ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΩΝ

ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΝΩ ΜΕΡΟΣ,ΔΡΥΓΙΕΣ,ΧΟΡΔΑΚΙ

ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΕΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΩΝ

 

«Η ΚΑΛΟΕΙΔΕΝΑ»                                                           

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1969

 

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

 

Στις 11/04/2021 ο Αλέξανδρος Καραγιαννάκης του Νικολάου και της Γεωργίας Χατζηδάκη και η σύζυγος του  Ευδοκία Πατρικαλάκη απέκτησαν την δεύτερη κόρη τους.

 

Στις 29/04/2021 η Μαριάννα Φρέρη του Ελπιδοφόρου και της Αργυρής Τσαχάκη και ο σύζυγος της Σωτήρης Μενής απέκτησαν το πρώτο τους παιδί αγοράκι.

 

Στις 05/05/2021 η Χρυσαυγή Λαγουδάκη του Γεωργίου και της Μαρίνας και ο σύζυγος της Γιάννης Σεισάκης απέκτησαν το τρίτο τους παιδί αγοράκι.

 

Στις 16/06/2021 ο Γιάννης Κατσαντώνης του Εμμανουήλ και της Δέσποινας και η σύζυγος του Λυδία Μεσσαλά απέκτησαν το δεύτερο τους παιδί κοριτσάκι.

 

Στις 10/07/2021 ο Αντώνιος Σοφιαδάκης του Εμμανουήλ και της Νεκταρίας και η σύζυγος του Ελένη Κυμιωνή απέκτησαν το δεύτερο τους παιδί κοριτσάκι.

Το πρώτο γεννήθηκε στις 18/06/2020 αγοράκι.

 

Στις 09/08/2021 η Κάντυ Κατσαντώνη του Κυριάκου και της Αθηνάς και ο σύζυγος της Νίκος Γενεράλης απέκτησαν το δεύτερο τους παιδί αγοράκι.

 

Ο Σύλλογος μας εύχεται , να τους ζήσουν και να τα καμαρώσουν όπως επιθυμούν.

 

ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

 

Στις 08/05/2021 τον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ,Νικολάου και Ειρήνης στο Άνω Μέρος ο Γιώργος Κυριακάκης του Γεωργίου και της Θωμαίτσας και η σύζυγος του Γωγώ Κωτσάκη βάπτισαν το δεύτερο τους παιδί αγοράκι και του έδωσαν τα ονόματα Νίκος-Σταύρος.

Ακολούθησε γεύμα στην <<Καλόειδενα>>.

 

Στις 26/06/2021 στο Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Βάρκιζας Κορωπίου η Δέσποινα Τσαχάκη του Κωνσταντίνου και της Ιωάννας και ο σύζυγος της Σταύρος Χατζηγραμματάς βάπτισαν το αγοράκι τους και του έδωσαν το όνομα Κωνσταντίνος.

Ακολούθησε τραπέζι στο κτήμα του Κωστή στο Λαγονήσι.

 

Στις 25/07/2021 στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας στο Χορδάκι της κοινότητας Άνω Μέρους Αμαρίου ο Γεώργιος Καπαρός του Γεωργίου και η σύζυγος του Μαρκέλλα

Παπαδάκη (κόρη της Κατίνας Λαγουδάκη) βάπτισαν τα δυό αγοράκια τους και τους έδωσαν τα ονόματα Μανώλης και Μάρκος.

Ακολούθησε τραπέζι στο ξενοδοχείο <<Alexander Hotel>> στο Γερακάρι Αμαρίου.

 

Στις 25/07/2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Ρέθυμνο ο Γιάννης Γαρτζολάκης του Μάρκου και της Μαρίας Διαμαντάκη και η σύζυγος του Νατάσσα

Πεχλιβανίδου βάπτισαν το αγοράκι τους και του έδωσαν το όνομα Μάρκος.

 

Στις 31/07/2021 στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Ρόδο ο Γεώργιος Διαμαντάκης

του Βαγγέλη και της Γεωργίας και η σύζυγος του Κούλα Κοιλιά βάπτισαν δυό παιδάκια τους και τους έδωσαν τα ονόματα Μιχάλης και Γεώργιος.

 

Στις 07/08/2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Μούντρος Ρεθύμνου η Μαρία

Τζίτζικα του Εμμανουήλ και της Αγγελικής και ο σύζυγος της  Γιάννης Παυλάκης βάπτισαν το αγοράκι τους και του έδωσαν το όνομα Γεώργιος.

Ακολούθησε τραπέζι στο <<Κτήμα Παυλάκη>.

 

Στις 15/08/2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (εντός του Κτήματος Παυλάκη) ο Γεώργιος Τζίτζικας του Εμμανουήλ και της Αγγελικής και η σύζυγος του Ελένη

Κωνσταντάκη βάπτισαν δυό παιδιά τους και τους έδωσαν τα ονόματα Εμμανουήλ και Μαρία.

Ακολούθησε τραπέζι στο <<Κτήμα Παυλάκη>>.

 

Στις 19/08/2021 στην Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού στην <<Καλόειδενα>> στο Άνω Μέρος Αμαρίου ο Μανώλης Διαμαντάκης του Μιχαήλ και της Μαρίας και η σύζυγος του Μιχαέλα Κουντουράκη βάπτισαν τα δυό τους παιδάκια και τους έδωσαν τα ονόματα Μιχάλης και Μαρία.

Ακολούθησε τραπέζι στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας.

 

Στις 27/08/2021 στην Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού στην <<Καλόειδενα>> στο Άνω Μέρος Αμαρίου ο Γιάννης Κατσαντώνης του Μανώλη και της Ασημένιας και η σύζυγος του Νίκη Μανασάκη βάπτισαν τα κοριτσάκια τους  και τους έδωσαν τα ονόματα Γεωργία και Άννα-Μαρία.

Ακολούθησε τραπέζι στο κέντρο <<Δρυμός>>.

 

Στις 28/08/2021 στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στον Βατόλακο Χανίων η Μαρία Αργυρακοπούλου του Γεωργίου και της Δοσούλας Παπουτσάκη και ο σύζυγος της Στυλιανός Δημητρογιαννάκης βάπτισαν το δεύτερο τους παιδί αγοράκι και του έδωσαν τα ονόματα Μάξιμος-Παναγιώτης.

Ακολούθησε τραπέζι στο κέντρο<<Πεμπτουσία>> στον Αλικιανό Χανίων της γιαγιάς Εβελίνας.

 

Ο Σύλλογος μας εύχεται , να τους ζήσουν τα νεοφώτιστα και να τα καμαρώσουν όπως επιθυμούν.

 

ΓΑΜΟΙ

 

Στις 04/07/2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου  Καισαριανής,παντρεύτηκαν η Αθηνά Κατσαντώνη του Εμμανουήλ και της Χρυσούλας (εγγονή του Παπά Κυριάκου) και ο Δημήτριος Λάλος.

Ακολούθησε τραπέζι στο <<κτήμα Απολλώνια>> στην Παιανία.

 

Στις 31/07/2021 στον Ιερό Ναό Αγίας Δύναμης στα Σπάτα Αττικής παντρεύτηκαν  η Δανάη Γαβρή του Ευάγγελου και της Αμαλίας Μπαγουράκη και ο Στυλιανός Δήμας.

 

Ο Σύλλογος μας εύχεται στους νιόπαντρους ,να ζήσουν ευτυχισμένοι.

 

 

ΠΕΝΘΗ

 

Τροχαίο-τραγωδία επι της Λεωφόρου Κηφισίας την 26/06/2021.

Έπειτα από μάχη που έδωσε να κρατηθεί στην ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε, έφυγε η Χριστίνα Σαγιά σε ηλικία 36 ετών, μαζί και το έξη (6) μηνών μωρό που κυοφορούσε. Κόρη του Σάββα και της Βασιλικής και σύζυγος , του συγχωριανού μας Νικολάου Καπαρού του Βασίλη (του Καπαρογιώργη από το Ανω Μέρος) και της Μαρίας. Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στην Ροδόπολη του Διονύσου Αττικής.

Στις οικογένειες στους συγγενείς και φίλους της εκλιπούσης εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια.

Στις 14/05/2021 έφυγε από την ζωή και κηδεύτηκε στον Φουρφουρά Αμαρίου ο Νικόλαος Μπουρδελής,(σύζυγος της Αγάπης Τσαχάκη του Θεόδωρου και της Κατίνας από τις Δρυγιές) σε ηλικία 63 ετών.

Στις 29/05/2021 έφυγε από την ζωή και κηδεύτηκε στις Δρυγιές της κοινότητας Άνω Μέρους  Αμαρίου η συγχωριανή μας Φλουρή Μπούτζουκα-Γωνιωτάκη σε ηλικία 72 ετών.

Στις 29/07/2021  έφυγε από την ζωή και κηδεύτηκε στο Άνω Μέρος Αμαρίου ο Μίνως Τρουλινός χήρος Αντωνίας Μπαγουράκη σε ηλικία 91 ετών.

Στις 10/08/2021  έφυγε από την ζωή και κηδεύτηκε στην Αθήνα, η Αγγελική Μπούτζουκα χήρα Γεωργίου Αλεξόπουλου (κόρη του Μιχάλη και της Ελένης από τις Δρυγιές σε ηλικία 93 ετών.

Ο Σύλλογος μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους των εκλιπόντων.

 

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Μέρους.

Στις 21/08/2021 ο Σύλλογος θέλοντας να θυμίσει στους παλιούς και να μάθει στα παιδιά του χωριού μας τα γεγονότα του ολοκαυτώματος των χωριών του Αμαρίου της  22ας Αυγούστου 1944 πραγματοποίησε εκδήλωση μεταξύ των συγχωριανών μας. Ο συντονισμός-παρουσίασης έγινε από την δικηγόρο Αγγελική Διαμαντάκη με κεντρικό ομιλητή τον δάσκαλο Στέλιο Μπαγουράκη,και η αρχαιολόγος Ευγενία Λινοξυλάκη αναφέρθηκε βάσει της  έρευνας της  για την ανέγερση του Ηρώων του χωριού μας.Επίσης συμμετείχαν με προσωπικές μαρτυρίες τους από το ολοκαύτωμα και οι συγχωριανοί μας Μανώλης Παναγιωτάκης, Στέλιος Παπουτσάκης και Μανώλης Λινοξυλάκης.Προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της δημοσιογράφου Εύας Λαδιά <<Ελεγεία Ηρώων Άνω Μέρος>> και μέσω του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου κ.Ιάκωβου Παττακού βραβεύτηκαν για την μεγάλη προσφορά τους, η κα. Εύα Λαδιά και ο κ. Στέλιος Μπαγουράκης.Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο συγχωριανός μας Ιάκωβος Μπούτζουκας νεοεκλεγής Πρόεδρος της Παγκρητικής Αμερικής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανωμεριανών Αθήνας Γεώργιος Δουλγεράκης. Μετά την εκδήλωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος πρόσφερε κέρασμα στους παρευρισκόμενους.

 

 

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.

(Με αλφαβητική σειρά για όσους έχουμε ενημερωθεί. Επιπλέον επιτυχόντες θα δημοσιευτούν στο επόμενο τεύχος).

 

1.Σταύρος Βουμβουλάκης του Ιωάννη και της Κωνσταντίνας

   (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Οικονομικών       Επιστημών).

 

2.Αδαμάντιος Γρηγορόπουλος του Διονυσίου και της Αλεξάνδρας (Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης).

 

3.Αντωνία Ιωάννου του Αναστασίου και της Χριστίνας Διαμαντάκη (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Επιστημών Υγείας,Τμήμα Νοσηλευτικής).

 

4.Κωνσταντίνος Καράλης του Γεωργίου και της Αντωνίας Παπουτσάκη.

   (Πυροσβεστική Ακαδημία, Σχολή Πυροσβεστών).

 

5.Θεόδωρος Κεραμιανός του Μιχαήλ και της Πόπης

   (Πανεπιστήμιo Αθηνών,Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Φαρμακευτικής).

 

6.Ελένη Λεμονάκη του Κωνσταντίνου και της Σοφίας,

(Πανεπιστήμιο Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Φιλολογίας).

 

7.Ευάγγελος Μαρκουλάκης του Νεκτάριου και της Άννας

   (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Επιστημών & Τεχνολογίας      της πληροφορίας, Τμήμα Πληροφορικής).

 

8.Ελβίρα Μπενάκη του Ανδρέα και της Δέσποινας Φουρφουλάκη

        (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων).

 

9.Εμμανουέλα Ξενούλη του Γεωργίου και της Δέσποινας Μαρκουλάκη.

(Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου).

 

10.Αγγελική Πατττακού του Εμμανουήλ και της Χρυσούλας (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,Σχολή Επιστημών της Αγωγής, Τμήμα Εκπαίδευσης  και Αγωγής  στην Προσχολική Ηλικία).

 

11.Θέμης Τζαμαλής του Γεωργίου και της Ολυμπίας Βουμβουλάκη.

(Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών).

 

12.Μαρία Φουρφουλάκη του Παντελή και της Αργυρώς (Νομική Αθηνών).

 

13.Δέσποινα Ψωμά του Ανδρέα και της Κρυστάλης (εγγονή της Δέσποινας Διαμαντάκη, Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο Σχολή Επιστημών Αγωγής, Τμήμα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης).

    

 

ΕΥΧΕΣ

<<Σε μια δύσκολη για όλους εποχή η μεγάλη συμμετοχή  και η στήριξη σας  μας δίνει δύναμη και ικανοποίηση και δείχνει ότι έχουμε όλοι μας την θέληση  να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δυσκολία>>.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας <<Η Καλόειδενα>>,  εύχεται σε όλους  τους μαθητές σπουδαστές καλή σχολική χρονιά, και καλή πρόοδο.

Επίσης σε όλους μας καλή δύναμη με  υγεία, αγάπη και ελπίδα.

Με το καλό να σμίξουμε στις προσεχείς εκδηλώσεις μας.!!!

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, Φωτογραφίες και βίντεο από τις  εκδηλώσεις μας έχουν αναρτηθεί στο Facebook, προφίλ  ΑΝΩ ΜΕΡΟΣ.

 

Ευχαριστούμε,

Με εκτίμηση το Δ.Σ.!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Προβολών: 238