ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ     ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

          ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

                  (ΜΑΡΤΙΟΣ 2014-ΜΑΡΤΙΟΣ 2015)

1.Πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα αυτό (10) Διοικητικά  

  Συμβούλια  και  συζητήθηκαν πολλά και σοβαρά θέματα.

2.Στις 7-4-2014 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο μετά την Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση στις 17-3-2014  

3.Μέλη του Δ.Σ  της Ομοσπονδίας συμμετείχαν στη συνάντηση με τους απόδημους Αμαριώτες  στο Ξενοδοχείο ΡΟΥΑΓΙΑΛ της Αθήνας με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό και δόθηκαν εγγράφως ιδέες και προτάσεις για τη λύση προβλημάτων και την ανάπτυξη του Αμαρίου που οραματίστηκαν γενιές και γενιές για να τις συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του. Οι ίδιες προτάσεις στάλθηκαν εγγράφως  και στον άλλο υποψήφιο Δήμαρχο Στέφανο Σημαντήρα.

4. Συμμετείχαμε την 1-5-2014 στην εκδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς που πραγματοποιεί κάθε χρόνο στην Πλατεία Πρωτομαγιάς στην Πειραιώς  το Ίδρυμα Καλλέργη με την Πανελλήνια Ένωση Μυλοποταμιτών  και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο Αντιπρόεδρος  Μανώλης Μηναδάκης

5.Την Ομοσπονδία  εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Τσιουδάκης στις3-4/5/2014 στην εκδήλωση για τον Ελευθέριο Βενιζέλο στο αντίστοιχο Μουσείο της Αθήνας.

6.Στις 8-5-2014 έγινε  στο Δημαρχείο της Αθήνας στην Πλατεία Κοτζιά συνάντηση μελών του Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας καθώς μελών του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μυλοποταμιτών με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη και μετά από αναλυτική συζήτηση του επιδόθηκε έγγραφο με όλα τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι Σύλλογοι στο ιστορικό κέντρο και την Αθήνα γενικότερα.

 

7.Στις 11-5-2014 η Ομοσπονδία συμμετείχε με τα λάβαρα των Σωματείων-Μελών  στις καθιερωμένες

   εκδηλώσεις  για τη Μάχη της Κρήτης που πραγματοποίησαν τα

   Κρητικά Σωματεία της Αττικής και κατέθεσε ο Πρόεδρος στεφάνι στη μνήμη των ηρώων στο Μνημείο του Αστράτευτου Μαχητή στο Πολεμικό Μουσείο.

8.Στις 22-8-2014 συμμετείχαμε  στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, που έγιναν στο Άνω Μέρος ,για τους Αμαριώτες Ήρωες στα ολοκαυτωμένα    χωριά  από τους Ναζί   και καταθέσαμε στεφάνι . 

9.Στις 5-10-2014 πραγματοποιήσαμε το καθιερωμένο  εδώ και 31 χρόνια   Αρχιερατικό  Μνημόσυνο Αμαριωτών Ηρώων στον Άγιο Κωνσταντίνο Ομονοίας ,χοροστατούντος όπως κάθε χρόνο ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Λάμπης Σιβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος . Ομιλητής ήταν ο εξαίρετος    κύριος  Βασίλης Σχίζας Εκδότης –Μέλος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων  παρουσία  πολλών επισήμων Αμαριωτών και φίλων.

10.Από τις 18 έως 26/10/2014 πραγματοποιήσαμε εννιαήμερη επιτυχημένη εκδρομή  στη Βενετία-Πανόραμα Δαλματίας και ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες.

11.Στις 2-11-2014 συμμετείχαμε με τα Ρεθεμνιώτικα Σωματεία στη σπουδαία ενωτική εκδήλωση με τον τίτλο «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ» αφιερωμένη στα 190 χρόνια από το θαυμαστό μαρτύριο  των Τεσσάρων  Νεομαρτύρων του Ρεθύμνου στον Άγιο Νικόλαο –Πευκακίων και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

12.Έγινε στο διάστημα αυτό η βιβλιοδέτηση και ψηφιοποίηση της εφημερίδας ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ και τυπώθηκε ο πρώτος τόμος που περιλαμβάνει τα φύλλα  της έκδοσης  από το 1981 έως το 2000, με σκοπό τη διάσωση του αρχείου και την αξιοποίηση του από ενδιαφερόμενους φορείς και άτομα. Θα ακολουθήσει ο δεύτερος τόμος  από το 2001 έως το 2015. Ο  πρώτος αυτός  τόμος  παρουσιάστηκε στην τιμητική εκδήλωση των Αμαριωτών συγγραφέων με καλές κριτικές και άρχισαν οι πρώτες παραγγελίες.

13.Στις 7-12-2014 τιμήσαμε στην Κρητική Εστία 21 Αμαριώτες Συγγραφείς  με στόχο τη γνωριμία, τη βράβευση και προβολή του έργου,   αυτών των πνευματικών, επιτυχημένων συνανθρώπων μας , για να αποτελέσουν παράδειγμα μίμησης στις νεότερες γενιές.

14.Στις 9-1-2015 συμμετείχαμε με τα άλλα Κρητικά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Ελευθερίου Βενιζέλου στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Εθνάρχη.

15.Στις 15-2-2015 πραγματοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία τον Ετήσιο Αποκριάτικο Χορό της Ομοσπονδίας  και βραβεύσαμε για την προσφορά και το έργο τους στον τόπο μας  τις επιχειρήσεις:

1.Αναπτυξιακή Επιχειρηματική Αμαρίου ΑΝΕΑ ΑΕ  και

2.Φάρμα Αλεξανδράκη.

      16.ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

   Μετά την κατάργηση της ταχυδρομικής ατέλειας στις εφημερίδες και την οικονομική στήριξη  με συνδρομή 10 ΕΥΡΩ τουλάχιστον από τους αναγνώστες- συνδρομητές συνεχίζεται η έκδοση  τη εφημερίδας μας  που όλοι περιμένουν με λαχτάρα. Μπορούν και τα Σωματεία –Μέλη να μαζεύουν συνδρομές και αντί στεφάνου να δίνουν χρήματα στη μνήμη για την ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ όπως πολλά Σωματεία και μέλη έχουν καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια.

        Η ανταπόκριση των αναγνωστών της εφημερίδας μας στη συνδρομή είναι συγκινητική ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη εποχή που περνάμε όλοι και θα πρέπει από τη θέση αυτή να ευχαριστήσω από καρδιάς  τους εκλεκτούς συνδρομητές  που μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε με την ωραία μας εφημερίδα να μεταφέρουμε τα νέα στα πέρατα του κόσμου.

     Καλούμε  τα Σωματεία –Μέλη να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τόσο στη συλλογή της συνδρομής για να κερδίζονται τα ταχυδρομικά, όσο και  στην ύλη που στέλνουν, επειδή ο χώρος της εφημερίδας είναι συγκεκριμένος  να είναι περιεκτική (με λίγα λόγια) και να στέλνεται  στον ορισμένο χρόνο και σε ηλεκτρονική μορφή για να αποφεύγονται τα λάθη.

      Πρέπει να γνωρίζουμε όλοιότι η ύλη της ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ κάθε τρίμηνης έκδοσης συγκεντρώνεται μέχρι 5 Μαρτίου, 5Ιουνίου, 5 Σεπτεμβρίου, 5 Δεκεμβρίου εκάστου έτους  για να γίνεται σωστά η εκτύπωση και αποστολή στους συνδρομητές.

   17.ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ-ΦΕΪΣΜΠΟΥΚ

    Η ιστοσελίδα   αποτελεί το στολίδι της Ομοσπονδίας στο διαδίκτυο με μεγάλη  επισκεψιμότητα από τους όπου γης Αμαριώτες και φίλους.

   Έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα την εφημερίδα  με όλα τα προηγούμενα   φύλλα και ο επισκέπτης μπορεί να τη διαβάσει από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να συνδεθεί αμέσως με ιστοσελίδες φορέων όπως  ο Δήμος Αμαρίου, ο Δήμος Αθηναίων, να μάθει για τον καιρό και να δει τα πρωτοσέλιδα του τύπου , το εορτολόγιο κά.

   Έχουμε περάσει επίσης 42 χωριά και οικισμούς της Επαρχία Αμαρίου και μένουν  σε ορισμένα χωριά ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες που θα πρέπει τα Σωματεία να μας δώσουν  για να ολοκληρωθεί  η καταγραφή  και παρουσίαση.

    Σε κάθε χωριό υπάρχει χώρος για να παρουσιάζονται νέα και

    δραστηριότητες του χωριού, ανακοινώσεις κά ύστερα από αποστολή τους στο e-mail info@omospamari.gr της Ομοσπονδίας και ανάρτησή  τους.

     Έχουμε χώρο για διαφήμιση  και προβολή κάθε δραστηριότητας  και επαγγελματικής σχέσης τόσο στην ιστοσελίδα όσο και στην εφημερίδα ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ με  μικρή πληρωμή, γιατί όλα αυτά έχουν   κόστος  ειδικά με την υπάρχουσα κατάσταση.

Το ΦΕΪΣΜΠΟΥΚ της Ομοσπονδίας κάνει γνωστά τα νέα σε περισσότερα μέλη γρηγορότερα σε όλο τον κόσμο.

18.Υπάρχει ακόμα η εκκρεμότητα  της έκδοσης των υπολοίπων ανακοινώσεων μετά την έκδοση  του πρώτου τόμου των πρακτικών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου και προσπαθούμε σε  συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή,  το Δήμο Αμαρίου και χορηγούς  να προχωρήσει το θέμα.

19. Συνεργαστήκαμε με όλα τα Κρητικά Σωματεία   καθώς και διάφορους  φορείς και πήραμε μέρος σε πολλές εκδηλώσεις, τιμητικές βραβεύσεις και  παρουσιάσεις  βιβλίων Κρητών συγγραφέων.

20.Καλούμε τα Σωματεία –Μέλη που απέχουν  για διάφορους λόγους  από την Ομοσπονδία να δουν το θέμα υπεύθυνα να πληρώσουν τις  συνδρομές και με το λόγο τους και τις ιδέες τους να συμμετέχουν σε κάθε δραστηριότητα , γιατί η Ομοσπονδία ανήκει σε όλους   και χρειάζεται τη στήριξη για να προβάλει και να αγωνίζεται για τα  δίκαια του τόπου.

     Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για την πολύτιμη βοήθειά τους, τα Σωματεία- Μέλη που δουλεύουν σωστά  και στηρίζουν το έργο και τις εκδηλώσεις μας καθώς και όλους τους ανώνυμους και επώνυμους Αμαριώτες και φίλους όπου γης.

              Σας ευχαριστώ από καρδιάς

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ

 

 

Αριθμός Προβολών: 21