ΘΑΝΑΤΟΙ:

  • Στην Γερμανία άφησε την τελευταία του πνοή στις 16 Δεκεμβρίου 2017 ο συγχωριανός μας Παντελής Μιχ. Σαρμάνης. Η σορός του μεταφέρθηκε στην Ελλάδα στις 6 Ιανουαρίου 2018 και κηδεύτηκε στο χωριό μας την επομένη μέρα. Η ηλικία αυτού, 77.
  • Την Τρίτη στις 3 Ιανουαρίου κηδεύτηκε στο Γ’ Κοιμητήριο Αθηνών η Αλεξάνδρα Μανωλιτσάκη. Ετών 91.
  • Στις 29 Ιανουαρίου κηδεύτηκε στο Φουρφουρά η Δέσποινα Μεράκη (συζ. Γεωργίου) ετών 94.
  • Την Τετάρτη 14 του Φλεβάρη πέθανε στο χωριό μας ο Τζωρτζάκης Ιωσήφ σε ηλικία 92 ετών.
  • Πέμπτη 8 του Μάρτη έφυγε σε ηλικία 70 ετών ο Μαρίνος Γεωρ. Αντωνάκης. Η τελετή τελέστηκε στο Ρέθυμνο ενώ η ταφή του στο Φουρφουρά.

Το Δ.Σ. εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ:

  • Τον Ιανουάριο στις 10 του μηνός ο Μουρτζανός Χαράλαμπος του Μιχ. και η αγαπημένη της καρδιάς του Ειρήνη Λαζαρίδη απέκτησαν το δεύτερο τους κοριτσάκι.
  • Στις 24 του Γενάρη ο Μουρτζανός Γεώργιος του Χριστοφόρου και η Αριστέα Λεμονάκη απέκτησαν το πρώτο τους τεκνό το οποίο είναι αγοράκι.
  • 1 Μάρτιου 2018 η Σημαντήρα Βιργινία του Μιχ. με τον σύζυγο της Αχιλλέα απέκτησαν ένα αγοράκι το οποίο είναι το δεύτερο τους τέκνο.

Το Δ.Σ. σας εύχεται να σας ζήσουν.

 

ΚΟΠΗ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ:

Την Κυριακή στις 21 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 μαζευτήκαμε στο Αμαριώτικο Σπίτι (όπου και φιλοξενείτε ο σύλλογος από την Ομοσπονδία Σωματείων επαρχίας Αμαρίου) για την ετήσια κοπή της Αγιοβασιλόπιτας

Αρκετοί χωριανοί έδωσαν το παρόν αλλά και φίλοι του χωριού μας . Την αρχή έκανε ο πρόεδρος Μουρτζανός Μιχ. Βασίλειος με έναν σύντομο χαιρετισμό- καλωσόρισμα και ακολούθως ο π. Στυλιανός Ταξάκης όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα μας. Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ήταν ο Επίτιμος Πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωματείων επαρχίας Αμαρίου , χωριανός μας, Κος Αντωνακάκης Στέφανος, η επίσης χωριανή μας και Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Πετρούπολης «Η Μεγαλόνησος» Κα Μουρτζανού Χαρ. Ευφροσύνη (και τωρινό μέλος του συλλόγου μας), ο πρώην Πρόεδρος και Ιδρυτής του Συλλόγου Στιχουργών Κος Λέκκας Γιώργης, και την τιμή να την φιλοξενήσουμε φέτος μας έκανε και η Γεν. Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Φουρφουρά Κα Μουρτζανού Νικ. Γαρυφαλλιά. Όλοι οι προαναφερθέντες έκοψαν από ένα κομμάτι και ευχήθηκαν στους παραβρισκόμενους τα καλυτέρα για το νέο έτος. Αξίζει να σημειωθεί η μαντινάδα που αφιέρωσε ο Κος Λέκκας Γιώργης στην παρέα μας ο όποιος πριν την εκφωνήσει ανέφερε ευγενικά και με το χαμόγελο που τον χαρακτηρίζει : «Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη  πρόσφορα και το έργο των προηγούμενων προέδρων που έχουν περάσει απλά όσο μιλούσαν οι προηγούμενοι εγώ σκεπτόμουν να φτιάξω την ρίμα και έτσι μου ταίριαξε καλυτέρα…» Κι ύστερα είπε την μαντινάδα:

«Ο Σύλλογος Φουρφουριανώ

με Μουρτζανό μπροστάρη,

είναι και θα ‘ναι κι ήτονε

του Αμαριού καμάρι.»

 

Έπειτα, τον λόγο είχε πάλι ο πρόεδρος μας όπου τόνισε πως θα πρέπει να γίνουμε όλοι μια γροθιά για να μπορέσει να παραμείνει ο σύλλογος ενεργός. Πως θα πρέπει να μαζόξουμε την νεολαία μας και να την φέρουμε κοντά στο σύλλογο αλλά και τα Καλοκαίρια , ή με την πρώτη ευκαιρία, στο χωριό μας. (εκεί, ανακοίνωσε και την ημερομηνία της ετήσιας χοροεσπερίδας όπου θα πρέπει να είμαστε παρόν ΟΛΟΙ μας. Υπάρχει σχετική πρόσκληση- ενημέρωση παρακάτω.)

Τέλος, και αφού μοιράστηκαν και τα κομμάτια της Αγιοβασιλόπιτας στους παραβρισκόμενους στήθηκε ένα όμορφο τραπεζάκι με μεζέδες καλοπεριποημένους από μερακλήνες νοικοκυρές αλλά και γλυκόπιοτη ρακή. Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθεια τους την κα Φρόσω Μουρτζανού , την κα Ελένη Μουρτζανού (το γένος Τσιχλάκη) για τα φαγητά αλλά και την κα Αντωνακάκη Δημ. Χρυσούλα και τον Πανταλό Ανδρον. Γεώργιο για την πρόσφορα της ρακής, όπως επίσης και όλους όσους κρατούσαν το κατιτίς τους.

Το Δ.Σ. ευχεται σε οπου γης Φουρφουριανό να εχει μια ομορφη και δημιουργικη χρονια με υγεια. Υγεια προσωπικη αλλα και οικογενειακη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φουρφουριανών Αθήνας «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» προσκαλεί χωριανούς και φίλους στην ετήσια χοροεσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Απριλίου στις 21:00 στο κρητικό κέντρο «ΟΜΑΛΟΣ» (Πειραιώς 68, στο Μοσχάτο).

Θα μας διασκεδάσει το μουσικό συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη και για πρώτη φορά στον  ίδιο χώρο θα φιλοξενούμαστε με ένα ακόμα Αμαριώτικο χωριό, τον Μέρωνα. Φουρφουριανοί και Μερωνιανοί θα γίνουμε ένα. Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί για ένα γνήσιο και μοναδικό Αμαριώτικο Γλέντι.

Θερμή παρακληση: Κάντε εγκαίρως την κράτηση σας διότι ο χώρος είναι περιορισμένος.

Για πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ: 6970.22.97.38 (Μουρτζανός Βασίλης)

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΥΡΦΟΥΡΙΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Για το Δ.Σ. ο πρόεδρος

ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ ΜΙΧ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Αριθμός Προβολών: 218