Την τετάρτη 31 Μαΐου 1917 στο εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λασιθιωτών Αττικής "" Ο ΔΙΚΤΑΙΟΣ "" πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα την 150η επέτειο της Μάχης του Οροπεδίου Λασιθίου ( 20 – 30 Μαΐου 1867 .
Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση χορευτικού συγκροτήματος του Ομίλου "Δικταίοι-Καστρινοί" στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
https://www.facebook.com/1415766442082640/videos/1848434718815808/
Τιμήθηκε επίσης ο μεγάλος Ευεργέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών καταγόμενος από το Λασίθι Αντώνιος Φ. Παπαδάκης.
Όπου στραφείς ένα κορμί νεκρό θε να απαντήσεις
Χωριό δεν βρίσκεις να σταθείς
δέντρο να ακουμπήσεις
Με την παρουσία πολλών επίσημων: ο Μητροπολίτη Πέτρας , ο Περιφεριάρχη Κρήτης , ο Δήμαρχος Λασιθίου , εκπρόσωποι Συλλόγων αλλά και πλήθος κόσμου με κ. ομιλητή τον Ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλη Κασσωτάκη .
Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές γιατί στους δύσκολους αυτούς καιρούς που βρισκόμαστε υπάρχουν σύλλογοι και αντι-στέκονται.
ο Περιφεριάρχης Κρήτης κ Αρναουτάκης με τον Μανώλη Τσαγρή A' Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας σωματείων επαρχίας Αμαρίου
ο Α Αντιπρόεδρο της Παγκρητίου Ενώσεις , Στρατηγός κ . Αντώνης Μυτιληνάκη, ο κ. Κωστόπουλος Νίκος , ο Μανώλης Τσαγρής A' Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας σωματείων επαρχίας Αμαρίου
Μανώλης Τσαγρής A' Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας σωματείων επαρχίας Αμαρίου