Ο άρχοντας της αρχοντιάς με όλη τη σημασία της λέξης, Κουρουτιανός  από τους πολλά καλούς για την αγάπη και την προσφορά στο χωριό που τόσο αγάπησε και αγαπήθηκε.

17 του Μάη έφυγε από τη ζωή ο Στέφανος Στεφανάκης του Τηλέμαχου και της Στυλιανής από τις Κουρούτες Αμαρίου.

Παντρεύτηκε την Κληματιανή Χρυσούλα Ζαχαριουδάκη, και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Τηλέμαχο και την Στέλλα και δύο εγγόνια από την κόρη τους.

Με σκληρή εργασία ξεκινώντας από πολύ φτωχά και δύσκολα χρόνια, όντας παιδί πολυμελούς οικογένειας, ήρθες στην Αθήνα και ασχολή-θηκες ως ξυλουργός κάνοντας έργα τέχνης με το μυαλό και τα χέρια σου. Συνεργάστηκες με Τράπεζες, με πολιτικούς και όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πούνε για την φιλοξενία που τους προσέφερες στις Κου-ρούτες, όπου έχτισες το αρχοντικό σου.

Οι Κουρούτες μίκρυναν από τον χαμό σου.

Το σπίτι σου πρώτη στάση του χωριού από Μεσσαρά, φιλόξενο ανοιχτό και η τάβλα στρωμένη για τους συγγενείς, τους φίλους, τους περαστικούς. Το κρασί ποτέ δεν το έπινες μοναχός.

Η Κληματιανή Χρυσούλα, έφυγε από τη ζωή το 2012 και η θλίψη σου μεγάλη για την γυναίκα που σε στήριζε και σε ενέπνεε.

Τώρα θα πας να τη συναντήσεις, θα συναντήσεις τις αδελφές σου, την Μαρία, την Αφροδίτη, την Χρυσή, πολλούς καλούς φίλους από το χθες με τους οποίους έζησες αλησμόνητες στιγμές στις Κουρούτες, στον Ψηλορείτη, στα όρη, στη Σάμιτο και στα γλέντια που κάνατε όλοι οι κρητικοί στην Αθήνα. Άνθρωπος της προσφοράς, σε κάθε εκδήλωση Συλλόγου χάριζες και ένα έπιπλο.

Πολλοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι των χωριών του Αμαρίου δεν θα σε ξεχάσουνε ποτέ γιατί παντού άφησες το στίγμα σου με τις γενναίες προσφορές επίπλων που έκανες για τους Συλλόγους.

Ο αδερφός σου Μανώλης, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου, οι συγγενείς και οι φίλοι σου είναι εδώ για το τελευταίο αντίο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

 

Αμαριώτης Πετροχωριανός   Σταύρος Πατρικαλάκης.

Αριθμός Προβολών: 61