Την Παρασκευή 11-01-2019 ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ Δ.Ε. ΣΥΒΡΙΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ» προϋπολογισμού 105.000,00 € με ανάδοχο τον κ. Σαουνάτσο Εμμανουήλ.

            Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης, προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα τεσσάρων μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της μελέτης προβλέπεται κατασκευή λιθοδομής, επίστρωση με βιομηχανικό δάπεδο σε δημοτική οδό εντός του οικισμού και λιθόστρωση δημοτικής οδού μη προσπελάσιμης σε οχήματα, η οποία οδηγεί σε παλαιά βρύση εντός του οικισμού.

            Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή για την χρηματοδότηση του έργου υπογραμμίζοντας πως: «άλλο ένα έργο απολύτως απαραίτητο λόγω της επισκεψιμότητας του αρχαιολογικού χώρου Μοναστηρακίου, πήρε το δρόμο του προς υλοποίηση. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις ύψους 500.000,00 ευρώ για αναπλάσεις δρόμων και πλατειών και σε άλλους οικισμούς του Δήμου μας και αναμένεται σύντομα η διαδικασία δημοπράτησης τους.              

 Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας που έχει ως επίκεντρο τη λύση χρόνιων προβλημάτων και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, χωρίς όμως να εγκαταλείπουμε τα πέντε μεγάλα έργα που θα γίνουν στο Δήμο εκ των οποίων τα δύο ήδη έχουν πάρει το δρόμο τους. Το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων που λήγει στις 28-01-2019 η κατάθεση προσφορών από τους υποψηφίους αναδόχους και η Σχολή Ασωμάτων μετά την έκδοση σχετικής απόφασης παραχώρησης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη».  

Δήμος Αμαρίου

Αριθμός Προβολών: 45