Αναδημοσίευση από :rethnea.gr

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 
30/01/2016
 
Πανέτοιμη είναι η τοπική κοινωνία των Αποστόλων Αμαρίου για την «Αποστολιανή Αποκριά». Οι εκδηλώσεις, που διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η ομάδα «η Ζάνα η Λιανή», ξεκινούν τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.
 
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το παρακάτω:
 
Δευτέρα 1, Δευτέρα 8 και Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου: Η Ζάνα η Λιανή – φέισμπέ-ε-ε 2016 (Προκυνηγετικό ζέσταμα μέσω facebook).
 
Μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα με γρίφους που δίνει η κοινωνικά δικτυωμένη Ζάνα Λιανή στους πιστούς της φόλοουερς. Οι γρίφοι θα ανεβαίνουν κάθε φορά στις 18:00 και οι απαντήσεις θα δίνονται από τις συμμετέχουσες ομάδες στο zanaliani@yahoo.gr. Λεπτομέρειες στο facebook zanaliani.
 
 
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου: Η Ζάνα η Λιανή – ΝοικοΚέρατα 2016
  
Δράσεις αναβίωσης παλιών οικιακών εργασιών του χωριού, που θα γίνουν από τις ομάδες που συμμετέχουν στο Κυνήγι της Αίγας:
 
1. Ζύμωμα και ψήσιμο ψωμιού και παξιμαδιού. Ομάδα Φισφυρίδες.
 
2. Ψήσιμο και καλούπωμα οικιακού σαπουνιού. Ομάδα Σαρακηνοί.
 
3. Γνέσιμο, κλώσιμο και βάψιμο νημάτων για τον αργαλειό. Ομάδα Στρουμποφόροι.
 
4. Παρασκευή γλυκού και ξινού χόντρου και φαγητών με αυτόν. Ομάδα Συβούρβουλοι.
 
Οι τέσσερις δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε παλιά σπίτια του χωριού.
 
Οι επισκέπτες θα πρέπει να ανακαλύψουν, με μικρή δική μας βοήθεια, που βρίσκονται αυτά, ακολουθώντας κάποια εύκολα βήματα.
 
Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη διαδικασία παρασκευής, να ακούσουν ιστορίες από τις παλιότερες νοικοκυρές, να δουν και να δοκιμάσουν τα έτοιμα προϊόντα, αλλά και να δουν ολοκληρωμένη τη διαδικασία μέσω βιντεοπροβολών.
 
Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 11:00 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15:00.
 
 
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου: Η Ζάνα η Λιανή – Το Κυνήγι του Ριφιού 2016 (Το 1ο παιδικό κυνήγι θησαυρού).
  
Για τους μικρούς μας φίλους η ομάδα των Στρουμποφόρων, περσινών νικητών του Κυνηγιού της Αίγας, έχει επιμεληθεί ένα πρωινό με πολλή δράση και μάθηση, με την επιμέλεια παιδαγωγών και τη συνέργεια του Πολιτιστικού Συλλόγου. Οι συμμετέχοντες θα είναι ηλικίας 3ης έως 6ης Δημοτικού, και οι ομάδες θα διαμορφωθούν επιτόπου. Ώρες διεξαγωγής 10:00 έως 14:00.
 
 
Σάββατο 5 Μαρτίου: Η Ζάνα η Λιανή – Προκυνηγετικές δοκιμασίες (Εισαγωγή στο Κυνήγι της Αίγας 2016).
 
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Κυνήγι της Αίγας θα δοκιμαστούν σε υψηλού επιπέδου γελοιοποίηση. Θα κερδίσουν όσοι μπορούν να έχουν γρηγοράδα, αλτικότητα, δύναμη και γερό στομάχι. Η εξυπνάδα εδώ δε πολυμετράει. Η πονηριά όμως ναι. Στην αίθουσα του Πολιτιστικού συλλόγου, με την πολύτιμη συνδρομή των μελών του.
 
Ώρα έναρξης 18:00.
 
 
Κυριακή 6 Μαρτίου: Η Ζάνα η Λιανή – Το Κυνήγι της Αίγας 2016 (3ο κυνήγι θησαυρού στους Αποστόλους).
 
Η γνωστή πλέον αίγα, η Ζάνα η Λιανή σε νέες περιπέτειες. Οι συμμετέχουσες ομάδες θα οδηγηθούν και πάλι στα άκρα, κυνηγώντας τα πατήματα της υπεραιωνόβιας αλλά αεικίνητης αίγας. Ώρα έναρξης 10:00 και λήξης;. Όσοι έρθετε,… ε, μάλλον θα χάσετε, αφού μόνο μια ομάδα θα είναι η νικήτρια, αλλά τέλος πάντων ελάτε και… κάτι θα γίνει και με σας.
 
 
Σάββατο 12 Μαρτίου: Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων – Τα παιχνίδια 2016
 
Παραδοσιακά αποκριάτικα παιχνίδια από τα μέλη του συλλόγου για όλους όσοι θέλουν να μάθουν πως τιμούσαν τις απόκριες οι παλιότεροι. Ετοιμαστείτε για στιγμές… πρωτόγνωρης αντοχής. Στην αίθουσα του συλλόγου και με ώρα έναρξης στις 20:00.
 
 
Καθαρή Δευτέρα 14 Μαρτίου: Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων – Τα μουζώματα 2016
 
Σε συνέχεια του Σαββάτου και στο ίδιο κλίμα διασκέδασης, ανακαλύπτουμε τη χαρά του αποχαιρετισμού του χειμώνα με τον παραδοσιακό τρόπο. Εδώ όλο το χωριό μαζεμένο με ό,τι έχει φτιάξει κάθε νοικοκυρά για εκείνη τη μέρα, αλλά και με παραδοσιακή «αποστολιανή» φασολάδα και κρασί, (αντ)αγωνιζόμαστε σε αντοχές… διαφόρων επιπέδων, με τον παλιό καθαροδευτεριάτικο τρόπο. Στην αίθουσα του συλλόγου από το πρωί (λέμε τώρα), μέχρι… όσο πάει.
 
Για περισσότερες πληροφορίες στο facebook zanaliani. Επικοινωνία και συμμετοχές για το Κυνήγι της Αίγας και το Κυνήγι του Ριφιού στο email zanaliani@yahoo.gr.
 
Επιπλέον πληροφορίες για τη Κυνήγι του Ριφιού στο τηλέφωνο 6976163266.
Αριθμός Προβολών: 10