ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΟΥΔΑΚΗΣ

Γεν. Γραμμ. της Ομοσπονδίας Αμαριωτών

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 13:00 το μεσημέρι στο κρητικό κέντρο ΖΟΡΜΠΑΣ,

που κατακλύστηκε από Αμαριώτες και φίλους, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία

ο Αποκριάτικος χορός της Ομοσπονδίας και τιμήθηκαν όπως τους άξιζε για την προσφορά

και το έργο τους δύο επιτυχημένες Αμαριώτικες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται

στο Αμάρι και παράγουν προϊόντα τοπικής προέλευσης:

η Αναπτυξιακή Επιχειρηματική Αμαρίου ΑΝΕΑ Α.Ε με έδρα την Αγία Φωτεινή

και η Φάρμα Αλεξανδράκη με έδρα το Μοναστηράκι.

Δείτε την παρουσίαση εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=LnayOSo6xFc

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ : https://omospamari.gr/page/index.php?option=com_content&view=article&id=1108:-15022015&catid=37:2012-01-15-14-58-40&Itemid=106

Η προγραμματισμένη σχετική εκδήλωση της Ομοσπονδίας ξεκίνησε, αφού ο Πρόεδρος της κ. Στέφανος Αντωνακάκης προσκάλεσε στην πίστα το διοικητικό της συμβούλιο και κλιμάκιο του χορευτικού συγκροτήματος Κρητών Πετρούπολης με επικεφαλής το χοροδιδάσκαλο του συνεπαρχιώτη μας κ. Βασίλη Μουρτζανό,  με το χαιρετισμό, καλωσόρισμα του συντονιστή της εκδήλωσης Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Νίκου Τσιουδάκη προσδιορίζοντας παράλληλα και τη γενική σειρά του προγράμματος με την παρακάτω χαρακτηριστική ρίμα του:

Χαίρετε

·         Το χαίρετε μου έφερε απόλυτ’ ησυχία

      ν’ αρχίσει η εκδήλωση πουχ’ η Ομοσπονδία.

·         Καλωσορίζουμ’ ούλους σας και με χαρά μεγάλη

     καλά θα τα περάσουμε ούλοι μικοί μεγάλοι.

·         Το κέντρο τούτο ΄΄Ο ΖΟΡΜΠΑΣ΄΄ φροντίζει με καμάρι

      για να προσφέρ’ ότι καλό τσι φίλους του απ’ τ’ Αμάρι.

·         Κι καλλιτέχνες τ’ εύχαροι πολύ θα το χαρούνε

    όταν στην πίστα ούλους μας κάποια στιγμή μας δούνε.

·         Κι είμαστε πολύ σίγουροι αληθινοί θα βγούμε

     γιατί γνωρίζουνε καλά πόσο τσι εκτιμούμε.

·         Θ’ άχουμε και χορευτικό με δάσκαλ’ Αμαριώτη

     απού τα ζάλα του χορού θα μας θυμίζουν νιότη.

·         Βράβευση για ανάπτυξη θα γίνει σ’ εταιρία

     π’ ούλα τα προϊόντα τζη δίνουν καλή υγεία.

·         Κι ακόμη θα βραβεύσουμε φάρμα πούχει κουνέλια

     που στην υγεία βοηθούν μεγάλους και κοπέλια.

·         Ο Πρόεδρος μας σχετικά θα μα σε χαιρετήσει

     κι αφού βραβεύσεις γίνουνε το γλέντι μας θ’ αρχίσει.

·         Κι πίστα διαδοχικά με ούλους να γεμίσει

     κι όσο μπορεί ο καθαείς το γλέντι να κρατήσει

·         Κι όσο το γλέντι θα κρατεί κιανείς να μη καπνίζει

     γιατί ο τσιγαροκαπνός τσι βρόγχους ερεθίζει.

·         Θα εχούμενε και λαχνούς μέσα σε φακελάκι

         και ένας οπωσδήποτε κερδίζ’ ένα δωράκι.

·         Καλές απόκριες να ’χουμε με λύρες και μπαντούρες

και  εις την πίστα ούλοι μας να κάνουμε φιγούρες.

Σας ευχαριστώ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Στέφανος Αντωνακάκηςέχει το λόγο για το δικό του χαιρετισμό:

     Αγαπητοί Αμαριώτες και φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζουμε στον ετήσιο χορό της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου  στο φιλόξενο κρητικό κέντρο ΖΟΡΜΠΑΣ  με ιδιοκτήτη το Θωμά  Χνάρη , σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε από καρδιάς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ,ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ

Η διασκέδαση  είναι εξασφαλισμένη από το εκλεκτό συγκρότημα του Γιώργη Καραγιώργη,  Σταμάτη Αλεξανδράκη , Σταύρου Σουλακιώτη και Σπύρου Πατάπιου καθώς και το  χορευτικό του Συλλόγου Κρητών Πετρούπολης  με τη δραστήρια  Φουρφουριανή Πρόεδρο Φρόσω Μουρτζανού και δάσκαλο τον εκλεκτό Φουρφουριανό Βασίλη Μουρτζανό.

   Η Ομοσπονδία στα 31 χρόνια λειτουργίας της με τα 22 Σωματεία – Μέλη της,  φέρνει κοντά  τους απανταχού της γης Αμαριώτες και φίλους ,προβάλλει την Επαρχία Αμαρίου με τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμά της και στηρίζει  τους ανθρώπους της με τα αγνά αμαριώτικα προϊόντα.

 Επίσης  συνεργάζεται με το Δήμο Αμαρίου και τους αρμόδιους φορείς για την ανάπτυξη του τόπου  και τιμά τους ανθρώπους  της που με το έργο  και την προσφορά τους  μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι για τον τόπο καταγωγής μας, όπως οι  καταξιωμένοι Αμαριώτες Επιχειρηματίες των επιχειρήσεων που θα τιμήσουμε σήμερα.

Το Αμαριώτικο Σπίτι  στεγάζει τα Σωματεία –Μέλη και αποτελεί το πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο όλων των Αμαριωτών .  Είναι μια ζεστή αγκαλιά  για κάθε απόδημο Αμαριώτη και φίλο.

 Μέσα στη δύσκολη αυτή συγκυρία που ζούμε, πιστεύουμε πως η Ομοσπονδία  θα παίξει σημαντικό  ενωτικό ρόλο, γι’ αυτό και  προσπαθεί να φέρει πιο κοντά  τη νέα αμαριώτικη γενιά για να συνεχιστεί το έργο και όλοι μαζί ενωμένοι  να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο και να ξεπεράσουμε αυτές τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που ζούμε. Η ισχύς εν τη ενώσει.

 Στο διάστημα αυτό με τη δική σας βοήθεια και  αγάπη ,   συνεχίζουμε την έκδοση της εφημερίδας ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ, που ταξιδεύει τα νέα μας στους όπου γης Αμαριώτες και φίλους και αγωνίζεται για την ανάπτυξη και την προβολή του τόπου μας.

 Επίσης με τη στήριξή σας λειτουργούμε στο διαδίκτυο την πιο οργανωμένη ιστοσελίδα(www.omospamari.gr),

(email:info@omospamari.gr). Εκεί ο όπου γης Αμαριώτης και φίλος μπορεί να ενημερώνεται για πολλά πράγματα και να διατυπώνει τις σκέψεις  του. Η λειτουργία της έχει μεγάλη επισκεψιμότητα που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Θέλουμε με τις δράσεις της η Ομοσπονδία να αγκαλιάσει όλους τους Αμαριώτες να ικανοποιήσει κάθε ιδέα που έχει σαν στόχο την ιδιαίτερη αγάπη που έχει για τους ανθρώπους της και τον τόπο. 

 Σήμεραστα τριάντα ένα χρόνια δράσης και προσφοράς της Ομοσπονδίας έχουμε τη χαρά και την ξεχωριστή τιμή, όπως ανέφερα παραπάνω, αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελούν,  να βραβεύσουμε  για την προσφορά  και το έργο τους δύο επιτυχημένες Αμαριώτικες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Αμάρι και παράγουν υποδειγματικά προϊόντα τοπικής προέλευσης, που βοηθούν την οικονομική ανάπτυξη και προβολή του τόπου μας.

Οι επιχειρήσεις αυτές είναι:

1. Η Φάρμα Αλεξανδράκη με έδρα το Μοναστηράκι

2. Η Αναπτυξιακή Επιχειρηματική Αμαρίου ΑΝΕΑ Α.Ε με έδρα την Αγία Φωτεινή.

Με αυτή μας την ενέργεια θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συγκεκριμένους Αμαριώτες Επιχειρηματίες,  να υποστηρίξουμε τα αγαθά του κόπου τους ,που θα τα βρούμε σε  καταστήματα στην Αττική, στην Κρήτη και αλλού. Τέτοιες προσπάθειες είναι άξιες επαίνου   και  αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΊΕΣ

Αυτή τη μέρα εκτός από τους τιμώμενους, τους εκλεκτούς επισήμους και ιδιαιτέρως το Μανώλη  Ψαρουδάκη Αντιδήμαρχο Αμαρίου που εκπροσωπεί το Δήμαρχό μας και ήρθε σήμερα από την Κρήτη,  την αφιερώνουμε σε όλους τους Αμαριώτες  και φίλους καθώς και όλους εσάς που βοηθάτε το έργο μας και μας δίνετε δύναμη για να πάμε ψηλότερα τον τόπο μας.

 Τελειώνοντας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που πρόθυμα και συλλογικά ανταποκρίνονται σε όλες τις υποχρεώσεις της Ομοσπονδίας καθώς και στις οικογένειες τους που συμμερίζονται και ενισχύουν την όλη προσπάθεια.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς και ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

Μετά τις ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ο λόγος δόθηκε στον κ. Μανώλη Μηναδάκη Β΄ Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας για την ανάγνωση του βιογραφικού της εταιρίας ΄΄Φάρμα Αλεξανδράκη΄΄. Ο εκπρόσωπος της κ. Νίκος Αλεξανδράκης προσκαλέστηκε στην πίστα. Το βιογραφικό  περιληπτικά  έχει ως εξής:

                                     ΦΑΡΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ

Η Φάρμα Αλεξανδράκηβρίσκεται στους πρόποδες του Ψηλορείτη, στο Μοναστηράκι Αμαρίου Ν. Ρεθύμνης και ιδρύθηκε το 1999 από τον Παύλο Αλεξανδράκη και τη μητέρα του Ελευθερία, με αφορμή την πολυετή ερασιτεχνική εκτροφή κουνελιών, από τη δεκαετία του 1970.Χρησιμοπιεί μόνο φυσικές ζωοτροφές και αναδείχθηκε σε πρότυπη μονάδα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα διατροφής. Με τη συμμετοχή του γιου του Χάρη  από το 2009 η φάρμα αναπτύσσεται και επενδύει στην ανέγερση υπερσύγχρονου, ιδιόκτητου σφαγείου για κουνέλια(από τα πρώτα στη Ελλάδα) και πουλερικά, στο οποίο τηρείται το παγκόσμιο πρότυπο ασφαλείας και ποιότητας τροφίμων ISO22000:2005 (HACCP). Με τη συμμετοχή από το 2013 και του γιου του Νίκου ξεκινάει και την εκτροφή κρητικών πετεινών και την επέκταση διάθεσης των προϊόντων της πέραν από επιλεγμένα κρητικά κρεοπωλεία και καταστήματα στην Κρήτη και σε επιλεγμένα της Αθήνας. Τα εξαιρετικά προϊόντα της φάρμας όλα κορυφαία στο είδος τους έχουν βραβευτεί με χρυσό βραβείο ποιότητας ο πετεινός και αργυρό το κουνέλι. Η διατροφική αξία του κουνελιού αδιαμφισβήτητα είναι μεγάλη και η δράσης του απόλυτα ευεργετική, που οι σωστές επιλογές εκτροφής της Φάρμας Αλεξανδράκη εξασφαλίζουν σε σταθερή βάση μια απολαυστικά υγιεινή διατροφή.

Ευχαριστούμε το Β΄ Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας και παρακαλώ τον Πρόεδρο Στέφανο Αντωνακάκη για την επίδοση στον κ. Νίκο Αλεξανδράκη εκπρόσωπο της τιμώμενης ‘’Φάρμας Αλεξανδράκη’’, του επάθλου της Ομοσπονδίας:

1.      Βραβείο πλακέτα με την αναγραφή: ΑΠΟΝEΜΕΤΑΙ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ Στην επιτυχημένη Αμαριώτικη Επιχείρηση ΦΑΡΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡAΚΗαναγνωρίζοντας το έργο που επιτελεί κάτω από αντίξοες συνθήκες παράγοντας προϊόντα τοπικής προέλευσης, που βοηθούν την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Αθήνα 15-2-2015

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΥΘ. ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΜΜ. ΤΣΙΟΥΔΑΚΗΣ

 

 

2.      Έπαινο σε πάπυρο με την αναγραφή: το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαρχίας  Αμαρίου, Αναγνωρίζοντας την  εξαίρετο προσφορά στη ΦΑΡΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ για την παραγωγή προϊόντων  τοπικής προέλευσης, που βοηθούν την οικονομική ανάπτυξη και προβολή του τόπου μας, ΑΠΟΝΕΜΕΙ Τιμητικό Έπαινο. Μετά τιμής το Διοικητικό Συμβούλιο.

Άμεσα ο κ Νίκος Αλεξανδράκης είπε: Ευχαριστώ την Ομοσπονδία όπως και το Σύλλογο Μοναστηρακιανών για τη στήριξη τουςόλα τα χρόνια. σ’ αυτή  την προσπάθεια . Σας ευχαριστούμε και εμείς.

Στην συνέχεια και ύστερα από την πρόσκληση του εκπροσώπου Προέδρου για την Αναπτυξιακή Επιχειρηματική Αμαρίου ΑΝΕΑ Α.Ε. κ. Κωστή Σημαντήρη, ο λόγος δόθηκε και πάλι στον κ. Μανώλη Μηναδάκη Β΄ Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας για την ανάγνωση του βιογραφικού της τιμώμενης εταιρίας. Το βιογραφικό  περιληπτικά  έχει ως εξής:

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΑΡΙΟΥ ΑΝΕΑ ΑΕ

 Η ΑΝΕΑ ΑΕ. (Αναπτυξιακή Επιχειρηματική Αμαρίου) είναι πολυμετοχική Ανώνυμη Εταιρία που ιδρύθηκε το έτος 2002 με σκοπό την συμβολή στην ανάπτυξη της περιοχής Αμαρίου. Μέσα σε ένα περιβάλλον φυσικό και κοινωνικό που το προστατεύουμε και δεν το καταστρέφουμε που να μπορεί να ζήσει όχι μόνο εμάς, αλλά και τους μετά από εμάς. Για να πλησιάσει αυτό που πιστεύει η ΑΝΕΑ ΑΕ. ενοικιάζει αγροτεμάχια και ελαιώνες, με πολυτελή μισθωτήρια, τα καλλιεργεί με βιολογικό τρόπο, παράγει τα ανάλογα προϊόντα, τα τυποποιεί και τα προωθεί στη αγορά.

Για το παρόν η ΑΝΕA δραστηριοποιείτε:

·         Στην ελαιοκομία, με κύριο στόχο την επιτραπέζια ελιά.

·         Στα αρωματικά φυτά.

·         Στην παρασκευή παραδοσιακών τοπικών προϊόντων όπως  Χαρουμπία, Πετιμέζι, Αγκινάρες τουρσί.

Ακόμη  έχουμε αρχίσει με καλλιέργεια ροδιάς εξαιρετικής ποικιλίας. Επίσης σε μικρότερη κλίμακα με όσπρια και μελισσοκομία. Τα τυποποιημένα προϊόντα της ΑΝΕA έχουν ονομασία ''ΑΜΑΡΙ''. Έχει ιδρύσει εργαστήριο Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων στην Αγία Φωτεινή όπου και η έδρα της εταιρίας. Από το πρώτο ξεκίνημα, όπως και τώρα η ΑΝΕA είναι ανοικτή στη συμμετοχή του καθενός που νοιάζεται για την τύχη του τόπου μας. Επιδιώκουμε κάθε ειλικρινή συνεργασία με άτομα η ομάδες που δρουν παράλληλα με εμάς η συμπληρωματικά προς εμάς.Τηλ.28330200002.

Ευχαριστούμε το Β΄ Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας και παρακαλούμε τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Βαμιεδάκη για την επίδοση στον κ. Κωστή Σημαντήρη Πρόεδρο της τιμώμενης εταιρίας

 ΄΄Αναπτυξιακή Επιχειρηματική Αμαρίου ΑΝΕΑ ΑΕ.΄΄, του επάθλου και επαίνου της Ομοσπονδίας. Ο κ. Παναγιώτης Βαμιεδάκης πήρε το λόγο και είπε τα εξής: κλέβω λίγο το χρόνο σας, είμαι στην ευχάριστη θέση σήμερα που μου δίδεται η ευκαιρία να βραβεύσω (εκ μέρους της  Ομοσπονδίας ) ένα συγχωριανό μου, ένα επιχειρηματία της περιοχής μας και έναν άνθρωπο. Κωστή θερμά συγχαρητήρια. Ακολούθησε η επίδοση:

1.      Βραβείο, πλακέτα με την αναγραφή αντίστοιχα με προηγούμενης επιχείρησης.

2.      Έπαινο σε πάπυρο με την αναγραφή όπως και σε προηγούμενη επιχείρηση.

 Ο κ. Κωστής  Σημαντήρης που πήρε το λόγο  είπε τα εξής: ευχαριστώ πάρα    πολύ  εκ μέρους της εταιρίας μας το Διοικητικό Συμβούλιο της Αμαριώτικης  Ομοσπονδίας για την εξαίρετο τιμή που μας κάνει να διακρίνει την προσπάθεια που κάνουμε και λέω  προσπάθεια και όχι αποτέλεσμα γιατί χωρίς την προσπάθεια το  αποτέλεσμα συνήθως είναι δύσκολο. Εμείς από το 2002 που ιδρύθηκε η εταιρία και λίγο πιο μπροστά από το 2000 που ήταν εύκολες εποχές και πλέαμε σε πελάγη ευτυχίας,  βλέπαμε μια ομάδα, μικρή ομάδα στην περιοχή μας, ότι η βαλίτσα δεν θα πάει πολύ μακριά, κάπου θα σκαλώσει και επιχειρήσαμε να ιδρύσουμε κάπου ένα φορέα που θα ασχοληθεί με την πραγματική παραγωγή, την πρωτογενή, που θα μπορεί να δώσει αξία και στο είδος, στον τόπο και στους ανθρώπους. Με προσπάθεια δύο (2) ετών μπορέσαμε και ιδρύσαμε την εταιρία….

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο κ. Κωστή Σημαντήρη και παρακαλούμε τον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Ψαρουδάκη για ένα σύντομο χαιρετισμό του και εκ μέρους του κ. Δημάρχου μας. Ο κ. Μανώλης Ψαρουδάκης εκπροσωπώντας το Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Αμαρίου χαιρέτησε και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αμαριωτών για τη σημερινή εκδήλωση της  στην Αθήνα και συνέχισε σε γενικές γραμμές ως εξής: “Θα πω δύο νέα. Τα νέα λοιπόν στο Αμάρι είναι ότι ήλθε “άσπρη μέρα” στο Αμάρι έχει χιονίσει παντού. Υπάρχουν χιόνια και πάνω από 1000 χιλιοστά νερού έχει ρίξει σε όλα τα χωριά. Δεν υπάρχει καμία βρύση, ρυάκι, ξερόβρυση που να μην έχει τρέξει και σπίτι που να μην έχει στάξει. Έχουμε πρόβλημα όμως, διότι αυτοί που θέλουν πρόσβαση από αγροτικούς δρόμους στα χωράφια μας έχουν πάθει παρά πολύ μεγάλες ζημιές, όμως θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την κατάσταση. Το δεύτερο: σήμερα το πρωί στο Αμάρι ήταν όλα τα κανάλια τα Αθηναϊκά και κάνανε ρεπορτάζ. Θα συνεχίσουμε  όλη  τη βδομάδα, με την ευκαιρία το καρναβάλι που γίνεται στο Ρέθυμνο. Προσπαθούμε ως δημοτική αρχή και σε 20 χωριά θα γίνουν εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα και σε κάποια άλλα την ημέρα των Αποκριών. Το Αμάρι όμως έχει πολλή μεγάλη παράδοση όσον αφορά το καρναβάλι και τα δρώμενα και θα θέλαμε όλοι σας να το επισκεφτείτε αυτές της μέρες.Επίσης θέλω να πω ότι αποτελεί προτεραιότητα στην ατζέντα μας η τουριστική προβολή. Είναι μια αρμοδιότητα που την έχω εγώ μεταξύ άλλων. Για την τουριστική προβολή λοιπόν υλοποιούμε δύο προγράμματα του ΕΣΠΑ που έχουν ενταχθεί, σε ένα μεγάλο της περιφέρειας και δύο αλλά καινούργια που σχεδιάζουμε. Το επόμενο εξάμηνο θα αρχίσει να φαίνεται η δουλειά μας. Έχουμε ζητήσει, και γι' αυτό το αναφέρω, από όλους τους αρμόδιους φορείς, συλλόγους και ερευνητές λοιπά σχετικά στοιχεία για κάθε χωριό, για κάθε μνημείο. Ο συνδυασμός της Τουριστικής Προβολής με την αύξηση της επιχειρηματικότητας δημιουργεί ……………….. αξία. Η αύξηση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή όπως και η αξία των προϊόντων είναι το ζητούμενο. Έτσι μόνο αυξάνεται ο πληθυσμός. Άρα πρέπει χίλια μπράβο σ' όλους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή από χρόνια, είναι ήρωες πέραν των άλλων όπως και των επιχειρήσεων που βραβεύονται σήμερα. Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι ηρωική τα τελευταία χρόνια αλλά το να επιχειρείς στο Αμάρι είναι ακόμη πιο ηρωικό, οπότε μπράβο σ' αυτούς και σας ευχαριστώ”. Χρόνια πολλά και καλή διασκέδαση!

     Ευχαριστούμε τον κ. Αντιδήμαρχο και θα ήθελα να πω: Αμάρι είσαι ένδοξο με πνεύμα και σοφία και άρχισαν οι άρχοντες να δίνουν σημασία. Είμαστε από τους τελευταίους και πιστεύω να μπούμε σε μια τροχιά ανάπτυξης. Παρακαλούμε τον Πρόεδρο της ΄΄Παγκρητίου Ένωσης΄΄ κ. Γεώργιο Μαριδάκη για το δικό του σύντομο χαιρετισμό. Ο κ. Γιώργος Μαριδάκης ανταποκρίθηκε άμεσα και είπε τα εξής: χαιρετίζω και εγώ τη σημερινή εκδήλωση της Ομοσπονδίας Αμαριώτικων συλλόγων. Συγχαίρω τον Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο για τις ωραίες εκδηλώσεις που οργανώνουν και ιδιαίτερα για τις τιμητικές διακρίσεις που κάνουν στους επιχειρηματίες. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ΄΄Παγκρητίου Ένωσης΄΄ και θα ήθελα πάρα πολύ να προσκαλέσω για ένα σύντομο χαιρετισμό αλλά δυστυχώς έχει περάσει πολλή ώρα και απλά θα αναφέρω ότι πέρα από τους οικοδεσπότες (πρόεδρος και μέλη διοικητικού συμβουλίου σωματείων της Ομοσπονδίας και μελών του Δ.Σ της)τιμούν με την παρουσία τους: Ψαρουδάκης Μανώλης Αντιδήμαρχος Δήμου Αμαρίου, Σημαντήρης Κωνσταντίνος Πρόεδρος ΑΝΕΑ ΑE., Αλεξανδράκης Νίκος εκπρόσωπος Φάρμας Αλεξανδράκη, Μαριδάκης Γιώργος Πρόεδρος Παγκρήτιας Ένωσης, Χαρισάκης Βασίλης Πρόεδρος Κρητών Γαλατσίου-Λαμπρινής ,Μουρτζανού-Μπαϊλού Φρόσω Πρόεδρος Κρητών Πετρούπολης, Γιαννουλάκης Αντώνης Πρόεδρος Κρητών Ωρωπού και πέριξ περιοχών, Φραγκιαδουλάκη Καίτη Πρόεδρος Κρητών Αρκαλοχωρίου, Λεωνίδου Όμηρος Πρόεδρος Ελληνοκυπρίων Βριλλησίων, Έλλη Λέκκα Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δάφνης-Υμηττού, Μυτιληνάκης Αντώνης Αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Ένωσης και Πρόεδρος του Συλλόγου Πατσωτών, Μπαχλιτζανάκης Μανώλης Αντιπρόεδρος Συλλόγου Κρητών Επιστημόνων και μέλος της Παγκρητίου Ένωσης, Αμαριώτες Πρόεδροι και μέλη Σωματείων Μελών, Λέκκας Γεώργιος τέως Πρόεδρος Κρητών Στιχουργών <<Μιχάλης Καυκαλάς>>, Αποστολάκης Βασίλης Στρατηγός ε.α Ελληνικής Αστυνομίας, Χονδρός Δημήτριος Δ/ντής  Αξονικού Τομογράφου Ευαγγελισμού, Σπυρόπουλος Κώστας συγγραφέας, Καλογέρακης Ευτύχιος συγγραφέας, Θεοδωράκης Ανδρέας σύμβουλος του  Συλλόγου Κρητών Πειραιά η Ομόνοια, Φωφώ Ζουλάκη Δημοσιογράφος εκδότρια της εφημερίδας Παγκρήτια Νέα, Παναγιωτακοπούλου Ασημίνα Δημοτική Σύμβουλος Ν. Ηρακλείου, Κραϊσκάκης Μπάμπης Δημοτικός Σύμβουλος Αγ. Δημητρίου, Nταγάκης Γιώργος Δημοσιογράφος  Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Φραγκίσκος Δανδουλάκης χοροδιδάσκαλος εκπρόσωπος του Λαογραφικού Ομίλου Κουρήτες. Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης μας ευχαριστεί και μας εύχεται καλή επιτυχία στην εκδήλωση και σε όλες τις δράσεις της Ομοσπονδίας καθότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί στην ευγενική πρόσκληση της Ομοσπονδίας. Θα διασκεδάσουμε με το καλλιτεχνικό συγκρότημα : Γιώργης Καραγιώργης λαούτο, Σταμάτης Αλεξανδράκης λύρα, Σταύρος Σουλακιώτης λαούτο, Σπύρος Πατάπιος κιθάρα. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Ριζιτών ''ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ'' κ. Νίκου Κραουνάκη: χαίρετε και από εμένα. Ο Πρόεδρος μας απουσιάζει, όμως θα τραγουδήσουμε για πρώτη φορά ριζίτικο μόνοι μας και παρακαλώ να μας κρίνεται επιεικώς. Άμεσα κι δέκα από το Σύλλογο Ριζιτών ''ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ'' με πρωταγωνιστή το νεότερο τους Νίκο Πλατύραρχο απέδωσαν θαυμάσια το ριζίτικο: Από την άκρη των ακρώ(ν) ώστε να πας στην άλλη, έχουσι τάβλες αργυρές, στρωμνιά μαλαματένια, ποτήρια με τις ερωθιές  κι απού τα’ δει πλανάτε και πέρασ’ ένας άρχοντας  κι είδε τα κι πλανέθη .Χριστέ, μην ήμουν’ άρχοντας. Ευχαριστούμε  τους ριζίτες ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ και ο συντονιστής γεν. γραμματέας συνέχισε με την όπως πάντα επίκαιρη μαντινάδα του: ριζίτες ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ μας είσαστ’ ένα καμάρι και πάντα τα τραγούδια σας τιμούνε το Αμάρι. Πάραυτα, προσκάλεσε το νεαρό Φώτη Δουλγεράκη για να παίξει μερικά κομμάτια, όπως προτιμά, στη λύρα. Είναι ένας αναδυόμενος νέος καλλιτέχνης και παρακαλώ να τον ενθαρρύνουμε με το χειροκρότημα μας, όπως και έγινε. Ο νεαρός Φώτης ανταποκρίθηκε υπέροχα συνοδευόμενος στη λύρα από τα αντίστοιχα όργανα του συγκροτήματος και ομολογώ ότι εδικαίωσε απόλυτα της προσδοκίες μας για να τον χαιρετήσω τελειώνοντας ανάλογα ως εξής: οι μερακλίδικες καρδιές όσο κι αν μεγαλώνουν τσι πιο νεότερες γενιές πάντα θα καμαρώνουν. Ακολούθως προσκάλεσα   όλα τα παρευρισκόμενα παιδιά να έρθουν στην πίστα για να πάρουν ένα δωράκι προσφορά του Συλλόγου Βισταγιανών από τον κ. Μανώλη Τσαγρή τέως Πρόεδρο Βισταγιανών της Αθήνας και μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας. Τα παιδιά πρόθυμα και με ευχαρίστηση παρέλαβαν το δωράκι τους και ο κ. Μανώλης Τσαγρής με πολλή ευχαρίστηση χαιρέτησε τα παιδιά λέγοντας τους πως η Βισταγή τους προσφέρει αυτό το δώρο. Το καλλιτεχνικό συγκρότημα ξεκίνησε κανονικά το πρόγραμμα του και το επταμελές χορευτικό του Συλλόγου Κρητών Πετρούπολης με πρωτοχορευτή το χοροδιδάσκαλο του, συνεπαρχιώτη μας, από το Φουρφουρά κ. Βασίλη Μουρτζανό μας κατενθουσίασε με τις χορευτικές του δεξιότητες όπου και παρά πολύ δίκαια το ευχαρίστησα και το αποχαιρέτησα με την παρακάτω μικρή ρήμα μου:

 

·         Ευχαριστούμε το χορευτικό πούρθε να μας τιμήσει

           και αναμνήσεις όμορφες σε ούλους μας ν' αφήσει.

·         Και δάσκαλο του μερακλή το δείχν' η λεβεντιά του

 που’ μάθε κάθε χορευτή πως να χτυπά τ’ ατζά του!

Το χορό στη συνέχεια άνοιξε το προεδρείο της Ομοσπονδίας με το διοικητικό της συμβούλιο και ακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι συνδαιτυμόνες. Η λαχειοφόρος αγορά λειτούργησε αθόρυβα και αποτελεσματικά.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους εκλεκτούς δωροθέτες που κάθε χρόνο μας στηρίζουν και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη ζωή τους. Η εναλλαγή των χορών κράτησε το γλέντι μέχρι αργά το απόγευμα και έκλεισε πολύ ευχάριστα με την αγωνίστρια Κατίνα Σηφακάκη που για μια ακόμη φορά έκλεψε την παράσταση με το ωραίο της ζεϊμπέκικο καταχειροκροτούμενη από όλους τους παρευρισκόμενους που όλοι τελικά έφυγαν απόλυτα ευχαριστημένοι. Πιστεύουμε πως και αυτή η εκδήλωση της Ομοσπονδίας έκλεισε με επιτυχία. Ένα μεγάλο χαιρετισμό στους τιμώμενους, στους εκλεκτούς επισήμους και όλους τους παρευρισκόμενους μας ή μη που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας και συντέλεσαν στην επιτυχία της. Ευχαριστούμε επίσης και όσους για αξεπέραστα προβλήματα τους δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν ευχόμενοι σε επόμενες εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας μας να μη λείψει κανείς, συνεχίζοντας τις παραδόσεις και τις αξίες του τόπου καταγωγής μας, με τη βεβαιότητα ότι  όλοι θα πράξουμε ανάλογα των δυνατοτήτων μας και αναλογιζόμενοι ότι:

Ο χρόνος είν' αμείλικτος φεύγει και δε γυρίζει και όποιος δε τονε γλεντά ζωή του χαραμίζει!!!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την επιτυχία της εκδήλωσης μας.

Αριθμός Προβολών: 7