Στις 16-2-2014 πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας στο κέντρο Νικηφόρος στους Αμπελόκηπους όπου παρατέθηκε και γεύμα στα μέλη του συλλόγου . Ήταν ένα ευχάριστο μεσημέρι όπου μετά από πολλά χρόνια οι Πλατανιανοί της Αθήνας αντάμωσαν και τα είπαν ήσυχα και ωραία τρώγοντας εκλεκτά εδέσματα . Και του χρόνου με υγεία να ανταμώσουμε 

 

ΓΑΜΟΙ

-Στις 04/01/2014 παντρεύτηκε ο Λίτινας Ιδομενέας του Νικολάου την εκλεκτή της καρδιάς του Κανδυλάκη Βαγγελιώ από τις Μέλαμπες Αγίου Βασιλείου. Το μυστήριο τελέστηκε στο χωριό της νύφης τις Μέλαμπες χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, ενώ ακολούθησε πλούσιο φαγοπότι και γλέντι στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου των Μελάμπων με ντόπιους καλλιτέχνες όπου όλοι οι καλεσμένοι χόρευαν μέχρι το πρωΐ.

  –   Στις 7-9-2013 η Αριστέα Κασωτάκη του Νίκου και της Ελευθερίας το γένος Σιράγα παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της Αντώνη Μουστάκη στον ιερό ναό των τριών ιεραρχών στα Πετράλωνα . Ακολούθησε δεξίωση στο κτήμα Λυκάκη στον Αγιο Στέφανο .

Το Δ.Σ εύχεται στους νεόνυμφους να ζήσουν

 

ΘΑΝΑΤΟΙ

-Στις 29/01/2014 πέθανε και κηδεύτηκε στο χωριό η Κλάδου Δέσποινα (το γένος Ξενικού) ή χωριστραντρέενα.

– Στις 17/02/2014 πέθανε στην Αθήνα και κηδεύτηκε στις Μέλαμπες Αγίου Βασιλείου, από όπου ήταν ο συζυγός της η Χαρά Λίτινα του Σταυρούλη.

Το Δ.Σ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων

 

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Μία όμορφη καθαρά Δευτέρα πέρασαν στο χωριό όσοι βρέθηκαν εκεί στην αίθουσα του συλλόγου στο πέρα σχολιό, αν και με συνεχή βροχή. Πλούσια νηστήσιμα εδέσματα προσφορά του συλλόγου και του Δήμου Αμαρίου, γεύτηκαν οι καλεσμένοι, ενώ δεν έλειπαν τα μουτζουρώματα (μουζουδές) στα πρόσωπα, μασκαράδες αλλά και η μουσική αφού τα πλατανιανάκια με τα όργανά τους κράτησαν  μουσικά τη συντροφιά στην παρέα και σε ένα ολιγόλεπτο σταμάτημα της βροχής οι νέοι και γέροι του χωριού χόρεψαν όλοι μαζί όπως  παλιά στην αυλή τον Πλατανιανό εμπυρίκιο. Ένα μπράβο σε όλες και όλους που βοήθησαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης και ένα ευχαριστώ σε όλους που συμμετείχαν και ενίσχυσαν το σύλλογο.   Από το Δ.Σ. του χωριού.

Αριθμός Προβολών: 1