Φίλοι και μέλη του Συλλόγου για άλλη μια φορά συμμετείχαν στην εκδρομή που ο σύλλογος πραγματοποίησε στο καταπράσινο νησί της Ζακύνθου, το  Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου 2017.

 

Ένα νησί με αδελφικούς δεσμούς με την Κρήτη, όπως μας περιγράφει ο Ν. Κονόμος στο βιβλίο του «Κρητικοί στη Ζάκυνθο» (έκδοση Παγκρήτιος Ένωσης).

Ξεκινήσαμε όπως πάντα με πούλμαν από την Αθήνα για το λιμάνι της Κυλλήνης. Διασχίσαμε την ήρεμη  και καταγάλανη θάλασσα του Ιονίου, σαν μια μίνι κρουαζιέρα  με το πολυτελέστατο πλοίο  FIOR DI LEVANTE .

Πλησιάζοντας το νησί και ενώ το πλοίο έκανε τις απαραίτητες μανούβρες, αντικρίζαμε σαν καρτ ποστάλ το καταπράσινο νησί, το ΛΙΜΑΝΙ  και την ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

Αφού αποβιβαστήκαμε από το πλοίο κατευθυνθήκαμε προς την πασίγνωστη ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΓΑΝΑ.  Μετά το μεσημεριανό μας γεύμα εκεί, πήγαμε στο ξενοδοχείο μας STRADA MARINA.

Το απόγευμα ήταν ελεύθερο μέχρι τη βραδυνή μας έξοδο σε εστιατόριο, ακούγοντας  ΖΑΚΥΝΘΙΝΕΣ ΚΑΝΤΑΔΕΣ, με κιθάρα και μαντολινάκι! Κάποιες καντάδες ήταν ρομαντικές, έσταζαν μέλι κι άλλες ήταν αστείες και χάριζαν γέλιο. Ένας συμπατριώτης από τη Κρήτη έστελνε κεράσματα ρακής (με την κανάτα!) στη χαρούμενη παρέα μας, ενώ λίγο πιο κάτω στη πλατεία Σολωμού κρητικά συγκροτήματα διασκέδαζαν τους Ζακυνθινούς.

Την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε για τον ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.  Οι εικόνες πολλές. Από την μια πλευρά διάσπαρτα χωριουδάκια και οικισμοί με λουλουδιασμένες αυλές, καταπράσινοι πλούσιοι ελαιώνες και αμπέλια και από την άλλη μικροί κολπίσκοι με παραλίες και το απέραντο μπλε της θάλασσας.

Η στάση μας σε τοποθεσία ψηλά από το ξακουστό ΝΑΥΑΓΙΟ προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα. Η άγρια φύση των πανύψηλων και απόκρημνων βράχων , άλλους τους τρόμαξε, άλλοι αισθάνθηκαν δέος, ενώ άλλοι απόλαυσαν μια εικόνα μοναδική κοιτάζοντας από ψηλά το σκουριασμένο κουφάρι του πλοίου αραγμένο στη πιο διάσημη παραλία του κόσμου!

Στη συνέχεια, επιστρέφοντας στη πόλη της Ζακύνθου, κατευθυνθήκαμε στο προάστιο της ΜΠΟΧΑΛΗΣ, το μικρό θησαυρό της πόλης τους όπως χαρακτηριστικά λένε οι Ζακυνθινοί, γιατί βρίσκεται σε καταπράσινη τοποθεσία με πανοραμική θέα προς τη ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ και το ΛΙΜΑΝΙ της.

Στο λιμάνι, που δέσποζε ο μεγαλοπρεπής ναός του ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ καλούσε  στο απαραίτητο προσκύνημα στον προστάτη άγιο του νησιού, στον «Άγιο της Συγνώμης».

Η επιστροφή μας με το FIOR DI LEVANTE,  ένα πλοίο που έφερνε κάτι ανάμεσα σε πολλών αστέρων κρουαζιερόπλοιο και θαλαμηγού λόγω της πολυτέλειάς του, σε έκανε να εύχεσαι το ταξιδι να διαρκούσε περισσότερο.

Εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και σε αυτήν την εκδρομή -με τα κεράσματα όλων, που πάλι ανέλαβε να κερνά ο αγαπητός κυρ-Νίκος Λέκκας- και που αυτή τη φορά συνδύαζε οδική, θαλασσινή διαδρομή κι ένα πανέμορφο νησί.

 

                                                                                                                                                     Το Δ.Σ

 

Αριθμός Προβολών: 5