ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ

Ο Ιωάννης Τσίχλης γιος του Αντωνίου και την Κλεοπάτρας καταγόμενος από τον Φουρφουρά Αμαρίου συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ζαχαροπλαστικής και κατάφερε να πάρει τον τίτλο ,σε συνεργασία με ακόμα έναν Έλληνα ζαχαροπλάστη τον Κο Ευάγγελο Καλλιώρα , «MASTERS OF PASTRY 2021».

Μετά από έναν δύσκολο τελικό γεμάτο ανατροπές, που προβλήθηκε διαδικτυακά σε δυο ημέρες, η Ελληνική ομάδα με τους Γιάννη Τσίχλη και Βαγγέλη Καλλιώρα κέρδισε τους Κarol Plachta και Urszula Bartecka- Matuszewska από την Πολωνία, αλλά και τους Fabio Ferrari και Valentina Scanavacca από την Ιταλία στο Masters of Pasrty 2021.

Σύμφωνα με το φετινό θέμα του διαγωνισμού, που ήταν το design στην ζαχαροπλαστική, οι ομάδες κλήθηκαν να συνδυάσουν μοναδικά σχήματα, εκπληκτικές γεύσεις, εντυπωσιακά χρώματα και επιλεγμένες υφές.

Οι μοναδικές δημιουργίες και των τριών ομάδων αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν από τα μέλη της κρητικής επιτροπής που αποτελούνταν από τον Κο Willem Verlooy και Κο Ramon Hoigsloot, καθώς και  διαδικτυακά με περισσοτέρους από 2000 επαγγελματίες ζαχαροπλάστες που είχαν εγγραφεί σε συγκεκριμένη σελίδα για να παρακολουθήσουν το event απευθείας (on line). Με την Πολωνική ομάδα να κερδίζει στις κατηγορίες: “Besta Fine Pastry Cake” με το γλυκό Tarte Nature και την κατηγορία “Best Concept and Storytelling” ενώ η Ελληνική ομάδα επικράτησε στην κατηγορία “Snack on the go” με το Pina Colada Taco και στην κατηγορία “Best Performing skills”. Οι δυο ομάδες πραγματικά κονταροχτυπήθηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή. Τελικά, μετά από την ψηφοφορία του κοινού, η Ελληνική ομάδα κέρδισε τον πολυπόθητο τίτλο του φετινού Masters of Pastry αφήνοντας πίσω την Πολωνική αλλά και την Ιταλική εκπροσώπηση. Το βραβείο της επιτυχίας είναι ένα αποκλειστικό σεμινάριο υψηλής ζαχαροπλαστικής στο Le Cordon Bleu College που εδρεύει στο Παρίσι, μία από τις καλύτερες σχολές ζαχαροπλαστικής στον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.

Το Masters of Pasrty είναι ένας διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής για επαγγελματίες Pastry Chefs που επιθυμούν να διαγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο αλλά και για Pastry Chefs που θέλουν να παρακολουθήσουν και να εμπνευστούν από τις καλύτερες τεχνικές και concepts από όλο τον κόσμο. Παγκοσμίως, ομάδες από περισσότερες από 20 χώρες συμμετείχαν στα αρχικά του διαγωνισμού. Την  κάθε ομάδα αποτελούσαν 2 chefs , ένας Pastry Chef της Zeelandia και ο άλλος διακεκριμένος επαγγελματίας της χώρας. Τρεις ομάδες κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό. Το Masters of Pastry οργανώθηκε από το Royal Zeelandia group για να ανακαλύψουμε νέους τρόπους δημιουργίας και να ξεκλειδώσουμε τις απεριόριστες δυνατότητες που διαθέτουν οι Pastry Chefs.

 

 

 

 

 

 

 

O Γιάννης Τσίχλης και ο Βαγγέλης Καλλιώρας το γιορτάζουν μετά την επιτυχία.

 

 

 

 

 

Ο Γιάννης Τσίχλης διατηρεί με την σύζυγό του Σοφία Σαντζαρίδου από το 2005 Ζαχαροπλαστείο στην περιοχή του Χαλανδρίου Αττικής με το όνομα “DURRE DU GOUT” (=Διάρκεια της γεύσης). Το Durée du Goût ,πρόσφατα, βραβεύτηκε από τα Best Greek Food Awards σύμφωνα με τις κριτικές των επισκεπτών από το σύνολο των κορυφαίων μηχανών αναζήτησης, ως ένα από τα κορυφαία ζαχαροπλαστεία της Ελλάδας για το 2021, για το υπέροχο φαγητό που προσφέρουν σε δεξιώσεις , μιας και ασχολούνται και με το Catering.

 

 

Ο Γιάννης προσφέρει παγωτό στους μικρούς μας φίλους σε δεξίωση κοινωνικής εκδήλωσης.

 

 

 

 

Το βραβείο από την Best Greek Food Awards.

 

 

 

Ακολουθούν γλυκές δημιουργίες από τα χέρια του Γιάννη Τσίχλη και του DURRE DU GOUT στο Χαλάνδρι.

 

 

Και εις ανώτερα στον Αμαριώτη Ζαχαροπλάστη – δημιουργό.

Μουρτζανός Μιχ. Βασίλειος.

Αριθμός Προβολών: 279