Ρ Ο Υ Μ Α Ν Ι Α

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 21/10/22 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ : 28/10/22

 

1η Μέρα: Άθηνα – Boυκουρέστι – Πιάτρα Νέαμτς

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με Aegean (08:15 π.μ. – 09.50 π.μ.) με προορισμό την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Πιάτρα Νέαμτς που βρίσκεται στη γεωγραφική περιοχή της Μολδαβίας. ( Εάν χρονικά υπάρχει η δυνατότητα θα επισκεφθούμε το κάστρο Πέλες, κτισμένο ανάμεσα στο 1873 και στο 1883, στην ορεινή μικρή πόλη Σινάια της Ρουμανίας). Άφιξη στην Πιάτρα Νέαμτ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

2η Μέρα: Πιάτρα Νέαμτς – μονή Βορονέτς – Σιγκισοάρα

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την όμορφη πόλη που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με ιστορικά μνημεία, ναούς, πανέμορφα κτίρια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα φημισμένα μοναστήρια, το Βορονέτς, που όπως το αποκαλούν πολλοί, είναι η capela sixtina της Ανατολής χάρη στις υπέροχες αγιογραφίες που διαθέτει. Συνεχίζουμε για τη Σιγκισοάρα. Με την άφιξή μας θα γνωρίσουμε τη μοναδική Μεσαιωνική πόλη που προστατεύεται από την UNESCO, περιτριγυρισμένη από πύργους, πολεμίστρες και οχυρωματικά. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

3η Μέρα : Σιγκισοάρα – Σαλίνα Τούρντα – Σιμπίου

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το ορυχείο αλατιού Salina Turda, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε για τα πάντα, από ένα κέντρο αποθήκευσης τυριών έως ένα καταφύγιο βομβών στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού σταμάτησαν οι ανασκαφές το 1932. Σήμερα, έχει μετατραπεί σε ένα απίστευτο θεματικό πάρκο επιστημονικής φαντασίας. Μόλις μπείτε μέσα, θα βρείτε ένα αμφιθέατρο, μια αίθουσα μπόουλινγκ, μια υπόγεια λίμνη με πλώρη και ακόμη και έναν τροχό Ferris. Συνεχίζουμε για την πόλη που αποτέλεσε πολιτισμική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2007, τη Σιμπίου. Στην ξενάγησή μας θα δούμε τη Μητρόπολη, που είναι χτισμένη στα θεμέλια της Βυζαντινής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, την πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία περιτρυγισμένη με πέντε πύργους και το παλιό Δημαρχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Μέρα : Σιμπίου –Κάστρο Δράκουλα – Μπρασόβ – Σιμπίου

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το κάστρο του Δράκουλα (Bran), ένα εντυπωσιακό, γοτθικό αριστούργημα που υψώνεται από τους λόφους στην καρδιά της Τρανσυλβανίας. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη Μπρασόφ (ιδρύθηκε το 1211 από Τεύτονες Ιππότες). Στην ξενάγησή μας

θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Δημαρχείο, την πλατεία Δημαρχείου και την πασί-γνωστη Μαύρη Εκκλησία. Παραμονή για προαιρετικό γεύμα, βόλτες και αγορές. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διαν/ση.

5η Μέρα : Σιμπίου – Τρανσφαγκαρασάν – Κραιόβα

Μετά το πρωινό θα αναχώρηση για να διανύσουμε τη μοναδική διαδρομή του Τρανσφαγκαρασάν. Ο δρόμος αυτός κατασκευάστηκε την περίοδο μεταξύ 1970 και 1974, αποτελώντας μια καθαρά στρατιωτική διαδρομή, η οποία θα συνέδεε τις περιοχές της Τρανσυλβανίας και της Βλαχίας. Ο Transfagarasan ανηφορίζει σε υψόμετρο 2.042 μέτρων, έχει απότομες στροφές και αποτελεί πόλο έλξης για τους οδηγούς. Θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες στο φράγμα Vidraru, καθώς το τοπίο είναι πολύ όμορφο. Στη συνέχεια μας περιμένει η όμορφη Κραϊόβα , η 6η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

6η Μέρα : Κραιόβα – Boυκουρέστι

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην πόλη, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πανεπιστημιουπόλεις της Ευρώπης, καθώς διαθέτει Πανεπιστήμιο Ιατρικής, Φαρμακευτικής, τμήματα Νομικής και πολλών άλλων ειδικοτήτων. Θα δούμε το Πανεπιστήμιο, το μουσείο της Τέχνης, τον Βοτανικό κήπο και στη συνέχεια ξεκινάμε για το ιστορικό Δραγατσάνι, την περιοχή της μάχης του Ελληνικού Ιερού Λόχου που έπεσε ηρωικά κατά το πρώτο έτος της Ελληνικής Επανάστασης. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια αναχώρηση για το υπέροχο Βουκουρέστι. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

7η Μέρα : Boυκουρέστι

Πρωινό και ακολουθεί η ξενάγηση όπου θα θαυμάσουμε το «ναό της μουσικής», το Ατενέουμ, τη Στρατιωτική Ακαδημία, την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία, την όπερα, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Θα δούμε επίσης τους Βασιλικούς θησαυρούς στο ιστορικό μουσείο, το εθνικό μουσείο τέχνης που φιλοξενεί αριστουργήματα των Veneziano, El Greco, Jan van Eyck, Rubens, Rembrandt, το εντυπωσιακό μουσείο του Cotroceni Palace. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στα επώνυμα εμπορικά καταστήματα της Calea Victorei και να απολαύσετε το υπόλοιπο της μέρας σας στην παλιά πόλη (εμπορική γειτονιά με παλιά κτήρια του 17ου αιώνα). Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Μέρα : Boυκουρέστι – Αθήνα

Πρωινό ( απελευθερώνουμε τα δωμάτιά μας στις 14.00 ) και ελεύθερος χρόνος έως τις 17.30 μ.μ. όπου και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής με Αegean ( 20.25 – 22.00 ) έχοντας στις βαλίτσες μας τις καλύτερες εμπειρίες από το ταξίδι μας. Άφιξη στην Αθήνα .

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Ø ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ø ΤΟΠΙΚΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ

Ø ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΔΕΙΠΝΟ ( 3 ΠΙΑΤΑ ) ΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ :

PIATRA NEAMT: CENTRAL PLAZA ΗOTEL https://centralplazahotel.ro/

ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ: DOUBLE TREE BY HILTON HOTEL CAVALER https://www.hilton.com/en/hotels/tgmscdi-doubletree-sighisoara-cavaler/ ΣΙΜΠΙΟΥ: MY CONTINTENTAL HOTEL https://mycontinental-sibiu.continentalhotels.ro/

ΚΡΑΪΟΒΑ: EMMA WEST HOTEL https://www.hotel-emmawest.ro/

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ: PARLIAMENT HOTEL https://www.parliament-hotel.ro/

Ø ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ AΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ ( με χειραποσκευή ή βαλίτσα ανάλογα με την επιλογή σας )

Ø ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Ø ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ & Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Ø ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΠΛΗΡΩΤΕΟΙ ΣΤΗ RECEPTION

Ø ΤAΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

Ø ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ΕΤΙΑΣ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΝ ΙΣΧΥΕΙ

Ø Ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του κάθε προορισμού , ανά ημερα, ενδέχεται να τροποποιούνται και τα μέτρα προστασίας για κάθε χώρα/ πόλη από τον covid 19. Tα οριστικά μέτρα θα σας αποστέλλονται, κατόπιν της εξόφλησης του ταξιδιού σας, που θα ισχύουν 10 ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με το ενημερωτικό έντυπο που θα σας στείλουμε με γενικές πληροφορίες για το ταξίδι σας. Τα μέτρα οφείλουμε να τηρούμε, ο καθένας που συμμετέχει στην εκδρομή ξεχωριστά με ατομική ευθύνη, για την δική μας προστασία και των συμπολιτών μας, βάσει των προσωπικών δεδομένων GDBR

Ø Ταξιδιωτική ασφάλιση INTERAMERICAN που καλύπτει και covid19 . (Για άνω των 75 ετών καλύπτεται μόνο από ατύχημα . Ως εκ τούτου ο covid δεν καλύπτεται . Στην περίπτωση έκτακτου περιστατικού υγείας που οφείλεται σε ασθένεια, ο Ασφαλισμένος καλύπτεται εφόσον η ηλικία του είναι μέχρι 75 ετών. Για περιστατικό που οφείλεται σε ατύχημα, δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας για την κάλυψη – Η κάλυψη ακυρωτικών ισχύει ως 75 ετών. Καλύπτονται ακυρωτικά άνω των 75 ετών, μόνο λόγω θανάτου από ατύχημα και λόγω ατυχήματος που δεν επιτρέπει το ταξίδι αν αυτό συμβεί στον ταξιδιώτη ή έως Β΄ βαθμού συγγενή) : ΚΟΣΤΟΣ : + 20 EYΡΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ !!!

Αριθμός Προβολών: 120