Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ    Α Μ Α Ρ Ι Α Ν Ω Ν  « Ο   Α Γ Ι Ο Σ   Τ Ι Τ Ο Σ »

                                Σ  Υ  Γ  Χ  Α  Ρ  Η  Τ  Η  Ρ  Ι  Α

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας   εύχεται στους  χωριανούς μας νέους αναπληρωτές  υπουργούς :   α)Υγείας  Ανδρέα  Ξανθό,  β) Έρευνας και Καινοτομίας                  Κώστα  Φωτάκη, σ υ γ χ α ρ η τ ή ρ ι α,  καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα  και  η θητεία στα υπουργεία τους να είναι  αποτελεσματική και ελπιδοφόρα για  κάθε πολίτη.

Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Α

 Γάμοι

·         Στις 17 Ιανουαρίου 2015 ο Διονύσης Μοσχονάς του Νικολάου και η  Αθανασία Κουκούτση   τέλεσαν  το γάμο τους στην Μεταμόρφωση Αττικής.

Το Δ.Σ. του συλλόγου εύχεται στους νεόνυμφους να ζήσουν ευτυχισμένοι.

.Γεννήσεις

·         Η Άρτεμις Αποστολάκη (κόρη της Μαρίας Καλομενοπούλου) και ο  Λευτέρης  Κασσιανίδης απέκτησαν το πρώτο τους αγοράκι.

Το Δ.Σ. του συλλόγου εύχεται στους γονείς να τους ζήσει  τα νεογέννητο και να το δουν όπως επιθυμούν.

                                  Ε  Κ  Δ  Η  Λ  Ω  Σ  Ε  Ι  Σ

                             Ε κ δ ρ ο μ ή    σ τ ο   Π ή λ ι ο.

Ο Σύλλογός μας διοργάνωσε διήμερη εκδρομή στο Πήλιο το Σαββατοκύριακο 15-16 Νοεμβρίου 2014. Ένα λεωφορείο με 50 μέλη και φίλους του συλλόγου ξεκίνησε με προορισμό το Πήλιο (το βουνό των Κενταύρων,που είχαν διαλέξει οι 12 Θεοί του Ολύμπου ως καλοκαιρινή κατοικία) και συγκεκριμένα για τα Χάνια. Πρώτος σταθμός μας ήταν ο Βόλος ,όπου κάναμε τη βόλτα μας στην παραλία απολαμβάνοντας άλλοι τον καφέ τους , άλλοι  τα τσιπουράκια τους στα γνωστά «τσιπουράδικα» και άλλοι περπατώντας χάρηκαν από κοντά τους πεζόδρομους, τα  νεοκλασσικά κτίρια με το πανέμορφο λιμάνι του.  Στη συνέχεια ξεκινήσαμε με προορισμό τα Χάνια για το μεσημεριανό φαγητό. Μετά από μια φαντασμαγορική διαδρομή, που έκανε το πούλμαν στις ορεινές περιοχές του Πηλίου , μέσα στις φθινοπωρινές ομορφιές τους,που σε λίγα σημεία της χώρας το φθινόπωρο τις συναντάει κανείς ,εκεί που τ’ άρωμα του βουνού σμίγει με την αύρα του πελάγους και η φυσική ομορφιά κυριαρχεί στα τοπία που εναλάσσονται δημιουργώντας μοναδικές  εικόνες γαλήνης και ομορφιάς , φτάσαμε στην ταβέρνα που είχε κλειστεί από πριν για το μεσημεριανό φαγητό.  Μετά κατηφορίζοντας λίγο φτάσαμε στο ξενοδοχείο «ΜΑΝΘΟΣ», στο οποίο καταλύσαμε.Το βραδάκι το περάσαμε στην Πορταριά απολαμβάνοντας βόλτα ,φαγητά ,γλυκά. Την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε την Τσαγκαράδα και τις Μηλιές ,απολαμβάνοντας και πάλι φανταστικές εικόνες από το «μπαλκόνι του Πηλίου», όπου πανοραμικά απολαύσαμε   πολλές φορές την πόλη του Βόλου και τα ασημένια νερά του Παγασητικού ,τα πανέμορφα χωριά και  τους οικισμούς με τη χαρακτηριστική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική που εναρμονίζεται με το φυσικό  περιβάλλον και χαρίζει στο Πήλιο την ιδιαίτερη ομορφιά του, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν ότι είναι ένα μέρος ευλογημένο. Για μεσημέρι καθίσαμε σε μια παραλία κοντά στο Βόλο και στη συνέχεια ετοιμαστήκαμε για την επιστροφή στο «κλεινόν άστυ», έχοντας περάσει ένα ωραίο και χαλαρωτικό διήμερο, επισκεπτόμενοι ένα από τα καλύτερα μέρη της Ελλάδας και έχοντας μια καλή και μεγάλη παρέα , η οποία ξέρει να περνά παντού και πάντα καλά. Ηεκδρομή αυτή, όπως όλες οι εκδρομές, που πραγματοποιεί ο Σύλλογός μας, στέφθηκε από επιτυχία και πιστεύουμε  ότι αποτελεί καλό προηγούμενο για την επιτυχία και νέων εκδρομών, που θα πραγματοποιήσει στο μέλλον.

                                                    Κ ο π ή     π ί τ α ς.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε φέτος στις 10-1-2015 ημέρα Σάββατο στο ξενοδοχείο Αμαλία (ΑmaliaAthensHotel),  στο Σύνταγμα.              Παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη όπως τις προηγούμενες χρονιές ,κυρίως από τους νέους των χωριών μας, ήταν ένα ευχάριστο απόγευμα για όλους που παρευρέθηκαν. Την πίτα έκοψε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Κυριάκος Σπινθουράκης με ευχές και καλή υγεία σε όλους. Να είμαστε καλά  και του χρόνου.

Ε κ δ ρ ο μ ή  σ τ η  Δ ο μ β ρ α ί να.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2015 η «εκκλησιαστική» εκδρομή του συλλόγου μας στη Δομβραίνα Βοιωτίας, που εδώ και πολύ καιρό λέγαμε να κάνουμε. Με μεγάλη συμμετοχή ξεκινήσαμε στις 7:30΄και στις 9:30΄ ήμαστε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου. Τη θεία λειτουργία τέλεσε ο αιδεσιμότατος π.Στέλιος Καλογεράκης (γιος του αξέχαστου σε όλους μας παπά–Νικολή  Καλογεράκη), την οποία παρακολουθήσαμε με ευλάβεια, πολλοί  μάλιστα κοινώνησαν στο τέλος. Μετά τη θεία λειτουργία αφού μας καλωσόρισε μας πρόσφεραν καφέ με την παπαδιά του στην αίθουσα του κέντρου ενοριακής αγάπης του ναού,  μας ενημέρωσε  για την ιστορία της περιοχής και δώρισαν στον καθένα μας συναξάρι και τον παρακλητικό κανόνα του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια πήγαμε για βόλτα και τσιπουράκι στην παραλία  Σαράντη, όπου καθίσαμε μέχρι που ήταν ώρα για φαγητό. Φάγαμε σε μια ωραία ταβέρνα κοντά στη Θήβα και νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε η επιστροφή για την Αθήνα.

                                                 

Αριθμός Προβολών: 6