ΓΑΜΟΙ-ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

Α. Τα Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 στον ιερό Ναό Παναγίας Καμαριανής στο Γεράνι έγινε ο γάμος του Αντώνη Ε. Αλεξάκη με την Ειρήνη Λιμάκη.

Η Δεξίωση των καλεσμένων τους έγινε στο κέντρο «Πέλαγος – La Pelegrina».

Β. Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στις Αχαρνές έγινε ο γάμος του Ιάκωβου Γ.Ακουμιανάκη με την Μελίνα Δ.Κουτσούμπα και στη συνέχεια έγινε η βάπτιση του γιού τους .Το όνομα που του δόθηκε είναι Γεώργιος .

Η Δεξίωση των καλεσμένων τους έγινε στο «Χρυσό Ελάφι» στην Λ. Πάρνηθας .

Γ. Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στα Μισίρια Ρεθύμνου έγινε ο γάμος της Ζαχαρένιας Ευστρατίου Κουρκουλού με τον Εμμανουήλ Κ. Καρινιωτάκη.

Η Δεξίωση των καλεσμένων τους έγινε στο κέντρο «Μέγαρο »στο Ρέθυμνο.

Δ. Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στα Άνω Λιόσια έγινε ο γάμος του Άγγελου Γ.Ακουμιανάκη με την  Ανδρονίκη Καρέλη.

Η Δεξίωση των καλεσμένων τους έγινε στην οικογενειακή ταβέρνα «Ο ΑΒΡΑΜΗΣ» στην Χασιά Αττικής.

Ο Σύλλογος Πατσωτών Αθήνας εύχεται σε όλους τους νεόνυμφους «βίον ανθόσπαρτον» και στους νεοφώτιστους να είναι γεροί και δυνατοί.

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Α.Ο Παλιεράκης  Ελευθέριος του Ιωάννη αποφοίτησε από το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης και πήρε πτυχίο πολιτικού μηχανικού.

Β.Η Ακουμιανάκη Ειρήνη – Νεφέλη του Φίλιππα πέρασε στο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας στην Κομοτηνή .

Γ.Η Παλιεράκη Ευαγγελία του Ματθαίου πέρασε στο πανεπιστήμιο Ρεθύμνου στο παιδαγωγικό τμήμα προσχολικής εκπαίδευσης .

Δ.Η Παλιεράκη Αμαλία του Ματθαίου πέρασε στο τμήμα Λογοθεραπείας στην Καλαμάτα.

Ε.Η Χαροκόπου Αμαλία του Ειρηναίου πέρασε στο Χαροκόποιο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Διατροφολογίας .

Στ. Ο Γουνάκης Νικόλαος του Νικολάου και της Ευγενίας Μιχαλάκη πέρασε στο πανεπιστήμιο Ηρακλείου στο τμήμα επιστήμης υπολογιστών .

Ο Σύλλογος Πατσωτών Αθήνας  εύχεται σε όλους ,να έχουν πάντα επιτυχίες στην ζωή τους.

ΘΑΝΑΤΟΙ

A. Στις 27Νοε 2016 απεβίωσε ο Γεώργιος Ε. Μιχαλάκης (83 ετών) η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στη Μικρή Παναγία στο Ρέθυμνο.

B. Στις 15 Ιαν 2017 απεβίωσε ο Ακουμιανάκης Ευστράτιος (92 ετών ) .Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στον Πατσό Αμαρίου.

Γ. Στις 3 Αυγ 2017 απεβίωσε  η Ελένη (Λιλίκα) Σταυρακάκη –Κουμεντάκη δασκάλα του χωριού μας. Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στη Πατσό.

Δ. Στις 11 Αυγ 2017 απεβίωσε η Ευθυμία Δ. Παττακού. Η νεκρώσιμη  ακολουθία έγινε στο νεκροταφείο του Βύρωνα.

Ε. Στις 10 Αυγ 2017  απεβίωσε ο Γεώργιος Αρ.Κριτσωτάκης (σύζυγος της Ευαγγελίας Π. Κουρκουλού). Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

Ο Σύλλογος Πατσωτών Αθήνας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Α. Τη Κυριακή 30 Ιουν 2017  πραγματοποιήθηκε ημερήσια Εκδρομή στην Ελεύθερνα και στο Σπήλαιο Ζωνιανών

Β. Στις 3 Αυγ 2017 διοργανώθηκε  μαζί με τ.ον Δήμο Αμαρίου « βραδιά ανέκδοτου»  με τους Μονιάκη – Βιτώρο  στο προαύλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατσού.

Γ. Στις 13 Αυγ 2017 διοργανώθηκε  κρητική μουσική βραδιά  στο προαύλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου  με το συγκρότημα του Μιχάλη Κουνάλη .

Δ. Στις 17 Αυγ 2017 διοργανώθηκε  μαζί με τον Δήμο Αμαρίου  θεατρική παράσταση «ΣΗΚΩΜΑΤΑΡΙΑ ΕΛΙΑ» από την θεατρική ομάδα του Ζαρού.

Ε. Στις 27 Αυγ 2017  διοργανώθηκε εκδρομή στο πάρκο «WATER CITY».

ΣΤ. Στις 7 Αυγ 2017 πραγματοποιήθηκε ομιλία –ενημέρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πατσού με θέμα:

-Ρόλος των προϊόντων του πρωτογενή τομέα στην ανάπτυξη του τόπου μας, από τον κτηνίατρο Στεφανάκη Αλέκο .

-Καλλιεργητικές επεμβάσεις και εφαρμογές στην αμπελουργία , από τον Νίκο Παντινάκη.

-Ο ρόλος και η αξία της ελιάς στο παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον, από τον Σαββάκη Ι. Γεώργιο.

Ζ. Στις 8 Σεπτεμβρίου είναι τα Γενέθλια της Θεοτόκου και όπως κάθε χρόνο, γίνεται  πανηγυρικός εορτασμός  στον ομώνυμο βυζαντινό Ναό του Χωριού μας. Ο Ναός είναι κτισμένος τον 12ο μ.χ. αιώνα και έχει σπουδαία χριστιανική Ιστορία .Ήταν έδρα επισκοπής κατά τους βυζαντινούς χρόνους και οι σπουδαίες αγιογραφίες που είχε ,αφαιρέθηκαν τη δεκαετία του 1970 και μεταφέρθηκαν για φύλαξη στο Βυζαντινό μουσείο του Ηρακλείου, καθόσον  είναι ημικατεστραμμένος .Τη παραμονή έγινε μέγας εσπερινός και την ημέρα της εορτής θεία λειτουργία και δοξολογία. Το βράδυ έλαβε χώρα στο περίβολο του Πνευματικού Κέντρου, Κρητική μουσικοχορευτική βραδιά με το συγκρότημα του Τζουρμπάκη.

Σαββάκης Ε. Ιωάννης

Γραμματέας Συλλόγου Πατσωτών Αθήνας

Αριθμός Προβολών: 192