Στις αρχές τού Οκτωβρίου ή Κωνσταντίνα Προβιά τού Σπυρίδωνος και της Μαρίας ,και ο σύζυγος της Χρήστος Άλβέρτης , απέκτησαν το δεύτερο παιδάκι τους, που είναι αγοράκι .

Να σας ζήση

Τέλη Αύγούστου στό Ρέθυμνο  η Μαριλένα Κουμάντου του Ανδρέα και της Στέλλας και ο σύζυγος της Στέλιος Λιοδάκης , απέκτησαν το δεύτερο παιδάκι τους που είναι αγοράκι.

Να σας ζήση

Βάπτιση

Στο τέλος Αυγούστου, ο Θοδωρής Ν και η Μαρία Πατένα , βάπτισαν την μικρή τους κόρη ,στον Ι. Ναό του Αγ.Κυρίκου στο χωριό Λαμπιώτες.

Μετά το μυστήριο , επιστρέψαμε στην Βισταγή ,όπου έγινε ένα υπέροχο τραπέζι, με άφθονα εδέσματα, πολλούς καλεσμένους και ωραία Κρητική μουσική, με το συγκρότημα του Άγγελου Μασαούτη και Νίκου Στριλιγκά .

Η νεοφώτιστη που χάρηκε πολύ την βάπτισή της, πήρε το όνομα Νικολέτα Ιουλίτα .

Νονοί η Μαρία Στεφανάκη και ο Δουκιαντζάκης Μιχάλης.

Να σας ζήσει

 Γάμος

Αυτό το καλοκαίρι είχαμε στο χωριό μας ένα γάμο, στην καινούργια πλατεία .

Ίούλιος 28-2017.   Θα την θυμόμαστε αυτή την ημερομηνία ! πλημμύρισε το χωριό μας από τον κόσμο

Ο Κωστής Πατένας του Θεοδώρου και της Μαρίας και η Αργυρώ Λίτινα του Ιωάννου και της Βάσως , ετέλεσαν και τον θρησκευτικό τους γάμο.

Η τελετή ευλογήθηκε στα Πλατάνια στο χωριό της νύφης , στον Ι.Ν της Παναγίας.

Το μεγάλο γλέντι ,έγινε στο χωριό μας.

Οι γονείς των νεονύμφων και όλοι συγγενείς και φίλοι των οικογενειών τους κατέβαλαν κάθε προσπάθεια κι έγιναν όλα εξαιρετικά . Οργανωμένα σωστά και φιλόξενα . Η μεγάλη μας πλατεία βοήθησε και χώρεσε τους πολλούς καλεσμένους.

Τα φαγητά και το κρασί άφθονα .

Οι κουμπάροι, Λειτουργάκης Κωστής, Μασαούτης Άγγελος.

Το συγκρότημα της Κρητικής μουσικής ήταν του Γιώργη Φασουλά και Κώστα Καλλέργη.

Να ζήσετε

ΓΑΜΟΣ και ΒΑΠΤΙΣΗ

Τέλος Αυγούστου έγινε και ο θρησκευτικός γάμος του Ηλία Βροντάκη του Γεωργίου και της Μαρίας ,με την Ζωή Σουμπασάκη του Γεωργίου και της Κωνσταντίνας  , στην συνέχεια βάπτισαν και την κόρη τους.  Τα μυστήρια ευλογήθηκαν στον Ι.Ν της Αγ.Κυριακής ,στο Κουρταλιώτικο φαράγγι.

Κουμπάρος ο Αντώνης Ζαμπετάκης απο το Μοναστηράκι . Ο νονός της νεοφώτιστης , φραγγίσκος Καλομενόπουλος  της  έδωσε το όνομα Μαρία !   Το γλέντι έγινε στό κέντρο “Καψαλές” στο Σπήλι.

Να ζήσετε όλοι μαζί ευτυχισμένοι.

“ Ο  πατριώτης  μας  Κωστής   Βουμβουράκης Ιωάννου, Νευρολόγος, από  τη

Βισταγή  Αμαρίου, εκλέχτηκε  Καθηγητής  Νευρολογίας  στο  Πανεπιστήμιο

Αθηνών  και  του  ανατέθηκε  η  Διεύθυνση  της  Β  Νευρολογικής  Κλινικής

στο  Αττικό  Νοσοκομείο “

Η Δικηγόρος Μαριλένα Κουμάντου του Αντρέα και της Στέλλας,  μετά από εξετάσεις πήρε την θέση του συμβολαιογράφου, με έδρα το Ηράκλειο.

Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στους κλάδους που επιλέξατε!

Επιτυχόντες σε Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Πέτρος Κωνσταντάκης του Αντώνη και της Πετρούλας.

Τμήμα Μαθηματικών και εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Πανεπιστημίου Κρήτης.

Γεώργιος Προβιάς του Νικολάου και της Χρυσής .

Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής , Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο  Αθηνών.

Κηδείες

Τον Ιούνιο στις 18, πέθανε στο Ρέθυμνο η Ιουλία Βουμβουράκη του Γιακουμή , ετών  96 .

Η κηδεία της έγινε στην Βισταγή.

Θερμά συλλυπητήρια

Στις 24 Ιουνίου πέθανε στο Ρέθυμνο ο Γεώργιος Μαθιουλάκης , ( σύζυγος της Αγγελικής )ετών  87 .Η κηδεία του έγινε στην Βισταγή.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Στις 25 Αυγούστου πέθανε στα Χανιά η Νικολίτσα (Νίτσα) Πολύδωρου Φραγάκη , ετών 96.

Η κηδεία της έγινε στην Βισταγή.

Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη της κόρη Ελευθερία Βουμβουράκη και στα εγγόνια της.

Εσπερίδα στο κτήριο του συλλόγου .

Στις 30 Ιουλίου 2017,ο Μανώλης Καριλάκης οργάνωσε μια εσπερίδα στην Βισταγή , προς ενημέρωση για τους εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών .

Πολύτιμες πληροφορίες πήραμε από τους ομιλητές:

Πατήρ Γεώργιος Γαλεράκης από το Ρουμπάδο Κα Νικολακάκη, ταμίας του συλλόγου ΄΄Δότες ζωής΄’ και ο γιατρός Κος Καλομενόπουλος.

Η ενημέρωση έγινε για προετοιμασία της εθελοντικής αιμοδοσίας , η οποία έγινε στις 5 Αυγούστου, στο κτίριο του συλλόγου, για την τράπεζα αίματος της Βισταγής. Ο Μανώλης Καριλάκης είναι ένας εξαιρετικός νέος Βισταγιανός που αγαπά το χωριό, (εγγονός του Φρίξου Βουμβουράκη ).

Καντάδα

Όλα τα κοπέλια του χωριού οργάνωσαν το Σάββατο 5 Αυγούστου μια πολύ ωραία παρέα με λύρα λαούτα μαντολίνα, γύρισαν  τα σπίτια του χωριού και τραγουδούσαν όλα μαζί παραδοσιακές μαντινάδες.

Μας κατέπληξαν ,έτσι όπως ήταν μονιασμένα, να γλεντήσουν και οι χωριανοί συγκινημένοι να κερνούν γλυκά και τσικουδιά .Όλο το χωριό μετά καταλήξαμε στην πλατεία μας για το υπόλοιπο βράδυ.  Eπαιζαν και τραγουδούσαν οι :Ο Πέτρος Κωνσταντάκης  λύρα, Χαράλαμπος Πατένας μαντολίνο, Μανώλης Καριλάκης λαούτο, Στέλιος Φιλιππάκης λαούτο, Στέλιος Σταυρουλάκης λαούτο, Βαγγέλης Πενθερουδάκης ασκομπαντούρα, Στέργιος Καραίσκος λαούτο, Κωστής Πατένας  λαούτο, Προβιάς Γιάννης μαντολίνο, Χλικουτάκης Γιώργης λαούτο.

Το γλέντι μας

Με μεγάλη επιτυχία έγινε έφέτος το καλοκαίρι η χοροεσπερίδα μας ,το Σάββατο 12 Αυγούστου με τον Αντώνη Μαρτσάκη και το συγκρότημά του που έπαιζαν ως το ξημέρωμα . Ο πολιτιστικός μας σύλλογος ακούραστα προσπαθεί για το καλύτερο πάντα !

Όλες οι κυρίες του χωριού προετοιμάζουν τα παραδοσιακά εδέσματα. Το χορευτικό συγκρότημα της Βισταγής με δάσκαλο τον Μανώλη Καριλάκη, παρουσίασε όλους τους Κρητικούς χορούς με παραδοσιακές στολές ντυμένα όλα τα παιδιά, σε ένα θέαμα που θαυμάσαμε όλοι.

Συγχαρητήρια σε όλους .

Μουσική παράσταση.

Την Παρασκευή18 Αυγούστου ο Ισίδωρος Πάτερος μαζί με τον Στέφανο Δορμπαράκη και τον Γιάννη Σφακιανάκη έδωσαν μια ωραία συναυλία στο χωριό μας με τίτλο “από την Πόλη ως την Κρήτη ” Τραγούδησαν παραδοσιακά Πολίτικα Σμυρναίικα και Κρητικά παλιά τραγούδια .Εύγε παιδιά και πάλι με καλό !

Αλέξανδρος  Προβιάς

Αριθμός Προβολών: 336