Αναδημοσίευση από : rethemnosnews.gr

ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ

Εγκαινιάστηκε νέο σύγχρονο νηπιαγωγείο στο Γερακάρι

• Επόμενος στόχος της δημοτικής αρχής η δημιουργία σύγχρονης παιδικής χαράς
16/09/2016
Ένα νέο σύγχρονο νηπιαγωγείο που θα φιλοξενήσει τα νήπια της δημοτικής ενότητας Συβρίτου εγκαινιάστηκε χθες στο Γερακάρι. Το νέο νηπιαγωγείο κατασκευάστηκε στον χώρο του παλιού σχολείου του χωριού με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές ενώ επόμενος στόχος του δήμου είναι η κατασκευή στην αυλή του σχολείου μιας παιδικής χαράς ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
 
Το νηπιαγωγείο που φοιτούσαν μαθητές των χωριών της Δ.Ε Συβρίτου μέχρι πρότινος στεγαζόταν στους Αποστόλους σε κτίριο ακατάλληλο, όπως διαπιστώθηκε, από την αρμόδια επιτροπή του Οργανισμού σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) του υπουργείου Παιδείας.
Το νέο νηπιαγωγείο Γερακαρίου έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 32 μαθητών και το οποίο να σημειωθεί ότι κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με δωρεά του δημοτικού συμβούλου Αμαρίου, που κατάγεται από το Γερακάρη, Γιάννη Γενεράλη.
 
Στην τελετή εγκαινίων του νέου σχολείου παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στάθης Κοντογιάννης, ο δήμαρχος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και γονείς και μαθητές της περιοχής.
 
«Είναι μέρα γιορτής και χαράς. Εγκαινιάζουμε το νηπιαγωγείο Γερακαρίου, ένα κόσμημα για τον δήμο που τόσο έχει ανάγκη. Ένα καλαίσθητο νηπιαγωγείο που θα ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία και θα βελτιώσει το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης και θα στεγάσει τα πρώτα όνειρα για τη ζωή των παιδιών μας. Πάντα ένα σχολείο αποτελεί μια νέα ελπίδα για τα παιδιά μας μέσα στον δύσκολο κόσμο που ζούμε με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των εποχών μας. Το νηπιαγωγείο σύγχρονων προδιαγραφών, το νηπιαγωγείο πρότυπο κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε σε χρόνο ρεκόρ, μετά από δωρεά του Γερακαριανού δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Γενεράλη. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κωστή Κουτελιδάκη, πρόεδρο της Αμάρι Α.Ε που ανέλαβε τη δαπάνη κατασκευής τουαλετών, την προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας Βίκυ Πατρικαλάκη που είχε την επίβλεψη του έργου και όλους όσους εργάστηκαν για αυτό».
 
Η δυναμικότητα του νέου νηπιαγωγείου είναι 32 παιδιά ενώ στον αύλειο χώρο θα τοποθετηθεί σύγχρονη παιδική χαρά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός.
 
Ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρίου Γιάννης Γενεράλης έκανε λόγο για μια ημέρα με ιδιαίτερη σημασία για το Γερακάρη ενώ εμφανίστηκε συγκινημένος που «ξαναζωντανεύει» όπως είπε ένας χώρος που πριν 20 χρόνια και πλέον λειτουργούσε πάλι ως σχολείο και εξέφρασε την αισιοδοξία σε λίγα χρόνια να κατασκευαστεί και ένα δημοτικό σχολείο στο χωριό: «Αυτή η μέρα είναι ξεχωριστή καθώς πριν 20 χρόνια ο χώρος αυτό είχε πολλά παιδιά, είχε τους δασκάλους μας. Είναι μεγάλη στιγμή γιατί από την άλλη εβδομάδα θα ακουστούν παιδικές φωνές που είχαν να ακουστούν εδώ για πάνω από 20 χρόνια. Για μας τους παλιούς αυτό το σχολείο μάς θυμίζει τα πρώτα μας χρόνια που με μια πλάκα και ένα βιβλίο μάθαμε να γράφουμε και να διαβάζουμε. Αυτός ο πλάτανος μάς θυμίζει τα παιδικά μας διαλείμματα που με το τόπι ήμασταν χαρούμενοι. Αυτός ο χώρος έξω μας θύμιζε τα συσσίτια που με ένα κύπελλο περιμέναμε στη σειρά να πάρουμε το γάλα και ένα κομμάτι τυρί. Όλα αυτά μας δημιουργούν ένα αίσθημα συγκίνησης και είμαστε πολύ υπερήφανοι που θα ακουστούν πάλι παιδικές φωνές σε αυτό τον χώρο» είπε μεταξύ άλλων.
 
Ο κ. Γενεράλης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αμαρίου, το δημοτικό συμβούλιο και την τεχνική υπηρεσία του δήμου, τον πρόεδρο της Αμάρι ΑΕ, της Τοπικής Κοινότητας Γερακαρίου και την αντιπεριφερειάρχη που όπως είπε προσέφεραν τα μέγιστα για την αποπεράτωση του έργου αυτού.
 
Η κ. Δέσποινα Μαρκίδη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για τη λειτουργία του νηπιαγωγείου της περιοχής σε ένα σύγχρονο χώρο που παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται για την εκπαίδευση των παιδιών.
 
Κατά την τελετή των εγκαινίων η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση της για την κατασκευή και λειτουργία του σχολείου τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι μια γιορτινή μέρα η σημερινή και εκφράζω τη χαρά μου για τη λειτουργία του καινούριου αυτού σχολείου. Είναι σημαντικό για ένα τόπο που μάλιστα έχει δημογραφικό πρόβλημα να «ξαναζωντανεύει». Και σε αυτή την περίπτωση όπως και με τα νέα σχολεία του δήμου Ρεθύμνης αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει συνεργασία όλων μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα».
 
Η αντιπεριφεριεάρχης εξήρε την ενέργεια του κ. Γενεράλη να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του σχολείου τονίζοντας πως: «Άνθρωποι που υπηρετούν θεσμούς κάνουν το χρέος τους, όταν κάνουν κάτι για τον τόπο τους». Παράλληλα η κ. Λιονή καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να χρηματοδοτηθούν σημαντικά έργα για το Αμάρι.
 
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στάθης Κοντογιάννης μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του είπε: «Από την περασμένη άνοιξη, όταν διαπιστώθηκε η ακαταλληλότητα του νηπιαγωγείου Αποστόλων ξεκίνησε η διαδικασία για τη δημιουργία νέου σχολείου. Η πρωτοπάθεια του δημάρχου, των συνεργατών του και η εθελοντική προσφορά του κ. Γενεράλη είχαν ως αποτέλεσμα να φτιαχτεί πολύ σύντομα ένα νέο σχολείο και να υποδέχεται τους μαθητές τους. Τέτοιες εθελοντικές προσφορές και συνεργασίες τις έχει ανάγκη ο τόπος».
Αριθμός Προβολών: 23