Η Αμαριώτικη Παρέα ριζίτικου τραγουδιού, κλείνει φέτος 12 χρόνια,  με έντονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης και όχι μόνο. Είναι γνωστή η πορεία της παρέας, με την παρουσία της σε πλήθος εκδηλώσεων Πολιτιστικών Συλλόγων και άλλων φορέων, στην Αττικήόπως : στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, στο Κέντρο Δικανικών Μελετών, στο Πνευματικό Ίδρυμα Κρητική Εστία, αλλά και εκτός  Αττικής  όπως : στο Κέντρο Ιστορικών Σπουδών Κορινθίας, στην Ι. Μ. Καλτεζών Αρκαδίας, στην Κρήτη, καθώς και σε Τηλεοπτικές και Ραδιοφωνικές εκπομπές.

   Δεν είμαστε καλλιτέχνες αλλά ερασιτέχνες, που εκφράζομε, απλά και μόνο, το μεράκι και την αγάπη μας, γι’ αυτό το ιδιαίτερο είδος του κρητικού δημοτικού μας τραγουδιού. Συνεχίζομε με περισσότερη διάθεση, να το διατηρήσομε και να το μεταδώσομε στη νεολαία μας. Απαιτούμε σεβασμό στο δικαίωμά μας, να τραγουδούμε και εμείς ριζίτικα, έτσι ακριβώς όπως τα μάθαμε στον τόπο μας. Στο ενεργητικό μας, δύο DVDκαι δύο CD, από εξωτερικές καταγραφές, τα οποία ελπίζω σύντομα να παρουσιάσομε.

   Είμαστε μια Αμαριώτικη φωνή αποδήμων, στη διάθεση όλων των Κρητικών Σωματείων, αφιλοκερδώς, για όλες τις εκδηλώσεις τους.

 

                Φλεβάρης 2016                                                                Σταύρος Φωτάκης

Αριθμός Προβολών: 1