Αναδημοσίευση από : goodnet.gr

 

 

Με θετικούς «οιωνούς» ξεκινούν οι διαδικασίες για την σύνταξη της προγραμματικής σύμβασης με επίκεντρο την αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων και στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου ερευνητικού και εκπαιδευτικού κέντρου για τον πρωτογενή τομέα.

Μάλιστα, την Τρίτη η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, μαζί με τον συνεργάτη της Γιάννη Πολυχρονάκη, βρέθηκε στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ Δήμητρα όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της νομικής υπηρεσίας του οργανισμού, τους διευθυντές έρευνας και εκπαίδευσης και υπηρεσιακά στελέχη, προκειμένου να ξεκινήσει η σύνταξη της προγραμματικής σύμβασης. Πλέον, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Αμαρίου και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα θα ξεκινήσουν να επεξεργάζονται τις προτάσεις τους προκειμένου να προχωρήσει στη συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης, ενώ όπως ανέφερε η κ. Λιονή το επόμενο διάστημα η επικοινωνία θα είναι συνεχής με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων.

Ο ΕΛΓΟ Δήμητρα παραμένει θετικός στην αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων, γνωμοδοτώντας μάλιστα θετικά προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την παραχώρηση των απαιτούμενων εκτάσεων, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει εκεί το εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο. Μάλιστα, η Περιφέρεια έχει ζητήσει να γίνει σχετική νομοθετική ρύθμιση, αφού η ισχύουσα νομοθεσία δεν καλύπτει επαρκώς όλες τις απαιτήσεις για τη δημιουργία ενός ερευνητικού και εκπαιδευτικού κέντρου.

 

 

 

Αριθμός Προβολών: 6