Γράφει: Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Τσιουδάκης                                      

 ΚΟΠΗ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Οι Καλογεριανοί της Αθήνας, ανταποκρινόμενοι στο νέο εξ αναβολής κάλεσμα του Δ.Σ του Συλλόγου, προσήλθαν στο ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ Σοφοκλέους 53Α, 1οόροφο, την Κυριακή05/02/2017  μαζί με φίλους τους και εκπροσώπους φορέων, παρά τις πάσης φύσεως συνεχιζόμενες αντιξοότητες, για την ανταλλαγή ευχών για ότι καλύτερο και προοδευτικότερο για το νέο έτος 2017.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Τσιουδάκης  ξεκίνησε, τη σχετική διαδικασία,  πολύ σύντομα, χωρίς ιδιαίτερες προσφωνήσεις ,χαιρετίζοντας, γενικά ,με την παρακάτω ρίμα του ως εξής:

·         Χαίρετε φίλοι επίσημοι και Καλογεριανοί μας

που με την παρουσία σας τιμάτε τη γιορτή μας

·         Ούλοι πανηγυρίζουμε για τον Αϊ Βασίλη

που ‘φερε το χαμόγελο εις των παιδιών τα χείλη

·         Μα δυστυχώς ούλ ‘οι γονείς έχουνε το καημό τους

το πώς θα κάνουν ευτυχή το βίο των παιδιών τους

·         Συντάξεις, επιδόματα, μιστοί έχουν βουλιάξει

και επιμένει ο Σόιμπλε να μη τσι ανατάξει

·         Οι φόροι συνεχίζουνε λαό να ταλανίζουν

 και με τον άδικο ΕΝΦΙΑ ούλοι να γονατίζουν

·         Θα ’πρεπε κι κυβέρνηση μέτρα καλά να πάρει

 κι όχι με τη λιτότητα λαό να κουμαντάρει

·         Να δώσει το παράδειγμα σε ούλη την Ευρώπη

ότι με τη λιτότητα δε ζούνε οι αθρώποι

·         Λύσεις να βρει πιο ικανές να βγούμ’ από την κρίση

 και ο φιλότιμος λαός άλλο να μη δακρύσει

·         Να πάψουνε κι  βουλευτές να είναι κολλιτσίδες

τα πράγματα δε φτιάχνουνε αν δε γενούν ατσίδες

·         Αϊ Βασίλη Δέσποτα που ήρθες με το κρύο

 δώσε ανάσες στο λαό να ξαναβρεί το μπρίο

·         Το νέο χρόνο έφερες με έλκηθρο σπασμένο

 τα χρόνια που περάσανε το είχαν τσακισμένο

·         Καινούριε χρόνε ξάνοιξε τσι έξι περασμένους

ναδεις πως καταντήσανε τσ’ αθρώπους πικραμένους

·         Και σε καλωσορίζουμε μ’ούλη μας την αγάπη

 και την ελπίδα πως μπορείς να βρεις τση κρίσης χάπι

·         Να γαληνέψει ο λαός να βρει τον εαυτό του

 και να ξεσφίξει η θηλιά οπού ‘χει στο λαιμό του

·         Χρόνια πολλά σε ούλους σας μ’ αγάπη και υγεία

 και ευτυχία και χαρά σ’ούλη την κοινωνία

·         Δε λέω περισσότερα για να μη σας κουράσω

             κι Αμαριώτικη φωνή δε φτάνει να τα γράψω!!!

                                     Σας ευχαριστώ!!!

Ύστερα από τον παραπάνω χαιρετισμό του, ολοκλήρωσε και έκλεισε την ευχετήριο αναφορά του στην οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα η πρέσβειρα του χωριού μας κα κ. Πόπη Κανελλοπούλου Τριποδινού με τις παρακάτω αυτοέμπνευσης  μαντινάδες της :

·         Κι εγώ δυο λόγια θα σας ‘πω βγαλμένα απ’την ψυχή μου

             χρόνια πολλά χρόνια καλά μαζί με την ευχή  μου

·         Σε τούτη τη ζεστή φωλιά την τόσ’αγαπημένη

του χρόνου όλοι μας εδώ γεροί κι αγαπημένοι!!!

Και ολοκλήρωσε ο πολύ αγαπητός Μοναστηρακιανός  μας φίλος κ. Κυριάκος Κυριακάκης με εγκάρδιες ευχές του!!!

 Ο Πρόεδρος στη συνέχεια μετέφερε τα χαιρετίσματα και τις ευλογίες του αιδεσιμότατου ιερέα του χωριού μας κ. Αθανασίου Δημ. Δραμιτινού και μοίρασε, τα Εκκλησιαστικά  ημερολόγια 2017 αποστολής του, σε όλους που τον ευχαριστούν, όπως και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας ιδιαίτερα, για την ευγενική ανιδιοτελή προσφορά αγάπης και ευλογίας Του. Επίσης μετέφερε το χαιρετισμό της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κας Μαρίας Λιονή και του Δημάρχου μας «Αμαρίου» κ.Παντελή Μουρτζανού που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων τους δεν μπόρεσαν να παρευρίσκονται, όπως και πολλών άλλων Προέδρων Ομοσπονδιών, Συλλόγων, Ιδρυμάτων και φίλων  που μας ευχαριστούν θερμά για την τιμητική μας πρόσκληση και μας εύχονται χρόνια πολλά με υγεία, και εμείς αντευχόμαστε σε όλους ομοίως. Και ακόμη τις ευχές του πολύ αγαπητού μας γαμπρού από το Ηράκλειο κ Γεωργίου Κούρου, με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα ,που τον ευχαριστούμε με όλη μας την αγάπη!

Συνέχισε με το Απολυτίκιο των Αγίων μας Αθανασίου & Κυρίλλου και τον ψαλμό του αντίστοιχου του  Μεγάλου Βασιλείουπρος τιμή της Χάρης τους .

Κάλεσε με τις ευλογίες του πατέρα Αθανασίου, εφημέριου της Εκκλησίας του χωριού μας ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ, τον πολύ αγαπητό μας φίλο  κ Κυριάκο Κυριακάκη να κόψει την Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου, ύστερα από την εξής ρήση του:

·         Φλουρί στην πίτα μας να μπει ούλη η αθρωπιά μας

και ύστερα να μοιραστεί σ’ ούλους με την καρδιά μας.

·         Και να καλέσειστο χορό στσι πέντε μήνα Μάρτη

όποιου θα τύχει το φλουρί για τη δική του πάρτη!!!

Μετά τη βασική διαδικασία κοπής της ο κ Κυριακάκης πρότεινε και τραγουδήσαμε το ριζίτικο: τη

 Συντροφιά σας ρέγομαι…… και ακολούθησε η διανομή της από τον Πρόεδρο  σε όλους γενικά. Τυχερή της χρονιάς, η κα Βούλα Τριποδιανού σύζυγος Πολυζώη. Το αρκετά ικανοποιητικό παραδοσιακό κέρασμα του Συλλόγου ήδη είχε αρχίσει, όπως και τα προσωπικά από πολλές κυρίες που τις ευχαριστούμε από καρδιάς και όλοι ένιωσαν και πάλι την πραγματική Καλογεριανή παράδοση να τους περιποιεί ιδιαίτερη τιμή. Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά όλες και όλους που παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, την ευγένεια, το σεβασμό και την αγάπη τους,  ευχόμενο σε επόμενη αντίστοιχη εκδήλωση μας να μη λείπει κανείς!!!

ΓΕΝΙΚΗ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΜΕΛΩΝ-ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣΎστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας κοπής της Αγιοβασιλόπιτας ακολούθησαν οι εργασίες της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών του Συλλόγου,(σύμφωνα με την ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.522|20-12-2016 πρόσκληση του Δ.Σ), που ξεκίνησαν μετά την ομόφωνη ανάδειξη Προέδρου του κ. Δραμιτινού Αντώνιου και Γραμματέα την κα Πόπη               Κανελλοπούλου Τριποδιανού .                                                                                                                                        Ο Πρόεδρος της γενικής συνέλευσης, αφού χαιρέτησε και ευχαρίστησε για την  επιλογή του στη θέση του Προέδρου, έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Τσιουδάκη Νίκο για τον απολογισμό πεπραγμένων του έτους 2016. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου χαιρετίζει τη γενική συνέλευση και αναφέρει συνεχίζοντας, ότι οι πάσης φύσεως δραστηριότητες  του έτους 2016 έχουν καταχωρηθεί σε 83 σελίδες του βιβλίου πρακτικών του διοικητικού συμβουλίου και επισημαίνει τις σχετικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το ΨΗΦΙΣΜΑ της γενικής συνέλευσης στις 10- 01-2016 και τα σχετικά υπομνήματα που έχουν υποβληθεί διαχρονικά προς τους εκάστοτε κ.κ αρμοδίους για τα γενικά αλλά και ειδικά μας προβλήματα  ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ που εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η Γενική Συντέλεση, εκφράζοντας ενδόμυχα την αγανάκτηση της για την άθλια διαμόρφωση της Κάτω Βρύσης: ανύψωση της στέρνας και κατεδάφιση του προστατευτικού για τις γυναίκες τοιχίου και ακόμη για την αδικαιολόγητη άκρως επικίνδυνη ανύψωση του κεντρικού δρόμου παρά τις προφορικές και γραπτές άμεσες διαμαρτυρίες των παρακείμενων κατοίκων και του Συλλόγου μας κατά την τέλεση των σχετικών εργασιών με την επισήμανση των προβλεπόμενων δυσμενών επιπτώσεων για ολόκληρο το χωριό από τα όμβρια μη διοχετεύσιμα ύδατα, ζητά ομόφωνα να υποβληθεί ερώτημα στον κ. Δήμαρχο «ποιοί έδωσαν τις αντίστοιχες  εντολές και πότε θα αποκατασταθούν» και ακόμη«γιατί δεν έχει δοθεί ουδεμία απάντηση για τα περιλαμβανόμενα ζωτικής σημασίας θέματα στο εν λόγω ΨΉΦΙΣΜΑ(10-01-16) στο οποίο και εμμένει»  καιεξουσιοδοτεί το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από τις επικείμενες αρχαιρεσίες  να συνεχίσει τις πάσης φύσεως προσπάθειες για όλα τα δίκαια προβλήματα που αναφέρονται στο παραπάνω ψήφισμα μέχρι οριστικής αποκατάστασης τους.     

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που αναδείχτηκε κατά τις αυθημερόν αρχαιρεσίες της 5ης Φεβρουαρίου 2017,συγκροτήθηκε άμεσα σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος Τσιουδάκης Νικόλαος,Αντιπρόεδρος Τριποδιανός Πολυζώης ,Γενικός Γραμματέας Δραματικό Γεώργιος του Κωνταντίνου,Ταμίας Δραμιτινός Γεώργιος του Μιχαήλ, Ειδική Γραμματέας Δραμιτινού Αθηνά (Νανά) , Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων Μαλιαρίτση Μαρία, Γραμματέας Δημοσίων σχέσεων Νεολαίας Δραμιτινός Βασίλειος του  Δημητρίου.
Αναπληρωματικά Μέλη:Σκυλάκης Βασίλειος του Νικολάου και Πηγουνάκης Ιωάννης του Εμμανουήλ
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: Κυδωνάκης Σταύρος του Εμμανουήλ, Βερροπούλου Κοντογιώργη Ζωή του Γεωργίου και Παπαιωάννου-Τσιουδάκη Ευαγγελία του Σταύρου.

 

                                                                                                                                                   ΑΘΗΝΑ 10-01-2016

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου: Αδελφότης των Απανταχού Καλογεριάνων Αμαρίου ‘’Ο ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ’’ που  συνήλθε την Κυριακή 10-01 2016 και ώρα 2:00 μμ στην οδό Σοφοκλέους 53Α,1Ο όροφο, ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ, σύμφωνα με το καταστατικό και την με αριθ.πρωτ.504/18-12-2015 πρόσκληση του Δ.Σ του Συλλόγου, για τον απολογισμό πεπραγμένων του έτους 2015 και λοιπών θεμάτων ημερήσιας διάταξης, προχώρησε στις σχετικές εργασίες της με Πρόεδρο τον κ Γεώργιο Κων. Τσιουδάκη και γραμματέα τον κ Γεώργιο Κων. Δραμιτινό.

Ο λόγος δόθηκε στον  Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νίκο Τσιουδάκη ο οποίος  αναφέρει στη γενική συνέλευση ότι οι πάσης φύσεως  δραστηριότητες  του έτους 2015 έχουν καταχωρηθεί σε 92 σελίδες του βιβλίου πρακτικών του διοικητικού συμβουλίου και επισημαίνει τις σχετικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το ΨΗΦΙΣΜΑ της γενικής συνέλευσης στις 11- 01-2015 και τα σχετικά υπομνήματα που έχουν υποβληθεί διαχρονικά προς τους εκάστοτε κ.κ αρμοδίους για τα γενικά αλλά και ειδικά μας προβλήματα  ΚΑΛΟΓEΡΟΥπου εξακολουθούννα παραμένουν χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η γενική συνέλευση ομόφωνα αποφασίζει να συνεχιστούν οι πάσης φύσεως προσπάθειες για όλα τα δίκαια προβλήματα που αναφέρονται στο παραπάνω ψήφισμα μέχρι οριστικής αποκατάστασης τους και έχουν ως εξής: Καθημερινή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία ΡΕΘΥΜΝΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ και αντίθετα-Αποπεράτωση του Αμαριώτικου δρόμου-Διατήρηση και βελτίωση Πανεπιστημίου και Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο και λοιπών γενικών σχετικών προβλημάτων και όσων διαχρονικά αφορούν το χωριό καταγωγής μας Καλογέρου και έχουν υποβληθεί με ανάλογα υπομνήματα στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης και Δήμαρχο Αμαρίου που, παρά τη σοβαρότητα τους, συνεχίζουν να παραμένουν απραγματοποίητα και βασικότερα από τα οποία είναι: Αποχετευτικό παλαιό δίκτυο- Ανακατασκευή με άμεση εκβάθυνση του καταστροφικού κεντρικού δρόμου-Καθαρισμός και αποκατάσταση κατολισθήσεων και λοιπών πάσης φύσεως επικίνδυνων σημείων εσωτερικών δρόμων –Προσαρμογή ανακαίνισης Κάτω Βρύσης σύμφωνα με τη μελέτη που υποβάλαμε-Αποκατάσταση και αποζημίωση αυθαιρεσιών που προκάλεσε ο Δήμος σε πάσης φύσεως ιδιοκτησίες-Ανύψωση με στέγαστρο μέχρι το επίπεδο του κεντρικού δρόμου της παρακείμενης στην εκκλησία πλατείας φάντασμα και επιδιόρθωση του εφαπτόμενου με την εκκλησία δρόμου μέχρι τον επόμενο προς τα κάτω-Υπαγωγή σε σχετικό πρόγραμμα αναπαλαίωσης οικιών του χωριού για να θυμίζουν την αρχιτεκτονική της  εποχής κατασκευής των –Αποπεράτωση του Ιερού Ναού Σωτήρος Χριστού με τις προδιαγραφές αρχικής κατασκευής βάσης του-Προσδιορισμός όλων των Καλογριών ιδιοκτησιών εκτός Χ Υ Τ Α στο Αόρι και ακόμη να συνεχίσει τις πάσης φύσεως επιτυχημένες πολιτιστικές του μέχρι σήμερα δραστηριότητες που όλο και πιο κοντά μας φέρνουν.

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  της Γεν.Συν/σης                                             Ο   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                        

                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝ. ΤΣΙΟΥΔΑΚΗΣ                                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝ. ΔΡΑΜΙΤΙΝΟΣ

                                                                           .

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

Ο Μύρων Λαγουβάρδος και η σύζυγος του Μαρία Περάκη- Τσιουδάκη απέκτησαν πρωτότοκα δίδυμα αγόρια στις 29-11- 2016. Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εύχεται στους πανευτυχείς γονείς:

Να ζήσουνε τα δίδυμα να γίνουν παλληκάρια

και να ακολουθήσουνε σοφών ανδρών τα χνάρια!!!

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ Α.Ε.Ι

Ο Ελευθέριος  Τριποδιανός του Δημητρίου και της Μαρίας Χιώτη πήρε το πτυχίο του στη χημεία. Από το Δ.Σ του Συλλόγου μας:

 

Θερμά συγχαρητήρια στο χημικό Λευτέρη

κ’ ευχόμαστε η γνώση σου την πρόοδο να φέρει!!!

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΟΥ-ΣΕ-ΔΙΑΦΟΡΕΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο Σύλλογος μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Νίκο Τσιουδάκη σε όσες εκδηλώσεις είχε προσκληθεί με ανάλογο ή μη χαιρετισμό, μερικές από τις οποίες επιγραμματικά είναι: Κοπή Βασιλόπιτας Παγκρητίου Ένωσης στις 15- 01-2017,με το χαιρετισμό:

·         Το 2017 ευκή να καταφέρει

                ειρήνη, αγάπη και χαρά στον κόσμο μας να φέρει

·         Χρόνια πολλά σε ούλους μας κι κάθε μια στιγμή μας              

να είναι ωραιότερη απ’ άλλη στη ζωή μας!!!

Στη Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες της Κρητικής Εστίας στις 22-01- 2017, επίσης στην κοπή της Βασιλόπιτας του Ιδρύματος στις 11-02-2017, Μοναστηρακιανών στις 15-01-2017 και σε άλλες….

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Σύμφωνα με το πλαίσιο των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης στις 05-02-2017 αποφασίστηκε η διοργάνωση 9 ΗΜΕΡΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στη ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ- ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Σόφια –Φιλιππούπολη –Βουκουρέστι- Βάρνα κ.λ. π) από Σάββατο 10- ο6 -2017 μέχρι Κυριακή 18-06 2017 ανάλογα με  τα άτομα που θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως 10 ΜΑΪΟΥ 2017 στον Πρόεδρο του Συλλόγου Νίκο Τσιουδάκη στοΤΗΛ.ΦΑΞ:2102920750 ΚΙΝ:6932780505και email: tsioudakisnikos@gmail.com   ή στον Αντιπρόεδρο Πολυζώη Τριποδιανό Τηλ.2105723304 Κιν.6930452115 όπου και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμή κατ’άτομο 410 ευρώ για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου 3 ή 4 αστέρων με πρωινό,8 δείπνα ή γεύματα, μεταφορά με Αρχηγό/συνοδό, ασφάλεια αστικής ευθύνης. Δεν περιλαμβάνονται: Δημοτικοί φόροι, μουσεία, ποτά και φιλοδωρήματα. Απαραίτητα νέα διαβατήρια ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

Ευχόμαστε σε όλους και όλες και στις οικογένειες σας καλή σαρακοστή και καλό Πάσχα με αγάπη,υγεία,υπομονή και αισιοδοξία.

·         Με την Ανάσταση  Χριστού ν’αναστηθεί κι φύση

κι ούλη η ανθρωπότητα  μέρες Λαμπρής  να ζήσει!!!

 

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:Ο λογαριασμός του Συλλόγου μας για συνδρομές και λοιπές πάσης φύσεως καταθέσεις είναι στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό:  GR3101101220000012238107473  στο όνομα του Προέδρου:ΤΣΙΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.

 

                                              Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Τσιουδάκης  

                                  

Αριθμός Προβολών: 3