Μέσα στα πλαίσια του διήμερου εορτασμού του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου Επισκοπείου Φουρφουρά, τελέστηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Μαγειρείου.
Η νέα αυτή κοινωνική δομή αντικαθιστά το μέχρι τώρα μαγειρείο που από το 2002 μέχρι σήμερα εξυπηρέτησε τις ανάγκες καθημερινής σίτισης εμπεριστάτων στην περιοχή του Δήμου Αμαρίου.
Το σύγχρονο Κοινωνικό Μαγειρείο, εξοπλισμένο με τις πλέον ενδεδειγμένες και κατάλληλες συσκευές μαγειρικής και συντήρησης τροφίμων, τηρώντας απόλυτα τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τη διασφάλιση των τροφίμων και πιστοποιημένο με πιστοποιητικό ποιότητας HACCP, αποτελεί ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Στο εξής η λειτουργία του μαγειρείου σε καθημερινή χρήση θα αποτελέσει τη νέα βάση του «Συσσιτίου εμπεριστάτων», επίσης περιστασιακά θα εξυπηρετεί τις ανάγκες φιλοξενίας της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων και τέλος θα συμβάλλει στην εκπαιδευτική λειτουργία έχοντας τις δυνατότητες να φιλοξενήσει εκπαιδευτικά προγράμματα μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, διατήρησης τροφίμων, ανάδειξης τοπικών προϊόντων, διάσωσης τοπικών συνταγών κ.α. για τους κατοίκους της περιοχής.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Ειρηναίος, συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο της περιοχής. Ευχαρίστησε κατάλληλα τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, τα μέλη του Δ.Σ καθώς επίσης και τους παρόντες εκπροσώπους του κ. Κων/νο Λιβέρη και κ. Ιωάννα Κιοσσέ για την ευεργετική προσφορά του στην Τοπική Εκκλησία. Επίσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό και τους συνεργάτες του για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, τον κ. Αλέξανδρο Στεφανάκη για την προσφορά της μελέτης πιστοποίησης Haccp, καθώς επίσης τους συνεργάτες της Ι. Μητροπόλεως και τους τεχνίτες και προμηθευτές που φιλότιμα εργάστηκαν γι αυτό το έργο.
Στο χαιρετισμό του ο Αν. Διευθυντής Τεχνικών Έργων του Ιδρύματος κ. Κων/νος Λιβέρης ενημέρωσε για τις δράσεις του Ιδρύματος και ευχήθηκε το έργο αυτό να εκπληρώσει κατά τον καλύτερο τρόπο τους λόγους για τους οποίους κατασκευάστηκε.
Στους χώρους του μαγειρείου ξενάγησε τους παρευρισκόμενους ο Διευθυντής του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Διαμαντάκης ενώ στη συνέχεια ακολούθησε φιλοξενία για όλους.
Στην καταληκτήρια ομιλία του ο Σεβασμιώτατος απέδωσε τιμητική πλακέτα προς τους εκπροσώπους του Κοινωφελούς Ιδρύματος και ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου αναλύοντας τις αναπτυσσόμενες δράσεις.
Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, ο κ. Ιωάννης Λελεδάκης, εκπρόσωπος του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρ. Δήμαρχος Αμαρίου κ. Στέφανος Σημαντήρας, οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» κ. Κων/νος Λιβέρης και κ. Ιωάννα Κιοσσέ. Οι Κληρικοί της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αμαρίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Πολιτιστικών Συλλόγων κ.α.

Κοινωνικό Κέντρου Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος»

Αριθμός Προβολών: 92