ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ 2023

 

Σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2023 η κοπή της πίτας του Αγίου Βασιλείου του Φιλανθρωπικού – Πνευματικού Ιδρύματος « Κρητική Εστία» στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην οδό Στράβωνος στο Παγκράτι. Απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, ο Πρόεδρος της Εστίας κύριος Αντώνης Μυτιληνάκης ευχήθηκε για το 2023 κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της παρελθούσης τριετίας και έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας. Ακολούθησε η βράβευση των φοιτητών που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους κατά την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά από τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Κουρήτες» κύριο Γιώργο Παττακό καθώς και από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εστίας. Τα καθιερωμένα κάλαντα έψαλε η χορευτική ομάδα του Ιδρύματος η οποία έκλεισε και την εκδήλωση με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο χοροδιδάσκαλος και Αντιπρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου «Κουρήτες» κύριος Φραγκίσκος Δανδουλάκης. Το πρόγραμμα συνόδευσαν ο Αλέξανδρος Τυροκομάκης με το λαούτο του ενώ στη λύρα – τραγούδι ήταν ο Γιώργος Τυροκομάκης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους υπουργοί και βουλευτές από όλους τους χώρους, παλιοί πρόεδροι της «Κρητικής Εστίας», πρόεδροι κρητικών συλλόγων καθώς και η Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κυρία Ρένα Βασιλάκη η οποία απηύθυνε χαιρετισμό. Το φλουρί κέρδισε ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νοτίου Τομέα κύριος Διονύσης Χατζηδάκης. O Πρόεδρος και το Δ.Σ του Φιλανθρωπικού – Πνευματικού Ιδρύματος «Κρητική Εστία» εύχονται σε όλους μια χρονιά γεμάτη υγεία, πρόοδο και ευημερία!

—————————————————————————————————————

 

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ 24/02/2023

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Φιλανθρωπικού – Πνευματικού Ιδρύματος « Κρητική Εστία» στο κρητικό κέντρο «Αόρη» των Μερτζάνηδων. Ο Πρόεδρος της Εστίας κύριος Αντώνης Μυτιληνάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εστίας υποδέχτηκαν τους φίλους τους σε ένα εγκάρδιο κλίμα. Την βραδιά συνόδευσε η μουσική του συγκροτήματος του Γιώργου Φραντζεσκάκη και του Γιώργου Στρατάκη ενώ την εκδήλωση άνοιξε η χορευτική ομάδα του Ιδρύματος με χορούς υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου και Αντιπροέδρου του Λαογραφικού Ομίλου «Κουρήτες» κυρίου Φραγκίσκου Δανδουλάκη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πλήθος επισήμων και φίλων της Εστίας καθώς και εκπρόσωποι κρητικών σωματείων οι οποίοι τίμησαν την Εστία με την παρουσία τους και την καλή τους διάθεση!

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Το Φιλανθρωπικό – Πνευματικό Ίδρυμα «Κρητική Εστία» πήρε μέρος με μεγάλη χαρά για ακόμα μια χρονιά στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 2023. Στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα στις 24 Μαρτίου 2023 στο Σύνταγμα μαζί με τα μέλη της Παγκρητίου Ενώσεως και του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Κουρήτες», συμμετείχε μεγάλος αριθμός φοιτητών και φοιτητριών της Εστίας μας που φορώντας την κρητικές παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Κρήτη τίμησαν τους ήρωες της Επαναστάσεως αλλά και τον τόπο τους με καμάρι κάνοντάς μας υπερήφανους. Και του χρόνου με υγεία!

Αριθμός Προβολών: 39