Δεν θα πιστεύετε πόσα οφέλη έχουν για την υγεία σας !
– Αποβάλλουν την υπερβολική χοληστερόλη στο αίμα.
– Περιορίζουν τις αυξομειώσεις της αρτηριακής πίεσης.
– Αποτελούν εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, ως εναλλακτική λύση
στα φρούτα και τα λαχανικά.
– Είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε.
– Δρουν ως αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τα κύτταρα.
– Μειώνουν τις επιπτώσεις των εκφυλιστικών ασθενειών,
– Είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε.

– Μειώνουν τις επιπτώσεις των εκφυλιστικών ασθενειών,
όπως η νόσος του Alzheimer, καλοήθεις και κακοήθεις όγκους,
συμπεριλαμβανομένης και της φλεβίτιδας.
– Βοηθούν στην πρόληψη των θρόμβων αίματος που θα μπορούσαν
– Βοηθούν στην πρόληψη των θρόμβων αίματος που θα μπορούσαν
να οδηγήσουν σε έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση.
– Προστατεύουν τις μεμβράνες των κυττάρων κατά των ασθενειών, όπως ο καρκίνος.
– Προστατεύουν από την αναιμία (έλλειψη σιδήρου).
– Προστατεύουν τις μεμβράνες των κυττάρων κατά των ασθενειών, όπως ο καρκίνος.
– Προστατεύουν από την αναιμία (έλλειψη σιδήρου).

– Παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος,
ειδικά κατά την διάρκεια του οξειδωτικού στρες και των χρόνιων ιικών ασθενειών.
– Οι ελιές είναι επίσης εξακριβωμένο ότι είναι και μια αφροδισιακή τροφή!
– Είναι θρεπτικές και πλούσιες σε περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα, όπως νάτριο,
– Οι ελιές είναι επίσης εξακριβωμένο ότι είναι και μια αφροδισιακή τροφή!
– Είναι θρεπτικές και πλούσιες σε περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα, όπως νάτριο,
κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρος, φώσφορος και ιώδιο.

– Περιέχουν ελαϊκό οξύ, το οποίο έχει ευεργετικές ιδιότητες για την προστασία της καρδιάς.
– Περιέχουν πολυφαινόλες, μια φυσική χημική ουσία που μειώνει το οξειδωτικό στρες
στον εγκέφαλο. Έτσι, με την κατανάλωση μιας μερίδας ελιών καθημερινά, θα έχετε
βελτίωση στην μνήμη σας μέχρι και 25%.
– Μόνο ένα φλιτζάνι ελιές είναι μια σπουδαία πηγή σιδήρου (4,4 mg).
– Η κατανάλωση ελιών μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των ρυτίδων κατά 20%,
– Μόνο ένα φλιτζάνι ελιές είναι μια σπουδαία πηγή σιδήρου (4,4 mg).
– Η κατανάλωση ελιών μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των ρυτίδων κατά 20%,
δεδομένου ότι περιέχουν ελαϊκό οξύ, το οποίο κρατά το δέρμα απαλό και υγιές.
– Με την κατανάλωση μόλις 10 ελιών πριν από το γεύμα, μπορείτε να μειώσετε

την όρεξή σας έως και 20%. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα
που περιέχονται στις ελιές επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και ενισχύουν
την χολοκυστοκινίνη, μια ορμόνη που στέλνει μηνύματα πληρότητας στον εγκέφαλο.
– Επίσης βοηθούν το σώμα σας για να αυξήσει την παραγωγή αδιπονεκτίνης, μιας
– Επίσης βοηθούν το σώμα σας για να αυξήσει την παραγωγή αδιπονεκτίνης, μιας
χημικής ουσίας που καίει το λίπος για έως και πέντε ώρες μετά την κατανάλωση.
ΠΗΓΗ: iatropedia
Αριθμός Προβολών: 5