Κοινωνικά:

Θάνατοι:

– Στις 19-7-2015, πέθανε η Κατίνα Μοσχονά του Εμμανουήλ, ετών 79.

– Στις 23-7-2015, άφησε τον κόσμο αυτόν η Αθηνά Καλοειδά, ετών 93

– Στις 5-8-2015, έφυγε από τη ζωή η Αγγελική Σπυριδάκη, ετών 79.

Όλες οι κηδείες έγιναν στον Μέρωνα, τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς.

Γεννήσεις:

– Ο Γιώργης και η Καδιανή Λιουδάκη απέκτησαν εγγόνι. Η κόρη τους Άννα γέννησε κοριτσάκι.

– Η Αγγελική Καλοειδά απέκτησε το δεύτερο εγγόνι της. Η κόρη της Μαργαρίτα γέννησε στις 16-7-2015 κοριτσάκι.

– Ο Κωστής Μαυραλεξάκης (γιός του Λευτέρη και της Μαρίας Μαυραλεξάκη) και η Ελένη Φραγκιάδακη απέκτησαν το δεύτερο γιό τους στις 26-8-2015. 

– Ο Ανδρέας και η Στέλλα Γαληνού απέκτησαν κι άλλο εγγόνι από την  κόρη τους Μαρία .

Να τους ζήσουν.   

Γάμοι:

– Στις 11-7-2015 η Αναστασία Παυλή (κόρη του Γεωργίου Παυλή και της Μαρίας Στεφάνου Βαμιεδάκη) παντρεύτηκε τον Προκόπη Δημητριάδη,  στον Άη Γιώργη το Μεθυστή στη Σταμάτα-Αττικής.

–  Στις 30-7-2015 παντρεύτηκαν στο δημαρχείο Ρεθύμνου ο Στέφανος Βαμιεδάκης (του Νότη και της Νταίζης) και η Θεοδοσία Χαντζηχρήστου , με καταγωγή της μητέρας της από τη Μεσσαρά Ηρακλέιου.

– Στις 31-8-2015 παντρεύτηκε και βάπτισε τα δύο του αγόρια ο Μιχάλης, ο πρωτότοκος γιός από τα τέσσερα παιδιά του Γιώργη Καπετανάκη .

Ευχόμαστε να ζήσουνε.

Βαπτίσεις:

– Στις 29-7-2015 έγινε η βάπτιση του παιδιού του Μανούσου-Μανώλη  (Μανιού) Κόκκινου. Η βάπτιση τελέστηκε στο Άγιο Πνεύμα και το γλέντι έγινε στο παλιό σχολείο. Το όνομα αυτού Γιάννης με 4 νονούς.

– Στις 8-8-2015 έγινε η βάπτιση του παιδιού του Κωνσταντίνου Καψαλάκη και της Ραλλού Γαληνού. Η βάπτιση τελέστηκε στην Αγία Κυριακή στο φράγμα των Ποταμών. Το όνομα αυτού Στέφανος.

– Ο Ιδομενέας Καλοειδάς βάφτισε το εγγόνι από το γιό του Μανώλη στο Ρέθυμνο .

Να τους ζήσουν.   

Επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις:

1) Νικόλαος Μοσχονάς του Νεκτάριου, Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού – Σχολή Εμποροπλοιάρχων Κρήτης (Χανιά)

2) Σεβαστιανός Αδράμης του Μιχάλη, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης (Ρέθυμνο)

Συγχαρητήρια και καλές σπουδές παιδιά .

Εκδηλώσεις:

– Στις 27-7-2015 έγινε το ετήσιο Πανηγύρι του πολιούχου και προστάτη του Μέρωνα Αγίου Παντελεήμονος. Στο γλέντι έλαβε χώρα στην πλατεία του χωριού και λύρα έπαιζε ο Χαράλαμπος Αγγελάκης.

– Στις 10 έως και 13 Αυγούστου 2015 έλαβε χώρα το «εργαστήρι μαντολίνου» με δάσκαλο τον Μιχάλη Σταυρακάκη.

– Στις 11 έως 13 Αυγούστου 2015 έλαβαν χώρα μαθήματα χορού («Χοροστάστι»), όπου οι συμμετέχοντες είχαν την τύχη να διδαχθούν παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Κρήτης με δασκάλους τον Γιώργο Κουγιουμτζή και Μαρία Λούκα. Τέλος τονίζουμε ότι διδασκαλεία των χορών έγινε υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους Γιώργο Ζαχαριουδάκη και Στέλιο Συκάκη.  

– Στις 12-8-2015 έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο της Παναγίας του χωριού μουσική παράσταση με θέματα από το ποίημα του Β. Κορνάρου Ερωτόκριτος με τους Μιχάλη Σταυρακάκη, Ζαχαρία Σπυριδάκη, Έκτωρα Κυριάκου, Νίκο Μαστοράκη και Νίκο Ανδριανάκη.  

– Στις 13-8-2015 έλαβε χώρα στο παλιό δημοτικό σχολείο βραδιά συνάντησης μουσικής και χορού στο παλιό σχολείο με τους Μαρία Λούκα, Κωστή Αβυσσινό, Στέλιο Συκάκη και Γιώργος Ζαχαριουδάκη.

– Στις 26-8-2015 έλαβε χώρα στο παλιό δημοτικό σχολείο θεατρική παράσταση με τίτλο «Τα Ανεβαλλώματα» από το «Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού Ηρακλείου Κρήτης».   

– Στις 6-9-2015, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα. Η εκδρομή ανάμεσα στα άλλα περιελάμβανε διάσχιση του φαραγγιού Ίμπρου, επίσκεψη στο Φραγκοκάστελο και μπάνιο στην παραλία Δαμνόνι. 

Όλες οι ως άνω εκδηλώσεις έγιναν υπό την οργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα. Τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επιτυχή οργάνωση όλων των ως άνω εκδηλώσεων.

Καλό φθινόπωρο σε όλους.

Αριθμός Προβολών: 27