ΓΑΜΟΣ

       Ο Παντελής Χριστοδουλάκης του Κων/νου κα της Έφης παντρεύτηκε στις 9 Ιουλίου 2016 στον Προφήτη Ηλία  στο Ρέθυμνο ( στα Πευκάκια ) την εκλεκτή της καρδιάς του Στέλλα Πετρουλάκη . Ακολούθησε δεξίωση στο Πέλαγος .

Ο σύλλογος τους εύχεται να ζήσουν και βίον ανθόσπαρτον .

 

                                                ΒΑΠΤΙΣΗ

Ο Άγγελος και η Αγαθή Κωνσταντοπούλου βάπτισαν το πρώτο τους παιδί στις 4 του Σεπτέμβρη και του  έδωσαν το όνομα Αθανάσιος .

Το ΔΣ εύχεται καλή σταδιοδρομία στο νεοφώτιστο .

 

                                    ΘΑΝΑΤΟΙ

Πέθανε και κηδεύτηκε στις 28 /11/2016 στην Αθήνα ο Κωνσταντίνος Λίτινας του  Ζαχαρία σε ηλικία 66 ετών από ανακοπή καρδιάς . Το Δ.Σ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος .

 

Πέθανε και κηδεύτηκε στις 3/9/2016 στου Ζωγράφου  ο Νίκος Χριστοδουλάκης . Το Δ.Σ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος .

 

                                        ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου . Στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου Αθηνών στις 4/11/2016  ο σύλλογος εκπροσωπήθηκε  από  την Κυριακούλα Ανδρέα Βουμβουράκη  τη Μαρία Στρατή Δημητρακάκη και τον Σπύρο Λίτινα . Εκεί  παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ Ιερώνυμου , των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων και άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων από τον ακαδημαϊκό και  δικαστικό χώρο   , το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου ανακηρύχθηκε σε εθνική επέτειο .

  Επίσης την Κυριακή 6/11/2016 πραγματοποιήθηκε λειτουργία για την επέτειο του Αρκαδίου στη Μητρόπολη Αθηνών χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ Ειρηναίου και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας . Ο σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου ο οποίος κρατούσε  τη σημαία   του χωριού   . Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη . Στο σημείο αυτό πρέπει να πω ότι αποτελεί τιμή για το χωριό μας ότι αυτό  επελέγη από τους καλογήρους του Αρκαδίου πριν από 150 χρόνια προκειμένου τα ιερά κειμήλια του μοναστηριού να φυλαχθούν στο φαράγγι του χωριού  . Αυτή η πράξη σημαίνει πολλά για τους προγόνους μας  τόσο για την εμπιστοσύνη με την οποία οι μοναχοί  τους περιέβαλαν όσο και για την αυταπάρνηση που επέδειξαν διακινδυνεύοντας τις ζωές τους . Μην ξεχνάμε ακόμα ότι κατά την επανάσταση του 1866-69 το νοσοκομείο της επανάστασης για μεγάλο διάστημα ήταν στα Πλατάνια .

 

Ο σύλλογος εύχεται στα μέλη του Καλές γιορτές .

Για το Δ.Σ

Σπύρος Λίτινας

 

Αριθμός Προβολών: 5