Κοινωνικά:
Γάμοι:
– Στις 25-2-2017, η Μαρία Χαραλαμπάκη (κόρη του Γιώργη και της Ρένας Χαραλαμπάκη) παντρεύτηκε τον Ιωάννη Κωνσταντακόπουλο,  στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα Λιόσια. Το γλέντι έγινε στο Κέντρο Νεφέλη στις Αχαρνές. Ευχόμαστε να ζήσουνε.
Θάνατοι:
– Στις 28-12-2016 άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Μέρωνα ο Κωστής Σημαντήρης σε ηλικία 70 ετών. Η κηδεία του έγινε στον Μέρωνα.  
– Στις 30-12-2016 πέθανε ο Γιάννης Τόγιας, σύζυγος της Ευαγγελίας Μαθιουλάκη σε ηλικία 64 ετών.
– Στις 5-1-2017 πέθανε ο Μανώλης Καλοειδάς σε ηλικία 68 ετών. Η κηδεία του έγινε στο Μέρωνα.
– Στις 12-1-2017 πέθανε η Γαρυφαλλιά Βαμιεδάκη σε ηλικία 86 ετών. Η κηδεία της έγινε στο Μέρωνα.
– Στις 27-1-2017 πέθανε η ποιήτρια και λογοτέχνης Νατάσσα Χατζηδάκη σε ηλικία 71 ετών. Η κηδεία της έγινε στο Μέρωνα.
– Στις 1-2-2017 πέθανε ο Γεώργιος Καλαφατάκης σε ηλικία 95 ετών. Η κηδεία του έγινε στο Μέρωνα.
– Στις 1-2-2017 πέθανε ο Αντώνης Αγγελάκης σε ηλικία 76 ετών. Η κηδεία του έγινε στο Κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου.
– Στις 2-2-2017 πέθανε η Αθηνά Καναβά σε ηλικία 100 ετών.  
– Στις 2-3-2017 πέθανε η Άννα Σημαντήρη, σύζυγος του Στέλιου Σημαντήρη σε ηλικία 86 ετών. Η κηδεία της έγινε στις 3-3-2017 στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.           
– Στις 3-3-2017 πέθανε η Ελένη Μοσχονά, σύζυγος Στάθη Περουλάκη. Η κηδεία της έγινε στο Μέρωνα στις 4-3-2017.   
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των θανόντων.   
Εκδηλώσεις:
– Την Κυριακή 15-1-2017 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός-κοπή πίτας του πολιτιστικού συλλόγου Μέρωνα ο «Άγιος Παντελεήμων» στο κρητικό Κέντρο «ΖΟΡΜΠΑΣ». Για 6η συνεχή χρονιά γεμίσαμε το μαγαζί, φάγαμε, ήπιαμε, χορέψαμε και περάσαμε ωραία. Ευχαριστούμε τους χωριανούς και τους φίλους του χωριού μας που για μία ακόμη φορά τίμησαν τον Μέρωνα με την παρουσία τους. Το πιλάφι και το βραστό που έφταιξε ο Θωμάς ο Χνάρης ήταν το κάτι άλλο. Πήραμε και τα ημερολόγια για το 2017 που μας έστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέρωνα. Στην εκδήλωση πουλήθηκαν και λαχνοί για την ενίσχυση του σωματείου και οι τυχεροί κέρδισαν τα δώρα τους. Στη μουσική μας κράτησε συντροφιά ο Νίκος Γωνιανάκης με το συγκρότημα του. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Γαλάτιος Μοσχονάς με τη σύζυγο του Διαμαντούλα και προσέφερε και αυτός με τη λύρα του μοναδικές στιγμές.
– Την Πέμπτη 19-1-2017 σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στα πλαίσια του προγράμματος που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η τράπεζα Eurobank Ergasias με τον τίτλο «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» βραβεύθηκαν οι αριστούχοι μαθητές της Γ’ Λυκείου του Νομού Αττικής μεταξύ των οποίων και η συγχωριανή μας Ζαχαρένια Δουλγεράκη, κόρη του Γιάννη Δουλγεράκη και εγγονή της Αργυρώς, η οποία αρίστευσε στις τελευταίας πανελλαδικές εξετάσεις. Ο κάθε αριστούχος μαθητής έλαβε ως βραβείο το χρηματικό ποσό των Ευρώ 800,00. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους πολλές προσωπικότητες των γραμμάτων και του πολιτισμού, Καθηγητές Πανεπιστημίου, υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, αλλά και πολλά στελέχη της Eurobank Ergasias. Τα συγχαρητήρια μας στην Ζαχαρένια και ευχές για καλή σταδιοδρομία και καλή πρόοδο.           
– Στις 27-2-2017 πραγματοποιήθηκε στο παλιό σχολειό για άλλη μία χρονιά η καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μέρωνα. Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά νηστήσιμα εδέσματα προσφοράς του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα. Στη λύρα ο Δημήτρης Σγουρός και στο λαούτο ο Δημήτρης Σιδερής χάρισαν ωραίες στιγμές στους παρευρισκομένους. Τέλος όλοι οι χωριανοί συμμετείχαν με πολύ κέφι στη διοργάνωση και οι περισσότεροι όντας μασκαρεμένοι προσέφεραν άφθονο γέλιο και πολύ διασκέδαση. Και του χρόνου !!!     

Ακολουθεί το Ψήφισμα του Δ.Σ. της Αδελφότητας Μέρωνα σχετικά με την απώλεια του συγχωριανού μας Κωστή Σημαντήρη
ΑΡΧΕΤΑΙ  
Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2016  
Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Μέρωνα «Ο Άγιος Παντελεήμων» σε έκτακτη συνεδρίασή του λόγω του αδόκητου θανάτου σήμερα 28-12-2016 του εκλεκτού  συγχωριανού μας, με πολυετή δραστηριότητα και προσφορά τόσο στον Μέρωνα, όσο και στην επαρχία Αμαρίου, ιδρυτή και Προέδρου από την ίδρυση της Αναπτυξιακής Επιχειρηματικής Αμαρίου ΑΝΕΑ Α.Ε. Κωστή Σημαντήρη, αποφάσισε τα εξής:
1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.  
2. Να καταθέσει αντί στεφάνου στη μνήμη του το χρηματικό ποσό των Ευρώ 150,00 υπέρ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα, που τόσο αγαπούσε και είχε βοηθήσει με όλη του την ψυχή και όλες του τις δυνάμεις.   
3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τύπο.
             Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                  ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΛΗΓΕΙ

Αριθμός Προβολών: 26