Με συγκίνηση πληροφορούμαι παρευρισκόμενος στις Κουρούτες,  τον θάνατο του αγαπητού Στεφανή στην Αθήνα.

Ο Στεφανής Στεφανάκης γιός του Τηλέμαχου Στεφανάκη από τις Κουρούτες και της Στελιανής  Παπαδογιάννη από τον Αη Γιάννη, πολύ νέος αναζήτησε το μέλλον του στην Αθήνα.  Είχε την τύχη να εισαχθεί στην Σιβιτανίδειο σχολή  Τεχνών και Επαγγελμάτων όπου διδάχτηκε την τέχνη του επιπλοποιού. Αυτό το επάγγελμα άσκησε με επιτυχία. Οι γνώσεις που απέκτησε από τη σχολή, του  παρείχαν τη δυνατότητα να εκτελεί σύνθετες μελέτες  και του επέτρεπαν να συμμετέχει σε διαγωνισμούς δημόσιων έργων. Πολλά υποκαταστήματα Τραπεζών στην Αθήνα και  την επαρχεία είναι διαμορφωμένα με ευθύνη του εργαστηρίου του.

Ήταν πάντα γενναιόδωρος προσφέροντας την  υποστήριξη του  στα χωριά των γονέων του και στους τοπικούς μας συλλόγους. Στεφανή δεν σκεφτικά ποτέ  να σε ρωτήσω σε  ποιόν φίλο σου  χάριζες κάθε χρόνο το ημερολόγιο του συλλόγου που μου ζητούσες με ενθουσιασμό προβάλλοντας με υπερηφάνεια τις χάρες του χωριού μας  .  Θα φροντίσω να το μάθω από τους οικείους σου και θα του το χαρίζω εγώ για λογαριασμό σου.

Η  φωτογραφία που δημοσιεύεται είναι από μια επίσκεψη τον Αύγουστο του 2016 στο πατρικό του σπίτι που διασώζεται στην αυθεντική του κατάσταση και χρίζει αναστήλωσης.

Προσωπικά και εκ μέρους του Συλλόγου  Κουρουθιανών Αθήνας απευθύνω τα θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά  Στέλλα και Τηλέμαχο και στον αδελφό Μανώλη. Αιωνία η μνήμη του.

Αντώνης Νουκάκης

Αριθμός Προβολών: 129