάσκαλο Κώστα Παραδεισανό. Στις 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η «Γιορτή του Περβολάρη» με μαγειρέματα από τις νοικοκυρές του χωριού, και στις 12 του μηνός το πρωί θα πραγματοποιηθεί το 2ο Παιχνίδι Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού. Στις 9 το βράδυ της ίδιας μέρας στην πλατεία, θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ των Γιάννη Κανελλάκη και Μανόλη Παντινάκη «Το Αμάρι στις φλόγες».

Στις 14 Αυγούστου στις 9 το βράδυ γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Φωτάκη «Αϊγιαννιώτικες αναδρομές» και θα προλογίσουν  οι Αδάμ Ιωανν. Παραδεισανός, Κώστας Αντ. Παραδεισανός και Καλλιόπη Παραδεισανού-Κοκολάκη. Στις 17 Αυγούστου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός πρέφας και στα τρία καφενεία του χωριού και ο τελικός έχει καθοριστεί να γίνει στο καφενείο του Λεωνίδα.

Θα ακολουθήσουν στις 20 Αυγούστου εκκλησιασμός στην Αγία Σοφία και στις 6 το απόγευμα ο αγώνας δρόμου «Γύρος της Κορφής», και στις 22 εκδήλωση με τίτλο «Ψωμί από τα παλιά…», με στόχο να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νέοι τους παλαιούς τρόπους παρασκευής και ψησίματος του ψωμιού.

Στις 25 Αυγούστου θα δοθεί θεατρική παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού με το έργο «Η σηκωματαριά ελιά», στις 28 η Αηγιαννιώτικη καντάδα θα περάσει και θα τραγουδήσει στα σοκάκια του χωριού και την επομένη 29 του μηνός, οι κάτοικοι με τους απόδημους και τους φίλους τους θα γιορτάσουν με κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Γιώργου Νικηφ. Ζερβάκη τον πολιούχο του χωριού τους Άη Γιάννη Ριγολόγο.

Αριθμός Προβολών: 33