Απολογισμός 2017 προέδρου Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου

Σας καλωσορίζω στο Αμαριώτικο σπίτι και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

Στις 23-03-2017 ύστερα από πρόσκληση του πλειονοψηφήσαντος κ. Ιερωνυμάκη Γιάννη  συνήλθαν σε πρώτη συνεδρίαση τα εκλεγμένα από τις εκλογές στις 19-03-2017 μέλη με αποκλειστικό θέμα τη συγκρότηση σε Σώμα. Μετά από μυστική  ψηφοφορία όπως ορίζει το Άρθρο  12 του καταστατικού προέκυψε το Νέο Δ.Σ της Ομοσπονδίας.

Τα μέλη του Συμβουλίου τα γνωρίζετε όλοι σας και εκπροσωπούν όλα τα χωριά της επαρχίας μας με ελάχιστα τα οποία απέχουν και που πιστεύουμε σύντομα να τακτοποιηθούν και να είναι κοντά μας.

Σε αυτό το χρόνο πραγματοποιήθηκαν δώδεκα (12) Διοικητικά Συμβούλια και συζητήθηκαν πολλά θέματα, όλα σχετικά με τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας και της επαρχίας μας.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ. Σ. πραγματοποιήθηκε στις 03-04-2017.

 • 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. Συμμετείχαμε στο Μνημόσυνο για τον Ελ. Βενιζέλο στο Πάρκο Ελευθερίας που οργάνωσε το Ίδρυμα Ελ. Βενιζέλος.
 • 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. Συμμετείχαμε στη συγκέντωση – διαμαρτυρίας για τις Γερμανικές αποζημιώσεις και στη πορεία στη Γερμανική Πρεσβεία με λάβαρα των σωματείων μας.
 • 6 έως 14 ΜΑΪΟΥ. Συμμετοχή στην μεγάλη Κρητική συνάντηση-έκθεση Κρητικών προϊόντων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
 • 14 ΜΑΪΟΥ. Συμμετοχή τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης στην Αθήνα που οργάνωσαν η Παγκρήτιος Ένωση και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων με παρουσία πολλών σωματείων μελών με τα λάβαρά τους και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο στο μνημείο του Αστράτευτου Μαχητή.
 • 21 ΜΑΪΟΥ. Παρουσία μας στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Ωρωπού «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΣΟΣ».
 • 26 ΜΑΪΟΥ. Συμμετοχή στην εκδήλωση για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, στην Ραφήνα με τη συμμετοχή της Αμαριώτικης Παρέας.
 • Παρουσία μας, στην εκδήλωση Μνήμης για το Γιώργη Καστρινάκη στο Πολεμικό Μουσείο.
 • 28 ΜΑΪΟΥ. Παρουσία στις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης στην Κόρινθο με συμμετοχή της Αμαριώτικης Παρέας.
 • 31 ΜΑΪΟΥ. Παρουσία στις εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια της Μάχης στο οροπέδιο Λασιθίου από το Σύλλογο Λασιθιωτών Αττικής « Ο ΔΙΚΤΑΙΟΣ»
 • 21-25 ΙΟΥΛΙΟΥ. Παρουσία αρκετών μελών μας στο ΑΜΑΡΙ GREEN FESTIVAL.
 • 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Παρουσία στην εξόδιο ακολουθία στο 3ο Νεκροταφείο της αγωνίστριας Αικατερίνης Σηφακάκη και εκφώνηση επικηδείου από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας.
 • 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Παρουσία μας, στο Νευς Αμάρι στις εκδηλώσεις – αφιέρωμα για τον Αμαριώτη καλλιτέχνη Ροδάμανθο Ανδρουλάκη.
 • 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Συμμετοχή στην εκδήλωση Μνήμης και Τιμής, για τους πεσόντες ήρωες του Δήμου Αγ. Βασιλείου που οργάνωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων, επαρχίας Αγ. Βασιλείου στην Ιερά Μονή Πρέβελη και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο στο μνημείο έξω από τον χώρο της Μονής.
 • 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Παρουσία στην εκδήλωση στον Άγιο Ιωάννη για το συγγραφικό έργο του Στ. Φωτάκη, και τη παρουσίαση του νέου του βιβλίο Αϊγιαννιώτικες αναδρομές ( ‘Ηδη κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του πολυγραφικότατου Στ. Φωτάκη με τίτλο «Μετεγραφή Ριζίτικων τραγουδιών» της Συλλογής Παύλου Βλαστού καταγεγραμμένων στα χωριά του Αμαρίου).
 • 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Παρουσία πολλών μελών από το Δ.Σ. και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο στα αποκαλυπτήρια του μνημείου Ηρώων Κουρητών στις Κουρούτες.
 • 21-22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Πολυμελής παρουσία στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, για τα καμμένα χωριά του Κέντρους, τους εκτελεσθέντες και ολοκαυτωθέντες ήρωες Αμαριώτες που πραγματοποιήθηκαν στις Βρύσσες, με συμμετοχή της Αμαριώτικης Παρέας, με ένα τραγούδι κατά τη τέλεση του μνημοσύνου.
 • 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Παρουσία στον Άγ. Ιωάννη για τη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Το Αμάρι στις φλόγες»τ ων Μανώλη Πατινάκη και Δημ. Κανελλάκη, όπου συμμετείχε και η Αμαριώτικη Παρέα.
 • 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. Οργανώσαμε με επιτυχία το καθιερωμένο εδώ και 34 χρόνια Ετήσιο Μνημόσυνο Μνήμης και Τιμής για τους πεσόντες στα Χωριά του Κέντρους και στους κατά καιρούς Αγώνες του Έθνους.
 • 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. Πραγματοποιήσαμε για πρώτη φορά εδώ στο Αμαριώτικο σπίτι, εκδήλωση παραγωγής τσικουδιάς με τον πατροπαράδοτο τρόπο και προσδοκούμε να καθιερωθεί σε μόνιμη βάση.
 • 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. Παρουσία στην εκδήλωση για την 151η επέτειο του ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου στους Αμπελοκήπους που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής « ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ».
 • 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. Παρουσία στην Διάλεξη με τίτλο «ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ» με συμμετοχή Ρεθύμνιων Ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στην Αίθουσα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ στην οδό Σούτσου με ιατρικά θέματα.
 • 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. Παρουσία στην εσπερίδα για την ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ αφιερωμένη στα 180 χρόνια από της ιδρύσεως της ΕΚΙΤΑ και 40 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Κρήτης.
 • 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ. Συμμετοχή στην παρουσίαση του πονήματος «Σπύρος και Δανάη Φιλιώτη Δύο Θάλασσες που Σμίγουν», της ιατρού Άννας Φιλιώτη στην αίθουσα Κωστή Παλαμά του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. Παρουσία μας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Εμμανουήλ Παπαδάκη «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΗΓΕΤΗΣ» με ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο που οργάνωσε το Ίδρυμα Ελ. Βενιζέλος στο Πολεμικό Μουσείο.
 • Παρουσία και συμμετοχή στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία στις 17-18 Μαρτίου στον Αγ. Δημήτριο με θέμα: « ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».

Για να μη σας κουράζω περισσότερο, θα σας αναφέρω ότι προσπαθούμε να έχουμε συμμετοχή και παρουσία όπου μας καλούν, όπως π.χ. στις εκδηλώσεις της Παγκρητίου Ενώσεως, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων και όλων των Κρητικών Σωματείων, και πάνω απ΄ όλα σε όλες τις εκδηλώσεις των Σωματείων Μελών μας.

ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

Όπως γνωρίζετε έχει ολοκληρωθεί από την προηγούμενη Διοίκηση η εξαιρετική προσπάθεια για την διατήρηση της Ιστορίας της Ομοσπονδίαας, μέσω της Αμαριώτικης Φωνής, και έχουν εκδοθεί 2 τόμοι που περιλαμβάνουν όλα τα φύλλα από εκδόσεώς της. Ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει τα φύλλα από το 1981 έως το 2000 και ο δεύτερος από το 2001 έως το 2015.

Προσπάθειά μας είναι να καταφέρουμε να τους διαθέσουμε και θέλουμε τη βοήθειά  όλων σας με ιδέες και προτάσεις, 1ον για την παρουσίασή τους που σκοπεύουμε να οργανώσουμε και 2ον την διαθέσή τους.

Για την εφημερίδα μας, μετά την κατάργηση της ταχυδρομικής ατέλειας, ορίσαμε ελάχιστη συνδρομή κατ΄έτος τα 10 ευρώ για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την έκδοσή της.

Ζητάμε τη βοήθεια όλων των Σωματείων Μελών, να προσπαθούν να μαζεύουν τις συνδρομές και όπου διαθέτουν χρήματα όπως π.χ. εις Μνήμη αντί στεφάνων να καταθέτουν το ποσό για την Αμαριώτικη Φωνή, όπως πολλά Σωματεία, εφαρμόζουν. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι τα έσοδα για το 2017, από τις συνδρομές ήταν 5.590 ευρώ και τα έξοδα έκδοσης και αποστολής 10.270 ευρώ.

Ο χώρος της εφημερίδας είναι περιορισμένος και σας παρακαλούμε οι ανακοινώσεις , τα σχόλια και τα άρθρα και γενικά ό,τι μας στέλνεται να είναι περιεκτικά και ολιγόλογα, να τα στέλνετε στον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι της 5 των μηνών Μαρτίου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου και πάντα σε ηλεκτρονική μορφή.

Η ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, αποτελεί το στολίδι μας και έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Εξ ανάγκης αναβαθμίσαμε τη Σελίδα σε μία σύγχρονη ιστοσελίδα η οποία περιλαμβάνει και την εγγραφή σε Newsletter και προτρέπουμε τους νέους να εγγραφούν σε αυτήν και να λαμβάνουν την εφημερίδα σε ηλεκτρονική μορφή.

Αναρτούμε την εφημερίδα που μπορεί να διαβαστεί σε όλα τα μέρη του κόσμου και ο επισκέπτης μπορεί να συνδεθεί άμεσα με άλλες ιστοσελίδες όπως το Δήμο Αμαρίου, όλους τους άλλους Δήμους και φορείς, να πληροφορηθεί τον καιρό να διαβάσει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το εορτολόγιο και άλλα.

Είναι περασμένα 42 χωριά και οικισμοί και όλοι μπορούν να στέλνουν τις εκδηλώσεις τα νέα και τις δραστηριότητές τους.

Τα έχουμε ενημερώσει με αρκετά ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες και περιμένουμε από τα Σωματεία και άλλα για να εμπλουτιστεί και να ολοκληρωθεί κατά το δυνατόν η καταγραφή.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Αμαρίου και ξεχωριστά το Δήμαρχο για την άψογη συνεργασία.

΄Ολα τα Σωματεία Μέλη, και τα Πολιτιστικά Σωματεία των χωριών μας.

Τους συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, για την βοήθειά τους και τέλος όλους εσάς για την παρουσία σας.

Ευχαριστώ.

Κραουνάκης Νίκος

Αθήνα 12-3-2018

ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η  εξελεγκτική επιτροπή της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου, η οποία εξελέγη στις εκλογές της Ομοσπονδίας την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, αποτελούμενη από τους κ. :

 1. Δραμιτινός Γεώργιος
 2.  Μοναχογιός Δημήτριος
 3. Βαμιεδάκης Ε. Μύρων

Συνήλθε σήμερα Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας ,Σοφοκλέους 53Α,και έκανε τον απαιτούμενο οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο.

Από τον έλεγχο αυτό διαπιστώθηκαν τα κάτωθι:

1.Τηρείται βιβλίο πρακτικών γενικών συνελεύσεων

2.Τηρείται βιβλίο πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου

3.Τηρείται βιβλίο ταμείου

4.Τηρείται βιβλίο πρωτοκόλλου

5.Τηρούνται  ντοσιέ εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων

6.Τηρούνται μπλοκ εισπράξεως και πληρωμών

Από τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι όλα  έγιναν σύμφωνα  με τις αποφάσεις που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας.

Στο  ταμείο υπήρχαν από χρήση του προηγούμενου έτους 2016:   15648,38€

Τα συνολικά Έσοδα της Ομοσπονδίας από 1 Ιανουαρίου 2017 έως 31 Δεκεμβρίου 2017 είναι:  14.739,44

Τα συνολικά Έξοδα  της Ομοσπονδίας από 1 Ιανουαρίου  2017 έως 31 Δεκεμβρίου 2017 είναι: 17.921,14

Στις 31 Δεκεμβρίου 2017 βρίσκονται  στο ταμείο της Ομοσπονδίας είναι: 12.466,68

καθώς και 10(ΔΕΚΑ) Συνεταιριστικές μερίδες στις Κρητικές Θαλάσσιες Γραμμές.

Τα ανωτέρω χρήματα βρίσκονται κατατεθειμένα στην Εθνική Τράπεζα.

Κατόπιν των ανωτέρω η εξελεγκτική επιτροπή της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου προτείνει  στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης την απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε οικονομική και διαχειριστική ευθύνη.

Η ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

________________            ___________________                __________________

Δραμιτινός Γεώργιος           Μοναχογιός Δημήτριος                 Βαμιεδάκης Μύρων

Αριθμός Προβολών: 58