Αθήνα 14 Ιανουαρίου 2016

Μετά τα γεγονότα του περασμένου Αυγούστου στο χωριό μας είχα την εντύπωση ότι με τις παρεμβάσεις του Δημάρχου και των Αστυνομικών Αρχών η κατάσταση είχε βελτιωθεί. Με λύπη μου μαθαίνω ότι η κατάσταση ,όχι βελτιώθηκε ,αλλά επιδεινώθηκε δραματικά .Η ασυδοσία βασιλεύει ,μικροκλοπές καθημερινά, αδέσποτα ζώα κυκλοφορούν στους δρόμους του χωριού .Το μνημείο του χωριού περιφράχτηκε με πλέγμα για να γλιτώσει που δεν θυμίζει μνημείο αλλά κάτι άλλο. Η περιουσίες των ανθρώπων καταπατώνται καλλιεργήσιμες και μη και γίνονται φορά των αδέσποτων ζώων για  τροφή. Η παραπάνω κατάσταση που επικρατεί στο χωριό μας είναι ντροπιαστική για την κοινωνία του Αμαρίου. Επειδή η κατάσταση εκτροχιάζετε καθημερινά άγνωστο που θα φτάσει,θα ήθελα να σας κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου. Τα παραπάνω θα ήθελα να ευαισθητοποιήσουν την δημοτική αρχή του δήμου Αμαρίου ,τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές του Νομού για να σκύψουν πάνω στο σοβαρό πρόβλημα του χωριού μας.

 

Νικόλαος Μιχ.  Κραουνάκης

Πρόεδρος βρυσσανών Αθήνας

Σχόλια αναγνωστών του άρθρου:

18/1/2016

Φίλε Νίκο Καλή Χρονιά.

Το πρόβλημα που περιγράφεις το γνωρίζω εξωδίκως. Όμως, είναι γενικότερο πρόβλημα για τα περισσότερο χωριά του Δήμου μας και για το ίδιο το χωριό μου. Ως αντιδήμαρχος περιβάλλοντος θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου.

Όμως είναι κατεξοχήν θέμα αστυνόμευσης και εφαρμογής του νόμου.

Την καλημέρα μου

ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ ΑΔΑΜ

05/02/2016

Είναι ανάγκη ο Δήμος  και οι αρμόδιοι φορείς  να δουν με σοβαρότητα το  χρονίζον αυτό θέμα, γιατί  σίγουρα απασχολεί όλα τα χωριά του Αμαρίου και να το λύσουν με κάθε νόμιμο μέσο, πριν φτάσουμε σε αντιδικίες που θα οξύνουν  την έκρυθμη  κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.Έχει χαθεί ο αλληλοσεβασμός και πρέπει οι αρμόδιοι να πάρουν αποφάσεις και  εφαρμόσουν το νόμο και την τάξη χωρίς διακρίσεις στο Αμάρι γενικά.
Με εκτίμηση
Στέφανος Αμτωνακάκης Πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου

 

Αριθμός Προβολών: 1