Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, συμπλήρωσε το 2008 ενενήντα χρόνια λειτουργίας και δραστηριότητας. Κατά τη διάρκεια του έτους προγραμμάτισε σειρά εκδηλώσεων, προκειμένου να αναδειχθεί αφ’ ενός το έργο του Κέντρου και αφ’ ετέρου να τονωθεί το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού για τον λαϊκό πολιτισμό. Οι εκδηλώσεις ετέθησαν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια.

   Πρόκειται για τριήμερο διεθνές συνέδριο, το οποίο περιελάμβανε και τρεις συναυλίες που οργανώθηκαν από το Κέντρο Λαογραφίας, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.

   Κατά την συναυλία της 31 Μαρτίου, το Κέντρο Λαογραφίας τίμησε την Δόμνα Σαμίου και τον Χρόνη Αηδονίδη, για τη σημαντική προσφορά τους στο δημοτικό τραγούδι. Το τιμητικό Δίπλωμα παρέδωσε στους δύο τιμωμένους, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Μαίη Παπούλια, η οποία παρακολούθησε όλο το μεγάλης διάρκειας πρόγραμμα.

                                                                                                                         ΣΥΝΑΥΛΙΑ

                   Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008, ώρα 2030΄στην Εθνική Λυρική Σκηνή

   Διακεκριμένοι μουσικοί και τραγουδιστές ερμήνευσαν αντιπροσωπευτικά παραδοσιακά τραγούδια. Συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά :

Αηδονίδης Χρόνης, Βάρδας Γιάννης, Ζάκκα Κατερίνα, Ζωγραφίδης Γιώργος, Ζωγραφίδης Μιχάλης, Κλαδάκης Γιάννης, Κοντονικόλας Νίκος, Κυριακόπουλος Χρίστος, (πρωτοπρεσβύτερος), Κώτσικας Δημήτρης, Κωχ Μαρίζα, Λεντάκης Γιάννης, Μητροπάνος Χρυσόστομος, Παπαδοπούλου Κατερίνα, Σαμίου Δόμνα, Σιάτρας Σάββας, Τσιαμούλης Χρίστος, Φιλιππίδης Κώστας, Φιλιππίδης Νίκος, Φραγκούλης Μάριος, Φωτάκης Σταύρος, Χαλκιάς Λάκης και Η Ομάδα Ριζίτικου τραγουδιού «Αμαριώτικη Παρέα

Αριθμός Προβολών: 2