Αντί Μνημοσύνου

Στις 20 Δεκεμβρίου 2018 η Φουρφουριανή γη δέχτηκε στα σπλάχνα της το νεκρό κορμί μιας σεβάσμιας κυρίας του χωριού , της Μαρίας Ι. Τζωρτζάκη, την ώρα που η ψυχή της ταξίδευε στις ουράνιες σφαίρες, φτεροκοπώντας ανάμεσα στους αγγέλους και αρχαγγέλους του παραδείσου, για να χαίρεται μαζί τους το νόημα της πραγματικής και αληθινής ζωής.

Θα ήθελα να εκφράσω τα πιο θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στα παιδιά της Στέλιο Τζωρτζάκη και Πόπη Τυράκη και στα εγγόνια της Ρίτσα και Νίκο και να ευχηθώ να είναι ελαφρό και μοσχοράντιστο το χώμα του Φουρφουρά που την σκέπασε.

Ταυτόχρονα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στο γιο της Στέλιο που αφιέρωσε τον εαυτό του στη φροντίδα της ανήμπορης μητέρας του (όπως είχε κάμει άλλωστε και πιο πριν στον πατέρα του) τηρώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα της Κρήτης για φροντίδα των παιδιών προς τους γονείς, ενάντια στα ξενόφερτα ήθη και τους μοντερνισμούς της σύγχρονης εποχής.

Η στάση του αυτή ας αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους στις δύσκολες εποχές της παγκοσμιοποίησης που ζούμε.

Με πολλή εκτίμηση,


ΖΩΓΡΑΦΟΥ 11/01/2019

Χαράλαμπος Ευσταθίου Γαλανάκης.

Αριθμός Προβολών: 55