Αγαπητοί φίλοι

Είναι γνωστή η πορεία της Αμαριώτικης Ριζίτικης Παρέας στο λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και η παρουσία της, με πολλές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις πολιτισμικών φορέων, για πάνω από δεκαπέντε χρόνια. Οι περισσότερες εμφανίσεις γίνανε σε εξωτερικούς χώρους, από τις οποίες συγκεντρώθηκε πλούσιο φωτογραφικό και ηχητικό υλικό.
Κατά παράκληση πολλών φίλων αποφασίσαμε, να γνωστοποιήσομε όλο αυτό το υλικό, παρά το γεγονός ότι, δεν είναι το ιδανικό και το επιθυμητό αποτέλεσμα, που θα ήτανε αν γινότανε ηχογράφηση μέσα σε ένα στούντιο. Για το λόγο αυτό επιθυμούμε, την επιεική και καλοπροαίρετη κρίση, όσων θέλουνε να μας δούνε και να μας ακούσουνε. Εξάλλου, όπως έχω πει και έχω γράψει πολλές φορές, δεν είμαστε καλλιτέχνες, αλλά ερασιτέχνες-εραστές του ριζίτικου τραγουδιού, που αγαπούμε αυτό το ιδιαίτερο είδος του δημοτικού μας τραγουδιού και το αποδίδομε, έτσι ακριβώς, όπως το μάθαμε στα Αμαριώτικα χωριά μας.
Το θέμα του ριζίτικου τραγουδιού είναι πολύ μεγάλο, με συγκλίσεις και αντιρρήσεις, δεν αναλύεται όμως εδώ με λίγα λόγια, με ευχολόγια ή με αφορισμούς. Προσωπικά είμαι διαθέσιμος, για καλόπιστη, συζήτηση και ανάλυση με ντοκουμέντα, για το θέμα αυτό. Πιστεύω ότι, όλες οι παραδόσεις μας πρέπει να αγκαλιάζονται και να τιμούνται από ολάκερη την Κρήτη, να ενθαρρύνεται κάθε προσπάθεια διατήρησής των και να γίνονται σεβαστές οι όποιες τοπικές ιδιαιτερότητες.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους, που το τελευταίο διάστημα βλέπανε καθημερινά, αναρτημένη ομαδική επιλεγμένη φωτογραφία της παρέας, από διάφορες εκδηλώσεις που μέχρι σήμερα προσκληθήκαμε και παρευρεθήκαμε και εκφράσανε με το δικό τους τρόπο την ικανοποίησή τους.
Σύντομα ξεκινούμε και την ανάρτηση βίντεο-ηχητικών ντοκουμέντων, για όλους όσους θέλουνε να μας ακούσουνε. Σας ευχαριστούμε και καλή ακρόαση.

Σταύρος Φωτάκης
Επικεφαλής της παρέας

Αριθμός Προβολών: 13